Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 23. února 2024 16:19

letolet ojoj, až tak špatný? Já se budu snažil, ale teda rozjelo se to nečekaně. Na to, že mi doktorka tvrdila, že podle rtg tam určitě není žádný kaz a bude to jen kvůli prasklé plombě... no bolí to hodně. A prášky to tlumí jen trochu. Ach jo.

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 23. února 2024 16:21

continuity no, bohužel. Blbý je, že moje doktorka v pátek neordinuje. Vůbec mě to nenapadlo, ráno jsem tam volala a nic, až pak jsem zjistila, že ordinují jen od pondělí do čtvrtka :( uáá

Online viktorka_od splavu
49358 příspěvků moje polička 23. února 2024 16:32

Torrah jen v nejhorsim pripade:-(

Offline letolet
753 příspěvků moje polička 23. února 2024 16:32

Torrah kolega minulý týden odmítl radikální zákrok, ale valetol si nechal napsat. Kamarádka se otočila ještě před ordinaci, kdyz viděla  a slyšela ostatní  před ní. Tím té ale samozřejmě úplně nezrazuji, když vy to bylo neúnosné, jela bych.

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 23. února 2024 16:40

letolet hm tak ten valetol by se teda hodil, kruci. Uvidím.

Offline dzizisketa
8968 příspěvků moje polička 23. února 2024 19:15

No hlavně bude potřeba nejen kvůli zdravotnictví překopat celý systém zdanění a státních příjmů. A taky do zdravotnictví nejdříve hodně investovat. Takže už teď vidím, jak se k tomu současná a nejbližší budoucí politická reprezentace postaví.

49358 příspěvků moje polička 23. února 2024 19:26

Torrah zkusim vyvolat Renusatko , davala sem pred casem kontakt na soukromou pohotovost

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 23. února 2024 19:30

Ve stomatologii by hodně pomohlo, kdyby byla možná spoluúčast. U většiny výkonů (např. u výplní, endodontického ošetření aj.) to není legálně možné, takže buď to může být "na pojišťovnu" = pojišťovna proplatí zlomek reálných nákladů (úhrady se zvyšovaly od 90. let pokud vím jednou, a ne zrovna o moc), nebo to zaplatí pacient. To ale není politicky průchozí, protože by najednou pojišťovny platily hodně peněz navíc. 

49358 příspěvků moje polička 23. února 2024 20:03

Len no, ja ted koukam jako blazen, co je v tom ceniku hrazenych ukonu a jako zdarma/na pojistovnu z toho mam akorat preventivku, anestezii a extrakci. takze si zubari muzou vybrat jestli to dobre chapu? bud na pojistovnu nebo za plnou uhradu, prestoze ten pacient pojisteni ma.. to je hezky. to by se mohlo zavest vsude

49358 příspěvků moje polička 23. února 2024 20:05

"slepy strevo na pojistovnu nedelame, je to blbe placeny, ale za tri petky vam ho smiknem natosup, paninko"

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 23. února 2024 20:16

Noo zubaře nemám už pár let a brzo to bude průšvih, protože už pár let potřebuju novou korunku, spíš dvě. Bohužel se neumím vnutit a když mi někde řeknou, že neberou, tak poděkuju a zavěsím. Návíc teda to párkrát zkusím a pak mě to na pár let odradí to znovu zkoušet.

Nedávno jsem četla článek, jak víc než polovina lidí, kteří jdou na pohotovost nemají zubaře. A že to je špatný, protože ty pravidelné prohlídky by to nenechaly třeba zajít tak daleko... Akorát už teda neřekli, kde toho zubaře vzít.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 23. února 2024 20:23

Torrah viktorka_od splavu Jenže se mi bohužel nepodařilo zjistit, jestli to placené ošetření mimo ordinaci, je jen pro jejich pacienty a nebo všeobecně. Příplatek je 2500. Ale já měla stav, kdy bych to i dala, když se mi to stalo. 

Je to Cenesto na Lidické. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 23. února 2024 21:44

Koupila jsem si omalovánky a děsně přetahuju!!! 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 23. února 2024 22:47

viktorka_od splavu Ony jsou tam totiž nasmlouvané totálně obsolentní výkony, který vážně nejsou lege artis a nikdo je tak ve 21. století nedělá. Jenže na papíře musí být "základní varianta" všeho - totální výsměch lékařům i pacientům. Kdyby radši pojišťovny plně hradily dentální hygienu jako skutečnou primární prevenci, než se tvářily, že dokážeme udělat kvalitní endodoncii za peníze, které nepokryjí ani spotřebovaný materiál.

49358 příspěvků moje polička 24. února 2024 08:02

Renusatko oo dekuju, tam chodim

49358 příspěvků moje polička 24. února 2024 08:04

Len jo na ty kanalky zrovna chodi kolega a uz dal 10 tis a jeste to nema hotovy.. mne to kdysi udelala "na kasu" a pak jsem o ten zub prisla:-( takze chapu.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 24. února 2024 08:20

Len tak to je všude a je to ta mě blbě. Nejde si zaplatit odlehčenou sádru za cenu rozdílu. Musíš celou. 

A furt dokola se mele o tom, že zdravotnictví je bezplatné. 

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 24. února 2024 09:41

Renusatko viktorka_od splavu continuity díky moc. Zatím se držím. Je to takové zvláštní. Zjistila jsem, že se nesmím pohybovat :( když jsem v klidu, tak se to po čase uklidní a nebolí. Ale jak se začnu hýbat, tak to začne bolet - vůbec to nechápu. Ale jsem za to ráda, včera k večeru už jsem fakt myslela, že se na tu pohotovost prostě vypravím. Pak se bolest zklidnila (ve čtyři jsem si brala aulin a v šest pořád zub bolel) a v noci nebolel vůbec. Ono to asi bude tím, že jak je prasklá ta amalgamová stará plomba, tak se "něco?" dostane až k tomu nervu (zub je živý) a pak to bolí, když jsem víc v pohybu. Taky to bylo podrážděné tou dentální hygienou... všechno dohromady asi.  Jsem zvědavá (jestli to vydrží až do pondělí), co mi na to vlastně zubařka řekne.

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 24. února 2024 10:37

Já si tu jen odložím - dneska jsem měla naplánovaný výlet do Prahy a dítě má teplotu

Online Tabea
8134 příspěvků moje polička 24. února 2024 12:53
Reakce na continuity:

Len tak to je všude a je to ta mě blbě. Nejde si zaplatit odlehčenou sádru za cenu rozdílu. Musíš celou. 

A furt dokola se mele o tom, že zdravotnictví je bezplatné. 

​jak je to se sádrou nevím, ale se zubama to v DE tak funguje. Pojišťovna by zaplatila můstek, pacient chce implantát. Pojišťovna zaplatí náklady, co by měla na můstek a zákazník zaplatí do výše implantátu.