Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline dzizisketa
8968 příspěvků moje polička 25. února 2024 14:34

JankaM 

Já si nemyslím, že každý musí dělat takové spektakulární věci jako běhy a poutě, i když poslední roky jsou toho plné sítě a vypadá to, že bez takových výkonů nemůže být člověk spokojený. Jestli máš své vášně a záliby už z dřívějška, myslím, že to je taky v pořádku. Pokud nejsi typ, který musí něco zkoušet, vůbec to nevadí.

Důležité ale je, abys na své záliby taky měla nějaký čas, vyrovnaný tomu mužovu.

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 25. února 2024 15:35

Stěžuji si na to, když návštěva bez varování přiveze velké množství jídla, které se pak musí dojídat další dny. Návštěva bez varování přivezla obří dort + moučník, sami sladké nejedí, my jsme dva dospělí a dětem to dám tak na ochutnání. Minule to byly 4 frgály. Jako já nevím, všechny tyhle věci jsou třetí den prostě hnusný, kdo to má proboha jíst...

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 25. února 2024 15:38

monis vezmi to kolegům do práce, jestli chodíš. Nebo ať to vezme muž. Většinou tam zmizí celkem cokoliv.

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 25. února 2024 15:42

bublifukjsem na RD a u samba by to bylo nišení dřiví do lesa. Alespoň něco udám sousedům, ale je to tak zbytečný

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 25. února 2024 15:55

monis tak to je opravdu škoda, zrovna frgál jsou fakt dobrý...

Když jsem se bavila pečením dortů, tak právě práce byla jistota odbytu.

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 25. února 2024 16:44

monis nevim jak frgal ale dort se da dat do mrazaku

Offline Myrtila
5339 příspěvků moje polička 25. února 2024 16:58

monis Taky v tomto případě rozdávám sousedům. Jednou jsme toho dostali tolik, že to i sousedka vezla do práce Na oplátku od nich v sezóně dostáváme ovoce a zeleninu, nakonec je to docela win-win situace

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 25. února 2024 19:57

JankaM Bohužel jo, zacala jsem ted docela chodit ven, chodit prirodou a jako v ni relaxovat, cistit vedome hlavu, ale jedine u řeky, ta tekouci voda, to je balzam no:D. Já se tomu tlemim, protože můj táta vysedi u vody půl života, sambo taky musí chodit na ryby, švagr taky, proste uplne musej jit, to uplne vidis, jak ,,musej,,....a já zrovna tenhle týden říkám sambovi ,,to je v háji, mně už to k ty vodě taky táhne,,:D

Ale myslím si, že mít koníčky nebo nějaké zapálení není povinný, můžeš proste tak nějak normálně se zabavovat;-). Já třeba ráda vařím, fakt mě to hrozne baví, ale není to takový to, že si vybereš jednu kuchyni a úplně ta jídla dotahuješ a zkoušíš nové věci, proste jenom vařím a čus Někdy se s těmi koníčky hrozně tlačí na pilu, že když už to děláš, tak musíš pořádně a zlepšovat se a další mety a mluvit o tom....nevím no, prostě buď sva;-)

Online tv
4214 příspěvků moje polička 25. února 2024 20:39

Karjaráda vařím, hrozně ráda zavaruju, zavarim všechno, co jde. Jsem maniak v pěstování, baví mě to. Ale i tak si připadám jako loser, že třeba nebeham, nechodím na jógu. Já chodím na houby. Připadám si jako taková bydlenka, kterým jsem se zamlada smála.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 25. února 2024 20:57

tv zrovna ty houby mi přijdou moc hezký koníček. Navíc toho sbíraš docela dost, co jsem si všimla.

To je rozdíl mezi chlapem a ženskou - tchán chodil na houby, taky toho hodně znal a to bylo, že k němu vzhlížela celá rodina. Žena chodí na houby a bere to pomaly jak starost o domácnost, protože je to jídlo. 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 25. února 2024 20:59

Jinak, dávala jsem to už do pletacího vlákna. Připletla jsem se jednou do diskuze, kde se sdíleli nádherné háčkované panenky. Ale! Sdíleli to manželé, hrdí na své polovičky a "stěžovali" si, že jim musí k tomu obstaravat seriály na večer. To bylo úplně zlaté.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 25. února 2024 21:03

Karjajá neslouhlasim s tím, že nějaký zápal pro věc nejsou nutné. Jsou právě fajn, aby se jedna lépe zabavila, když se manžel třeba i s dětma vydá za svými koníčky. 

Jinak nezbyde než smýčit chalupu a to je naprd. Jako s těma malyma dětma je to blbý, ale oni vyrostou raz dva a pak je fajn mít nějakou vlastní zábavu, nezávislou na partnerovi. Ale ty procházky to splňují taky, nemusí to být nic velkolepého, jen aby to člověk měl rád a nějak si u toho odpočinul. 

Online tv
4214 příspěvků moje polička 25. února 2024 21:35

continuitymáš asipravdu v tom, že to neberu jako plnohodnotný koníček, protože je to prostě jídlo. Navíc jen pár měsíců v roce. Ale! Dostala jsem na Vánoce velký atlas hub, tak jsem si říkala, že bych rozšířila svůj repertoár a chodila do lesa i v zimě a na jaře.

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 25. února 2024 21:44

continuity Jo, takhle to myslím, že to nemusí být něco velkolepého a nejak tím jako žít a všem to cpat;-)

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 25. února 2024 21:48

continuity Jako takhle já mít čas, tak jdu s tím batohem na zádech na celej den, tak k tomu se dopracuju až právě to volno bude. Nevím, já jsem teď taková vyklidnena, prostě není čas, tak není, pak zas někdy bude a něco si najdu věkem, a jinýma lidma a čímkoliv. Teď se mě někdo ptal na zahradu, co tam plánuju, tak říkám ,,nevím, zahradu dělám od čtyřiceti,,.... 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 25. února 2024 22:34

tv

Tak jenom posuň svůj přístup. Je to docela kůň. Hlavně se neotrav, až budeš dělat to rozšíření. 

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 26. února 2024 06:44

tv Houbaření je super koníček a zavařování taky! Já na houbách strávila celé dětství, ale jako dospělá nechodím, muž nechodil nikdy a děti houby nejí (tvl. co já si to porodila za kukačky...). Asi se k tomu vrátím na stará kolena! :-)

Já ti rozumím, vedle těch "velkokoníčkářů" si člověk vždycky připadá trochu jako loser. Můj muž má taky vždycky nějaký megakoníček, hrozně ho v tom obdivuju, něco si najde, úplně se ponoří, nastuduje co se dá, praktikuje...já tohle vůbec nemám. Mmch. aktuálně můj muž kupuje staré klarinety a opravuje je, za posledních měsíc nám jich doma přibylo asi pět!!! Většina z nich je v strašném stavu, uvnitř jsou pavučiny a podobně...

Někdy si říkám, že moje svatozář už musí být viditelná!

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 26. února 2024 07:28

Garfie hele, klarinet dobrý, ještě se mu mohly zalíbit harfyjinak jak ho to napadlo, on na klarinet hraje?

tv tak zase lidi, co cvičí jógu a běhají si třeba připadají blbě, že neumí péct a vařit. To nejde takhle brát. Důležité je, jestli ti ten koníček dodává energii a pak je asi jedno, co to vlastně je...

Offline Marbuša
1420 příspěvků moje polička 26. února 2024 08:02

JankaM Hele já jsem začala bejt pravidelně aktivní až někdy po čtyřicítce, kdy už děti nepotřebovaly takový ten servis. Začala jsem chodit cvičit, na italštinu, až po padesátce jsem se přihlásila do dámského běhacího kroužku... A je hrozně fajn, jak se mi tím rozšířila moje sociální bublina o lidi se stejným zájmem. Na druhou stranu asi by člověk neměl zbytečně otálet, protože v mém seznamu, co bych chtěla, bylo např. zalyžovat si v Alpách, a to už si bohužel škrtám, protože v 59 letech nezačnu dělat obloučky s instruktorem...  

Online Lilly_Ku
4545 příspěvků moje polička 26. února 2024 08:16

monis hodne lidi taky nepremysli o tom, jestli maji dostatecne cool konicka a nesrovnavaji se s ostatnima, to bych doporucila nejvic :)

podle me je dulezity se umet pro neco nadchnout, co presne to je je celkem druhorady.