Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Zuzuli
3799 příspěvků moje polička 26. června 2024 09:37

Evaeva uplne nejvic me stve ten mrtvy parter. Albert, co zabira celou cast te pasaze zalepenymi vylohami. Ta novostavba u metra, co ma na urovni chodniku zaslepene garaze s reklamou, takze tam je chodnik, okolo usmudlana trava, pak zed. Ty stanky s kebabem a pizzou na tom predprostoru. Proste okoli te stanice tak nejak obecne. Sic prosklena stanice metra, ale pred okna vidis akorat vysadavajici bezdomovce. O to vetsi prekvapeni jsou ty vnitrobloky, co vypadaji hezky. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. června 2024 10:04

Zuzuliúplně souhlasím. A to ještě připočti, že místo té novostavby byla u silnice alej vzrostlých kaštanů.

Ty mrtvé fasády mně štvou i na těch Lužinách. Dřív to nebylo zastřešené, obchody byly teda otočené stejně jako teď, ale nebyla to aspoň šedá kostka bez oken. 

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 26. června 2024 10:11

Evaeva Zuzuli A už jste byli na Roztylech, Kačerově, Opatově?
Teda o výtazích nemluvím, s tím zkušenost nemám. Spíš mi jde o ten veřejný prostor.

Jinak teda Veleslavín je vůbec případ... na těch zasněžených schodech jsem se parádně natáhla, klouzaly strašně. Teď cestou na letiště jsme jen zírali na trolejbusy blokující provoz. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. června 2024 10:21

andulka01 tak to je klasický problém sídlišť a periferií, bych řekla. Ten Kačerov je, co si vybavuju, jiný ještě tím, že je mimo nějaké lokální centrum. Tady na lukách vystoupíš uprostřed sídliště, zuzuli popisuje cestu skoro všech obyvatel z okolí, je to přímá spojnice ke škole,... Není to jen dopravní uzel.

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 26. června 2024 10:36

andulka01 Opatov

Nedávno jsem tam byla vyzvednout paní jídlo z Almedu a bylo to jako cesta časem ke komančům.

Offline Sweet Potato
40464 příspěvků moje polička 26. června 2024 10:42

Samantha To je přesné.

Ale Kačerov vede. Už dlouho slibují nějakou převratnou rekonstrukci, zázrak nečekám. 

Offline Zuzuli
3799 příspěvků moje polička 26. června 2024 11:18

Už 21 minut čekám na telefonické spojení s finančákem Prahy 5. 21 minut posloucham v telefonu otravnou hudbu, mozarta, co zní, že ho hraje na xylofon dítě ve školce. Má mě to odradit, abych zavěsila a neotravovala?

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 26. června 2024 11:37

Evaeva jj, znám to tam. Obecně, metrem jezdím čím dál tím méně ráda, dám přednost i tramvaji bez klimatizace, právě kvůli té bezútěšnosti, špíně, nenaplněného potenciálu.
Ale co si budeme - ony ty konečné a sídlištní stanice třeba v Římě nebo Paříži nejsou o nic lepší.

Offline Aranel
6623 příspěvků moje polička 26. června 2024 12:16

Zuzuli Tyjo Bořislavka. Tam je to zmar, ta dominantní Evropská. Přestěhovala se tam kamarádka a když už jsem u ní, je to dobrý, ale cesta od metra...

Předtím bydlela na Petřinách. Já nemám ráda paneláky, ale na procházky např. s kočárkem to tam byl luxus. Hlavní ulice taky odrazuje od přejití, ale aspoň to jde.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. června 2024 12:17

andulka01 jo, jasně. Já myslím, že pražská MHD patří k těm lepším, obecně ani s metrem nemám žádný problém. Akorát některá místa stojí za to no.

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 26. června 2024 12:58

Aranel a to si představ, že sídliště červený vrch, rozdělené tou dálnici, bylo dáváno za vzor v nějakém architektonickém článku,  jak má dobře navržené sídliště vypadat.

Ono je to super, když bydlíš na té straně u Šárky, ale když jsme hledali bydlení, tak jsme věděli, že kolem evropský je to no-go.

Offline Zuzuli
3799 příspěvků moje polička 26. června 2024 13:07

continuity ja mam cervenak rada, dite mi tak jeste par dni chodi do skolky, bydlela tam moje kamaradka. Evropska mi nevadi, mam rada to okoli. Ale me uplne nebere ta sarka, spis hanspaulka, okoli kladenske (na kladenske jsem zrovna ted s ditetem u pediatra), orechovka. Ja bych zase radeji bydlela v panelaku u metra na evropske, nez na konecne na dedine. Je prave super, ze si kazdy muze najit neco pro sebe. 

Offline Zuzuli
3799 příspěvků moje polička 26. června 2024 13:19

Ja jsem roky strasne chtela bydlet v tom "zubatem" terasovem dome u hadovky, ctyri roky jsem na nej koukala z okna z bytu na druhe strane evropske. Ten jeji ruch mi nejak nevadil. Kdyz jsem ale letos na jare videla cenu jednoho 3+1 v nem a jeste v druzstevnim vlastnictvi, tak jsem si nechala zajit chut. My hodne hledali bydleni okolo evropske. Byli jsme se podivat na byt ve valvarske, v tom hereckem dome, kde bydlela treba stella zazvorkova. Mel balkon s vyhledem na evropskou a hanspaulku, tam by me moc bavilo sedet s kafem a sledovat ruch pod sebou. Nebo byl jeden byt ve funkcionalistickem domu u vozovny vokovice. Vsechno ale na totalku. Tak jsme nakonec za stejne penize koupili byt v novostavbe pripraveny k nastehovani. Byt je bozi, nemenila bych ho. Ale moje srdce place po dejvicich a to sidliste na kraji prahy se mi nelibi. I kdyz uznavam, ze britska ctvrt neni spatna, tam chodime s dcerou na hriste a zmrzku. Upinam ale nadeje k nove vystavbe, ktera tam buji, ze to tam treba zacne vic vypadat jako ve meste. Nas sousedni arcus city aspon slibuje nejaky parter. Kdyby tam aspon sla koupit zmrzlina a kafe, budu spokojena. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 26. června 2024 14:08

Zuzuli 5 let jsme bydleli na červeným vrchu, hned pod billou, pak jsme se stěhovali do Řevnice a musím fakt říct, že Praha mi chybí hodně. Když jsme hledali byt ke koupi, vypadl na nás jeden atyp na kolejní hned za cvut, no a utekl nám asi o 10 minut. To jsem tenkrát obrecela hodně. Místo toho máme pozemky v Jeseníku, ale to se nedá moc srovnávat. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. června 2024 14:18

Zuzuli já mám babičku nad džbánem. Kromě Šárky tam nic není. Teď je tam aspoň to metro, ale před tím, to bylo divné místo. Ořechovka jsou aspoň menší domy se zahradou nebo rovnou domky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. června 2024 14:23

Zuzuli nedělala bych si úplně iluze s tou novou výstavbou. Jediná ta britská čtvrť neparazituje na vybavenosti sídliště (a to nemyslím jako útok na novousedlíky), jinde není často ani pořádné hřiště, natož kavárna nebo obchod. (Ne že by sídliště byly nějaké Vršovice tou vybaveností) V té britské původně měla být škola a školka. My jsme tam před lety téměř koupili byt, nakonec jsme ale za stejné peníze koupili o pokoj větší na sídlišti.

Jinak na kafe doporučuju Helens, spojit s procházkou parkem.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. června 2024 14:24

Zuzulijinak mi Evropská taky nevadí, aspoň se dá normálně přejít po přechodu (teda aspoň u té babičky). Ale cinkání tramvají v noci by ti možná vadilo;)

Offline Zuzuli
3799 příspěvků moje polička 26. června 2024 14:38

Evaeva ja prave u evropske bydlela na hadovce a tramvaj mi naopak vyhovovala, ze ji mam u domu

Skolka v britské ctvrti se ma zacit stavet jeste letos, za dva roky byt hotova a na to ma navazat stavba skoly. Rikal kamarad, co tam vydli a ve finepu pracuje. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. června 2024 14:45

Zuzuliteď už jí opravdu staví/připravují, ale první etapa je snad dvacet let stará a na její existenci lákali lidi už tenkrát. Jejich děti už jí asi nevyužijí Ale jinak je to rozhodně to nejlepší v okolí, co se developerských projektů týká.

Jinak dobré kafe mají v tom stánku s pečivem hned za mostem z metra Luka, jakoby před Penny. Jestli si ještě nezkoušela. Ten stánek je celkem nový, asi tři roky a majitel je moc milý. (A letos pořídil kafe bez kofeinu, mám dojem, že kvůli mně )

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. června 2024 14:47

Zuzuli podle mě je nejlepší mít tu tramvaj za jednou řadou domů, ne přímo pod okny. Pak je blízko, ale tolik neruší. Dřív ty tramvaje teda i docela hlasitě brzdily, ty nové už jsou asi lepší.