Trochu nadhledu, maminy... ale do toho dorostete ![]()
Stěžovací vlákno
Ty výtahy v metru jsou ale dobrý peklicko, většinou nejakej strasidelnej příšerně spinavej koridor, končící příšerně spinavym výtahem
S kočárem jsem objevila novej svět prazskyho metra, ne úplně libej
Allysa
Evaeva
já to pochopila jako lehkou nadsázku, chápu a rozumím ![]()
Ale tady se to nějak nechyta. ![]()
Potrefenáhusa tady u nás to relativně jde, výtahy tu stavěli spolu s metrem, ale stačí mi vyjet třeba na anděl. Tam vždycky doufám, že ty kamery pokrývají celý ten přestup a někdo na ně kouká.
Evaeva anděl je brutus a ještě i.p.pavlova je fakt strasnej ekl, to fakt radši se naučit s kočárem na eskalatorech
Potrefenáhusa já po eskalátorech jezdím běžně, ale zrovna tady jsou dlouhé a hodně lidí a výtah mně vyklopí přímo na mojí tramvaj. Na ipp jsem výtahem nikdy nejela, ani nevím, že tam je.
Evaeva Jj, já taky, navrch u nás výtah ani není. Ale jezdila jsem s těhotenským břichem a batoletem Ve sportaku, zrovna přes ten ip jsem jezdila na kontrolu k apolinari a tam pak myslím ani v tom spravnym
smeru eskalátor ven na povrch není a přecházet tam kdekoliv je fakt mordor. Tam ten vytah vede do legerovy (asi, nebo do ty druhy, proste do ty směrem do Prahy)
Potrefenáhusa jo, tyhle zastávky, kde eskalátory končí ve vestibulu ![]()
To je, myslím, i na náměstí Republiky. Tam teda teoreticky můžeš jít paladiem, ale je to výlet.
Evaeva Jo, tam jezdej schody jen nahoru! Tam jsem jednou tahla dvě obří tasky na kolečkách plný knih a bylo to docela zoufalství to nějak dostat do vestibulu
Evaeva jj, I na náměstí Republiky, přitom zrovna tam je místa dost, aby šly udělat oba směry alespoň na některém výstupu.
Majstrstyk je stejně Veleslavín, ony se vůbec ty nové stanice na Áčku ergonomicky 2x nepovedly.
continuity tam je výtah, ne? Akorát vede lehce jinam.
Evaeva no jako jeden výtah na všechny ty lidi z letiště s kufry fakt nic neřeší. Takto se s tim moří po schodech, vejít se tam nedá. Dodelali eskalátory na jednom vstupu, akorát dostat se tam znamená projít křížem ten terminál a travnatý ostrůvek s obrubníkem, to už je snad lepší sejít s kufrem po schodech. Kdyby to byla stanice z 80. let, řeknu dobrý, ale tohle je fakt neštěstí.
Na Cerveným vrchu je výstup směrem na sídliště Červený vrch, podle kterého se stanice jmenuje, taky jen vytahem. Tam je fronta furt. Jediné uživatelsky příjemné jsou Petřiny a tam to je v původní zástavbě.
Potrefenáhusa par rokov som v prahe zila a vytahmi v metre nejazdila vobec. potom sme tam isli na predlzeny vikend ked mal syn asi rok a po dvoch roznych jazdach hororovymi vytahmi som sa na to vybodla a sla s kocikom na eskalatory. to fakt neslo. na kratke presuny som potom radsej pouzivala elektricku
continuity zrovna na Borislavce ta fronta nikdy nebyva dlouha, jen kdyz vyjimecne jezdi jen jeden vytah. Kdyz jezdi oba, tak to je rychle. Rikam jako nekdo, kdo tudy jezdil dvakrat denne, i v ranni spicce, protoze ten vystup s vytahem je nejbliz skolce. I s kocarem to tam bylo dost komfortni. Do vytahu se vesly dva tei kocary a jeste par lidi navic. Nejvetsi problem tehle nove stanice je to, ze Evropska na krizovatce nejde prejit po povrchu, ale musi se vzdycky podchodem (a vytahem).
Ale ja jsem asi neobjektivni, ja tady na Lukach s laskou vzpominam, jak to bylo u Borislavky krasny a funkcni, zatimco tady je to zanedbany hnus.
Zuzuli já ten na lukách považuju za to lepší
hnus je ten anděl
Evaeva ja si ted nedavno vyzkousela diky dcerinu zanetu kycle cestovani s kocarem (a pripomnela jsem si, proc jsem po Praze behala s ditetem v hadru) a hrozne ty vytahy jsou snad vsude. Ten na borislavce je fakt prostorny a cisty, treba mustek me sokoval, ze uz v osm rano ten vytah na nastupisti silene smrdi moci. A na Stodulkach smrdel taky. Tam sice vyjedes vytahem ven, ale pak musis tahnout kocar po rampe pres schody na tom namesti. Florenc je taky pripad. Ja hodne vyuzivala toho, ze dite bylo ctyrlete, chodici, jen se melo sestrit. Takze vyjizdela po eskalatoru sama a ja vezla prazdny kocar, vytahum jsem se vyhybala.
Si stěžujte, mi tu sice výtah do metra máme, ale abych se do něj teď dostala, musím obejít staveniště přes půl Pankráce a na oslavu toho, že zase začnu chodit do práce nám metro zavřou úplně :)
Evaeva na Lukach mam ale problem s celym verejnym prostorem, vytah je asi v pohode, byt celkem tesny
Zuzuli jojo. A to se mi zdá, že vymýtili ty feťáky na parkovišti (ty tu teda byli od covidu, před tím v pohodě). Mně štve, že ten unimarket je tak zanedbaný, protože jinak je to fajn prostor. Stejně to dřív vypadalo na Lužinách (tam mně teda zase štvou jiné věci)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.