Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 18. července 2024 07:25

Máme nového suseda, asi od mája. Býva v byte priamo vedľa nás. Keď fajčí na balkóne, máme  to všetko v spálni. Zo začiatku ku nám vyzvanali všelijaké jeho návštevy, aj o 3 ráno. To som si s ním vyjasnila, povedal, že sa to nebude opakovať. Jeho návštevy od neho odchádzali hlučne a po polnoci. Aj to prestalo. Necháva si bicykel dole vo vchode pri schránkach. A dnes o pol 6 ma zobudili zvuky vylamovania dverí. Tak očividne sa vybuchol, o pol 7 išiel po hasiča, ten tie dvere vypáčil za minútu. 

No po 20 rokoch veľmi kludneho bývania to asi muselo prísť

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 18. července 2024 08:10

Tak Betty jak rika moje maminka: stáří je na hovno.

Offline Garfie
28580 příspěvků moje polička 18. července 2024 08:18

viktorka_od splavu To říká i ta moje!

Za měsíc bude mít 82, musím říct, že vždycky po tom roce trnu, v jaké bude kondici, ale zatím dobrý. Doufám, že to není takové to, že se vycajchnuje na náš přílet...:-) Protože tak to měl děda, byl už prakticky skoro ležák, neudržel moč, ale nabrnknul si nějakou přítelkyni a kdykoli měl rande, strašně se vzchopil a byl za lázeňského šviháka.

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 18. července 2024 08:30

Garfie ja uz to rikam taky

Na mamince bys to asi poznala, 2 mesice v kuse by se asi pretvarovat nedokazala?

Offline Garfie
28580 příspěvků moje polička 18. července 2024 08:35

Kokoska Jasně, já vtipkuju. Ona hlavně žije se ségrou (mají teda každá vlastní domácnost), ta je vůči ní díky společnému soužití docela kritická, určitě by si postěžovala!

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 18. července 2024 08:44

viktorka_od splavu Já jsem ted potkala známého 80+ a taky si stěžoval na zdraví a já mu říkám, "ale vy vypadáte tak dobře, leckterýho o generaci mladšího strčíte do kapsy" atp... (ale on je neuvěřitelnej, to je člověk s mentalitou normálně pětatřicetiletého chlapa) a on "jo, vypadám jako živej"

Offline Jos
příspěvků moje polička 18. července 2024 08:47

Kokoska U nas treba ta dlouhovekost celkem je. Z tatovy strany praprarodice 80 a 97, rodice 89 a 94, jemu bude 70. Od mamky umrel brzo jeji tata (upil se) a pradeda nevim. Prababi 95 a babicka 85. Takze mi to z me rodiny prijde relativne normalni. Ale treba na pradedu a dedu vzpominaji lidi roky, pradeda byl uplny ukaz prirody. Kdyz mu umrela babicka, nasel si o hodne mladsi pritelkyni. Ta mu v jeho 90 umrela taky, tak si vybrql DD a zacal chodit do tanecnich, nechaval si sit obleky na miru. Rocnik 1903 A jeste si ho docela zive pamatuju, protoze se dozil noveho tisicileti. 

Offline Garfie
28580 příspěvků moje polička 18. července 2024 09:06

Jos To je .

Někdy mi přijde, že tyhle lidi, co prožili (a přežili) obě války už pak nezlomilo nic. Je úplně neuvěřitelné, co všechno se během jeho života změnilo a stalo, celé jedno století....často jsem o tom přemýšlela i v souvislosti s mojí babičkou, byla ročník 1919, narodila se na valašské samotě, odklízela kameny z polí a pásla krávu a zemřela o 95 let později, ve městě, s mobilním telefonem v kapse. 

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 18. července 2024 09:08

Garfie to je úžasné

49366 příspěvků moje polička 18. července 2024 09:14

Garfie moje prababicka, 1904, prozila obe valky, sluzbu u sedlaka kde spadla z pudy na vidle ktere ji propichly nohu skrz naskrz v dobe pred antibiotiky, pracovala v tovarne,  prala povleceni na dvore na valse jeste za meho detstvi, cely zivot v domku bez tekouci vody... a druhy infarkt ji stejne dostal v 72. stihla akorat videt cerstve narozenyho mladsiho brachu

Online Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 18. července 2024 09:19

Já s tou děděnou dlouhověkostí nevím. Neříkám, že to nemůže fungovat, ale asi bych se na to úplně nespoléhala, tam hraje víc faktorů. Z jedné strany děda umřel když měl 90 a byl až do konce téměř soběstačný, babička umřela v 60 na leukémii stejně jako její sestra, ale jejich ostatních pět sourozenců se dožilo 95 - 99 let. Z  druhé strany moje babička umřela teď když měla 96 let. Byla ze čtyř sourozenců, její dva bratři zemřeli na mozkovou příhodu když měli 85 let a její sestra se dožila 90. Ale! babička přežila téměř všechny svoje synovce a neteře a to samé se vlastně stalo i z té druhé strany rodiny, kdy prarodiče a jejich sourozenci většinou přežívali svoje potomky. My jsme vlastně teď dva roky pořád chodili na pohřby jak umírali na střídačku lidi přes devadesát a lidi mezi 65-75.

Offline Garfie
28580 příspěvků moje polička 18. července 2024 09:24

viktorka_od splavu Vidíš, teď jsem si vzpomněla, že moje babička doslova utekla hrobníkovi z lopaty, když jí bylo kolem šedesáti, marodila se slinivkou. A zvláštní bylo, že jí prý kdysi ve dvaceti nějaká cigánka četla budoucnost a tu smrt jí v té době předpověděla. Babička na to pak často, když už byla opravdu stará, vzpomínala a říkala, že na ni Pánbů zapomněl. :-) 

49366 příspěvků moje polička 18. července 2024 09:25

Garfie to je

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 18. července 2024 11:22

Jos Garfie Černá kočka to jsou hezke vzpominky a zivotni pribehy. Babicka byla rocnik 1910, umrela 1996 a ta byla tak rada, ze se dozila konce "komuňáků"!

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 18. července 2024 11:29

Samantha ja jsem chodila na preventivky po tech dvou letech a tak do 65 porad dobry, nic mi nebylo, nic jsem nechtela, doktorka z toho byla az nesva :) No a ted posledni rok mam pocit, ze furt litam po doktorech. Ale zas nic tak vaznyho se nedeje, jen kvuli ty osteoporoze jsem musela na krev a na rtg a nekolikrat k zubari,  2x k ty osteolozce, do toho ortoped a rehabilitace kvuli noze a esickum, nebavi me to.

49366 příspěvků moje polička 18. července 2024 11:31

Kokoska zadnej cholesterol, tlak, nic? tyo tak to je vyborny!

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 18. července 2024 11:36

viktorka_od splavu vzdycky mi brali krev a ze kdyby neco, zavolaji. Nevolali, tak snad dobry. A ted vlastne jak jsem byla na krvi od ty osteolozky, tak do toho koukala a taky rikala, ze se tam nejevi nejaka komplikace. Tlak mam od mladi setrvale nizkej, pry se vetsinou starim zysuje, takze posledni roky spis normalni. Ale pred bourkou a pri zmenach pocasi klidne 110/65

Tak cekam, kdy se to vsechno zacne hroutit a prestanu fungovat.

Online continuity
43177 příspěvků moje polička 18. července 2024 11:53

Já jsem měla taky vždy nizkej tlak, ale sem tam jsem si behem migrény naměřila vyšší a měla jsem pocit, že mi to nedělá dobře. Všichni mi říkali, že by se to mělo řešit, i když je zvýšený jen občas. No nakonec jsem zjistila, že to způsobují jedny z prášků na migrénu aniž by to bylo popsáno v letáku, protože se na to přišlo až po uvedení na trh.

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 18. července 2024 11:59

Už som úplne osprostena. RHB máme obden, dnes nie, ale bola som s otcom na chirurgii vyberat stehy. Budúci týždeň je RHB v utorok a štvrtok a v piatok je tam kontrola u doktorky. V pondelok idem s autom do servisu a v stredu znova s otcom na chirurgiu. A teraz mi mailom prišiel termín na L. vysetrenie endokrinologicke na 29. Tak som si pozrela v telefóne, že je to pondelok, spanikarila, že to veziem to auto do servisu, tak som tam volala, oni ma tam nevideli v ich kalendári, tak som pozrela do môjho a zistila, že servis je síce v pondelok, ale 22.

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 18. července 2024 12:04

letfenixa to je normální, máš toho prostě moc.