Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2024 20:07

continuity taky též, a ten to odbouchne z dálky. Ale tohle se mi stalo v Lidlu, jeden prodavač na samoobslužné i klasiku a já ještě vracela nějaké spotřební zboží (na té normální). No úplně jsem to tam zablokovala

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 30. července 2024 20:27
Reakce na andulka01:

continuity Samoobslužné pokladny mi nevadí, dokud mi to zrychlí odbavení. Ovšem v Bille maj teď geniální systém - je otevřená jedna pokladna živá, kde je fronta a lidi tam chodí s plnými košíky. Takže jdu na samoobslužnou, ovšem, pokud mám lahev vína (což často mívám), musím počkat na obsluhu, což není někdo okolo, ale ta chudák paní za kasou s frontou! Takže čekám dokud nenamarkuje někomu týdenní rodinný nákup a pak vstane a jde odpípnout mě s houskou, kočičím žrádlem a lahví vína. Fakt bezva

​No, co ti alkoholici jsou schopni vytrpět ...

Offline stes
9282 příspěvků moje polička 30. července 2024 20:29

Samantha někde musí schválit i nealko šampus

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 30. července 2024 20:29

stes 

nadsázka, prosím, nebrat doslova 

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 30. července 2024 20:32

Samoobslužky nenávidím z principu. U nás na sídlišti předělali kasy v Albertu na cca 8 samoobslužných a nechali jednu pokladnu. Vyházeli dlouholeté zaměstnance (to už je hnus sám o sobě) a najali agenturní brigádníky. Teď je u té zbylé pokladny věčně kilometrová fronta, samoobslužky furt pípají chyby, na pokladně je pokaždé, když tam jdu, někdo jiný, často ani neumějí česky. Zboží nedoplněné, zelenina zahnívá, nedoplněná, to souvisí s tím, že vyhodili ty stálé zaměstnance a agenturní na to totálně kašlou. Kvalita toho obchodu šla úplně do kopru. Dneska si paní prodavačka dozorující samoobslužky málem roztrhla pusu urputným žvýkáním, ale odpinknout blikající pokladnu jí trvalo asi tři minuty. Takže tahle velká změna za mě velký špatný.

Offline Raduza
příspěvků moje polička 30. července 2024 20:33

stes někde schvalujou i čistící prostředek na záchod.

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 30. července 2024 20:36

andulka01 to jsem koukala minuly tyden. U jedine otevrene pokladny desna fronta, pokladni nikde, resila neco u samoobsluzne. Nejaky chlap do ni hucel, slysela jsem, jak ona rika, ze musi ke sve kase, on mlel porad neco dal. Tak jsem teda k te samoobsluzne presla a omylem ukradla salatovou okurku. Zajimalo by me, jake jsou ztraty obchodu diky tomu systemu.

Offline Janulik03
20297 příspěvků moje polička 30. července 2024 20:50

Mermaid za mňa by agentury mali úplne zmiznúť. Zopar znamych skusili pracovať cez agentúru a to je teda hnus.

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 30. července 2024 20:52

Kokoska to co ušetří na zaměstnancich jim ty okurky bohatě vynahradí. 

Mermaid u nás se to naopak zlepšilo, jezdili sem brigádníci z půlky Prahy odjakživa. Ono se to nezdá, ale sehnat lidi na kasu, kde je to docela fyzická dřina, směny, půl dne se hadaš s lidma, k tomu hmotni odpovědnost a ještě ve volných chvílích doplnujes zboží není úplně jednoduché. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2024 20:54

continuity tady taky. Za kasou sedí spíš Ukrajinky, ale ty jsou všechny tak milé. Před tím to byla hrůza.

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 30. července 2024 21:09
Reakce na Janulik03:

Mermaid za mňa by agentury mali úplne zmiznúť. Zopar znamych skusili pracovať cez agentúru a to je teda hnus.

​To je takové zkratkovité, nechci teď hájit ty vydriduchy, kteří sem navezou cizince a nalzou jim kde co, aby je udrželi v blbym postavení. Jenže těch agentur jsou stovky a nejsou všechny takové. 

Dělala jsem přes takový zárodek agentury na VŠ brigády a byla vcelku přijatelná možnost jak si flexibilně vydělat. V podstatě člověk odpoledne zjistil, že má druhý den volno a na šestou mohl do prace. Legislativa k tomu nebyla žádná a i tak to  fungovalo pro nás přijatelně. 

A dost velká část IT lidí na IČO pracuje přes prostředníky - nemají ani ochranu agenturních zaměstnanců.  

Na spoustu pozic potřebuje firma flexibilitu, někdo to řeší přes ICARe a někdo přes agentury. Dnes mít člověka na DPC je administrativní noční můra. Když jsem tak loni nastupovala, ještě to šlo, pak jsme nabrali v podobném režimu kolegu (protože on chtěl) a už to nikdy neudělám, jen schválit docházku s plánem směn byl porod na dvě hodiny - odpracoval asi deset.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 30. července 2024 21:17

Samoobslužný pokladny

Pouze já se můžu odsoudit za to, co jsem nakoupila

Já bych tu idealne někde ve svým  hoodu uvítala tu bezobslužnou prodejnu 24/7. 

Offline Janulik03
20297 příspěvků moje polička 30. července 2024 21:23

continuity tak stále si myslím, ze pracovny pomer by mal byť zamestanec/zamestnávateľ. Sprostredkovanie prace ešte v pohode, ale tito brali mzdu od agentúry, odmeny takner žiadne, aj ked zamestnaci bez agentúry mali vždy, nevidim v tom žiadnu vyhodu. 

To ze to u teba fungovalo je len pozitivum pre teba, lenže väčšinou to tak nie je

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 30. července 2024 21:37

Janulik03

No však o tom píšu, nás taky vyplácela agentura, večer peníze na ruku, rovnou mi to zrazkovou dani zdanili. 

Že to nevyhovuje člověku 50+, který byl celý život zaměstnanec je jedna věc, ale že tak chce pracovat student, který má volných pět dní v měsíci a ještě neví předem, které to budou, přece úplně jiná. 

Offline Garfie
28580 příspěvků moje polička 30. července 2024 21:42

Já mám samoobslužný pokladny ráda, dneska jsem po dlouhé době byla na kase a prodavač mě zdrbal, že jsem nevyložila věci z košíku (nikdo přede mnou nebyl, tak mě to netrklo) úplně jsem odvykla.

Offline Janulik03
20297 příspěvků moje polička 30. července 2024 21:59

continuity tak neviem prečo spomínaš vek 50+ zrovna, mna sa to netýkalo, brigadu cez agentúru ešte možno, ale píšem o pracovnom pomere. Niektoré firmy takto zamestnávajú ľudí dlhodobo a stale cez agentúru. O tom píšem, student je nieco iné ako clovek , čo by rád bol zamestnaný normálne.

Nejdem sa tu dohadovať, moj nazor je iny ako tvoj, to je v poriadku. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 30. července 2024 22:03

Samoobslužné pokladny jsou fajn, ale Lidl je fakt neumí. Jedna paní obsluhující pokladnu, plus se stará o samoobslužné, kde je spousta zádrhelů. Opakovaně neměli v systému zlevněné zboží a taky mi vracela ca 5 korun v hotovosti z normální pokladny...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2024 22:19

bublifuk a ještě musíš vzít účet, aby tě pustily ven

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 30. července 2024 22:33

Evaeva A ještě je fajn, když o této podmínce nevíš, účet strčíš do kabelky, kabelku na rameno, do obou rukou bafneš navršený nákup v bedýnce od banánů (však jsi šla jen pro rýži a sýr) a pak stojíš před závorou jako jouda a prodavačka tě celou dobu pobaveně sleduje.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2024 22:52

Samantha já už párkrát prostě čekala, až zaplatí někdo další Tohle je podle mě fakt ptákovina, která ničemu nepomůže.