Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2024 11:17

Karja mně teda tři šuplíky vestavné lednice přijdou dost málo, když máš zahradu. Jako ten pultový je až dost velký, ale něco mezi si myslím, že využiješ.

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. srpna 2024 11:40

Karja ja loni delala kila kecupu. Letos mam jeste lonsky, ale dokola delam spagety pomodoro nebo rajcatovou polevku, rajcata s mozzarelou a ted jsme sli k sousedum opekat burty. Prazaci. Vzala jsem mosku, natrhala rajcata a asi za dve minuty nebylo ani jedno . Jenom miska kolovala kolem ohne. Ale to u vas neaplikujes, kazdy ma vlastni

Offline Muslik
568 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 11:42
Reakce na Evaeva:

Muslik já si myslím, že to je i na jiných sídlištích, nikdy jsem netvrdila, že je to jen tady. (Když pominu tu speciální rohovou sekci, kterou vyvinuli pro tohle sídliště, což je ale detail).

Prostě je to prostor mezi paneláky, kde nejezdí auta, je tam zeleň, hřiště, u nás i školky. To je něco, co mi vyhovuje, zvlášť s dětmi, i na metro dojdu aniž bych musela přejít jedinou silnici. 

​aha, dekuji, já žádná sídliště neznám, tak jsem nedela, co je tím přesně myšleno, jen jsem se všimla, že to opakovaně nadšeně zmiňujes. Prostě tedy vnitroblok bez aut, to chápu, to je fajn :)

Btw,pro mě je rondel normálně velký kruhac pro auta totiž;)

Offline Muslik
568 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 11:49
Reakce na Zuzuli:

Muslik 711990 rondel je specialita zapadniho mesta, Luka a Luziny, jsou to panelaky postavene do spiraly. Melo to evokovat "koralky navlecene na linku metra". Akorat ty dvanactipatrove panelaky z toho delaji uplne silenou obri hmotu. Ja teda nejsem tak nekriticka jako Evaeva asi tim, ze jsem cerstva naplava a ne rodak. Ale my kdyz jsme na Lukach poprve vystoupili letos v lednu z metra a sli se podivat na nas byt, tak jsem jen stali mezi temi panelky a rikali si, ze tady nikdy nemuzeme bydlet, jak to tu je hnusny. Nastesti nas dum je az za silnici v Reporyjich, ne na sidlisti. Prave tem rondelum se vyhybame, chodime na Stodulky, kde to vypada o neco privetiveji. Ono v tech rondelech stejne krom panelaku nic neni, ani nejaky dobre zasobeny obchod s potravinami. A ani ty hriste v rondelech, nejsou se vsi uctou, nic extra. 

​aha děkuji za vysvětlení, takže přeci jen to nějaká specialita toho sídliště je. Nikdy jsem to vážně neviděla, nenapadlo me studovat satelitní pohled, tak sem si to nepovedla predstavit;)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2024 11:53

Muslik já zas neznám rondel jako kruháč

Offline Marbuša
1427 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 11:53

PotrefenáhusaBez ohledu na cukety máš moc pěkný obklad! Jakou k tomu máš podlahu? Budu řešit na chalupě za rok.

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 11:55

Muslik je to opravdu specialita tohodle konkretniho sidliste, jinde rondely nejsou

Offline Karja
44754 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 11:55

Jos To neaplikuješ. Sambo udil ryby, pozvali jsme sousedy a rajčatový salát jsem dojídala uplně celý druhý den k obědu:-D.

Evaeva To jo, ale když si začneš plnit mrazáček tou domácí zeleninou, tak tím teprve zabiješ ty hodiny a dny prácí na zahradě. Já to nemám ráda, tchýně mi dřív když jsme nepěstovali toho dost vozila a jako to jsou fakt hodiny. A navíc spousta věcí mi furt připadá lepší čerstvá ze supermarketu než přemražená z mrazáku. Já nejsem fanda mražené zeleniny tak nějak obecne a pokud tam nedáváš ovoce, tak je to vážně časově náročný..

Offline Potrefenáhusa
38908 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 12:01

Marbuša takový ala starý pudovky, to by se ti na chalupu hodilo 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2024 12:04

Zuzuli ale "zabarák" má každé sídliště. 

Offline Marbuša
1427 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 12:04

PotrefenáhusaMyslíš dřevěná prkna nebo nějaké staré dlaždice se vzorkem? 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2024 12:06

Karja jo, to asi jo. Babička vždycky na robotu krouhala mrkev a petržel do mrazáku do polívky nebo na svíčkovou. My skoro všechnu zeleninu zrušili, ale i když vyjde úroda jahod nebo rybízu, tak jeden mrazák nestačí. (Ze všeho marmelády neděláme, když je toho dost)

Offline Potrefenáhusa
38908 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 12:06

Marbuša myslím jakoby starý dlaždice bez vzorku

Offline Marbuša
1427 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 12:10

Potrefenáhusa Ty jsou moc pěkný.

Offline DruI
5589 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 12:12
Offline Karja
44754 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 12:12

Evaeva my se to snažíme všechno přímo skonzumovat, sníst, navařit...jak vidno, ne vždy se to podaří:-D. 

Offline Karja
44754 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 12:13

Potrefenáhusa Jo, podle mě je to uplně geniální podlaha, že na ní nic není vidět, ne? 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2024 12:25

Karja chápu, ale to se nám ne vždycky podařilo. (Plus teda to samozřejmě schovávala pro nás, třeba ty jahody, když jsme byli 14 dní na dovolené zrovna, když dozrály.) Ale někdy prostě je nadúroda něčeho.

Offline Potrefenáhusa
38908 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 12:26

Karja není!!!! Ale zároveň ani nejde nijak zvlášť umejt (za mne win win )

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 13:22

Karja Ten pultový mi přijde moc velký. Máme 5 šuplíků a je to akorát. Ale chápu to. Taky jsme první roky byli bez mrazáku a než něco zpracovávat, hodila jsem to na kompost. Fakt to přišlo časem. Taky občas u nás přistálo nějaké dobré maso od kamaráádů, kteří chovají družběž nebo zvěřina z jejich lesa a byl najednou mrazák nutnost. A pak jsme si začali drůbeží chovat sami. Ale je to taky tím, že zahradu i kuchyni mám jako koníček. Dělat to kvůli něčemu jiném to nemá cenu.

Jak si chováme pár kousků drůbeže, tak se to finančně nevyplatí ani při srovnání nákup masa z bio chovu nebo farmy s malým chovem. Když to člověk krmí kvalitním krmením, kupuje šroty taky v biokvalitě, zabezpečuje jim dostatek zelené stravy, vyjde to sice levněji, ale bez započítané práce.