Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline moora
8668 příspěvků moje polička 19. srpna 2024 21:22

Evaeva kniha z doby meho detstvi :))

https://www.databazeknih.cz/knihy/stodulky-kluci-holky-a-stodulky-1-209584

v ty dobe do Hodkovicek jezdil autobus! Mestskej! :))

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 19. srpna 2024 21:27

Som panelakova, centrum mesta. Ale moji starí rodičia mali dom s obrovskou záhradou 5 minút od nás, čiže v podstate tiež v centre. Keď sa to predali, tak o pár mesiacov si naši kúpili záhradku, predstava, že budem muklovat na nej bola hrozná,  a hneď som to mame odmietla. O rok, bola som vysoko tehotná, sa naskytla možnosť kúpiť záhradku sčasti susediacu s tou našich. A chcela som ju. Až po narodení malého som ľutovala, že ten babkin dom so záhradou už nemáme.  Ale nemala som naň, ujo veľmi tlačil na predaj, chcel peniaze, fakt sa predal za veľa peňazí plus ho bolo treba komplet zrekonštruovať. 

Mňa na záhradke najviac baví odstrihavanie suchých vyhonkov a vselijakej plevele. A potom tam vysedavam/vylihujem s knihou, malého nechám robiť si úplne, čo len chce

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 19. srpna 2024 21:28

Janulik03 u nás sa za 120.000 predávajú 2-izbové byty.

Offline tv
4245 příspěvků moje polička 19. srpna 2024 21:34

Jos ❤️. Tohle je poslední pojítko k předkům. Sourozenci se už prekorenili jinam. 

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 19. srpna 2024 21:53

JosMůj muž se přestěhoval z rodného města a jedna naše kamarádka tam jezdívá třeba třikrát ročně na víkend a pokazdy se mě tak pta, jak se mohl odstěhovat, co ho donutilo, když je to tam tak perfektni a tak na mě kouká, jakože znám asi nějaká pořádné triky manipulace:D. Přitom on tam prý vůbec nikdy zůstat nechtěl, ani tam nejezdí. Je to všechno hrozně individuální. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 19. srpna 2024 22:09

Karja

Tak jasne, muj muz vyrustal na statku, pak si jeho

rodice postavili dum na malomeste, ale relativne blizko. Muz je i vzhledove typicky sedlak, ma silu, je zrucny a miluje svoji pudu, stromy a honitbu . Nejradsi se v necem vrta a vecer si jde procistit hlavu do lesa. Ja jsem spis ticha neprakticka intelektualka, takze jsme se usadili napul cesty. On je ve meste nestastny, ja zas nejsem devce na statek. Co bude za dvacet let pochopitelne nevime, mozna se vratime i do Prahy. Se priznam, ze s tim trochu pocitam. 

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 19. srpna 2024 22:43

Já denně děkuji, že jsme tehdy postavili dům. Nějakou dobu jsme sice žili v opravdovém stresu, že někdo z nás přijde o práci a budeme v háji, protože bylo období, kdy jsme měli tři hypotéky a měsíční splátky přes 50 tisíc, a pak se navíc stavební firma zdejchla s poslední zálohou a nám zůstala na krku stavba, na které byly ještě mraky práce a prachy v čudu, ale dnes už bychom to asi nedali vůbec, rozhodně ne v Praze. A já bych asi nedokázala žít v bytě. 

A Kbely jsou skvělé místo.

Offline Jos
příspěvků moje polička 19. srpna 2024 22:53

Pinot Noir Kbely jsou super. Jsem ze ctvrti vedle a rekneme, ze i tady v Sudetech se pro verejny prostor dela vic nez v Cakovicich. Ale treba az syn bude dospely, uz to tam bude taky fajn. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. srpna 2024 23:08

moora já to taky četla:) ale už vůbec nevím, o čem to je

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. srpna 2024 23:12

letfenixa tady nedaleko vznikla komunitní zahrada, i jsem si chvilku pohrávala s myšlenkou, stát se členem. Ale pak mi došlo, že nechci nic pěstovat a postrádá to tu výhodu zahrady u domu - že můžou děti volně vybíhat bez jakéhokoliv vypravování. Jako asi by pro mě byla ideální taková ta bytovka se společnou zahradou, jak bývají na malých městech

Offline Muslik
568 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 08:02
Reakce na Evaeva:

Potrefenáhusa mně tady vyhovuje třeba i to, že v rondelech je spousta zeleně a žádné silnice. Takže když někam jdeme, děti kolem mně víří nebo jedou 100m přede mnou na kolech. A to nemáš většinou ani na té vesnici, pokud kolem není síť pěších cest. (To třeba u nás na chalupě vůbec není)

​asi uplne blbý dotaz, ale stále tady píšeš o nějakých skvělých rondelech na sídlištích, co to přesně je specialniho, to na jinych sidlakach neni? 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 08:07

Muslik ja sice tusim, kde to je, ale doted jsem nezjistila co to ten rondel je!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2024 08:15

Muslik já si myslím, že to je i na jiných sídlištích, nikdy jsem netvrdila, že je to jen tady. (Když pominu tu speciální rohovou sekci, kterou vyvinuli pro tohle sídliště, což je ale detail).

Prostě je to prostor mezi paneláky, kde nejezdí auta, je tam zeleň, hřiště, u nás i školky. To je něco, co mi vyhovuje, zvlášť s dětmi, i na metro dojdu aniž bych musela přejít jedinou silnici. 

Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 08:16
Reakce na tv:

Černá kočka sleduju to už pár měsíců. V červnu vymazleny 4+1 s kompletní rekonstrukcí za 4mio. Teď v nabídce 4+1 v "udržovaném stavu" za 4,5. 2+1 v původním stavu bez balkónu, ale v centru, za 3,5 v srpnu. Teď stejná čtvrt, stejná dispozice za 4. My máme zájem o 3+1, byli jsme na prohlídce, obálková metoda, prodal se za 3,9. Teď v nabídce přízemí, bez balkónu, "udržovaný stav" za 5,5. Psala jsem, že chtěl někdo napsat 3,5 a místo toho napsal 5,5. Tak jsem v panice, že už nic nekoupím.

​No to jsou ale proti Praze krásný ceny! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2024 08:17

711990 a jak tomu říkáš? Tady to byl vždycky rondel nebo vnitroblokto není můj výmysl.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 08:24

Evaeva já jsem si to nedávno hledala na Wikipedii, ty rondely já jsem ze sídliště taky, ale žádný rondely ani vnitrobloky jsme neměli. Byly a jsou tam plácky bez silnic, ale spíš menší, tak na hřiště mezi třemi domy. Do školky i školy vedou normálně chodníky vedle silnic, žádný obří plochy. 

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 08:25

Evaeva já si ten rondel včera googlila . Wiki ho nemá dopracován a uvádí, že je to blok domů budovány na sídlištich, např. Lužiny. U nás se vždy pouzival vnitroblok. Ani, když jsem bydlela na Jižním městě, jsem ten pojem neslyšela. 

Naopak u nás na severně Moravě je rondel velký kruhový objezd. 

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 08:27

barbucha No venkov je prostě levnější. Když jsme koupili parcelu, sambo všem sousedům, kteří jí koupili třeba před lety, tak je zajímala cena, říkal, že ji koupil uplně zadarmo. Taky se tady ale dost často zadarmo pracuje:-D, ty výplaty, to by se člověk fakt někdy rozbrečel. Ted jsem komentovala výplaty v jedné firmě, pro kterou děláme a kolegyně kontrolovala, jak je to tady taky levnější, nemovitosti a tak..a já jí říkám, hele to je uplně bezpředmětný, za minimální mzdu si nedovolíš nemovitost nikde a tady si tu minimální mzdu dovolí nabídnout i za fakt těžkou práci.

Online Zuzuli
3802 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 08:30

Muslik 711990 rondel je specialita zapadniho mesta, Luka a Luziny, jsou to panelaky postavene do spiraly. Melo to evokovat "koralky navlecene na linku metra". Akorat ty dvanactipatrove panelaky z toho delaji uplne silenou obri hmotu. Ja teda nejsem tak nekriticka jako Evaeva asi tim, ze jsem cerstva naplava a ne rodak. Ale my kdyz jsme na Lukach poprve vystoupili letos v lednu z metra a sli se podivat na nas byt, tak jsem jen stali mezi temi panelky a rikali si, ze tady nikdy nemuzeme bydlet, jak to tu je hnusny. Nastesti nas dum je az za silnici v Reporyjich, ne na sidlisti. Prave tem rondelum se vyhybame, chodime na Stodulky, kde to vypada o neco privetiveji. Ono v tech rondelech stejne krom panelaku nic neni, ani nejaky dobre zasobeny obchod s potravinami. A ani ty hriste v rondelech, nejsou se vsi uctou, nic extra. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 08:32

Evaeva jestli to ma bejt vnitroblok, tak to jsem myslela, ze je jen v mestsky zastavbe v centru, takovy ty dvorecky kam vyjdes zadnima dverma a jsou spolecny z nekolika baraku. To mela moje babicka. Ale na sidlisti jsme meli domy staveny jinak, proste ten dum sel obejit celej, navic tam byly ruzny typy panelaku a kdyz jsi vysla jednim vchodem, stacilo ten dum obejit a tam byla normalne silnice. Takze je pro me slozity si predstavit o cem mluvis:)