Potrefenáhusa Jako bydlet blíž, dovezu ti je..Ted jsem jich hodně vyhodila, protože jsem je před deštěm neotrhali, pak ta zralá prasknou. Ale i naši mají uplne trsy těch cherry rajčátek, vůbec to nestíhají jíst. Letos je u nás rajče druhá cuketa:-D
Stěžovací vlákno
Zuzuli tak ty sídlištní hřiště z pohledu tech velkých hřišť vypadají "nic moc". Caro sídlištních hřišť je v tom, že se tam nemusíš s dětma nijak vypravovat. V létě je obujes, vezmeš do ruky láhev s vodou a můžete jít. Šestileté tam klidně chvilku vydrží, sedmileté stačí dohledovat z okna.
Mě ten bezpečný prostor pro děti, kde můžou být sami, přijde hrozně důležitý, vůbec nevím jak bych to řešila někde na Vinohradech.
Karja a zas cukety nám jdou ![]()
aneb řekni, žes byl tyden pryč, aniž bys řekl, zes byl tyden pryč....
nechcete to zkusit usušit, kamaradka s nadurodou rajcata susila a byly skvělý

continuity my měli velký hřiště ve vnitrobloku i na rozmezí vrsovic a Vinohrad
Karjasi je zavař, nebo nějak zpracuj, to je pak v zimě super.
Karja to je škoda, zkus to zpracovat. Stačí, já nevím, nakrajet do pekáče, přihodit česnek, cibuli, sůl, nějaké bylinky třeba. Se to pěkně upeče, pak to jen rozmixujeme a zavaris.
Pinot Noir Potrefenáhusa já jsem minulý týden řekla, že to radši vyhodim, než s tim něco dělat. Mně to baví, ale musím mít na to klid a čas a ne to tady honit mezi x jinejma činnostma.
Karja takový škody! (No jo, městský lidi, co i ty přemnožený cukety kupujou v Bille. Hned bych tu potřebovala nějakou sousedku, co mě bude zásobovat
)
Karja tak zas to půl roku zbytecne zalejvat...my máme obsypanej rakytnik, ten asi necham shnit s radostí ![]()
žluťásek nechceš cuketu? ![]()
Karja pokud mas misto v mrazaku, staci proste strcit do nej a mas ledovy koule:-)), pak jednoduse cely hodim do vyvaru, pod maso nebo omacky. domaci rajcata, boze, bych se uzrala! jsem si normalne vysomrovala od kolegu, ja je miluju a nemam zadny zdroj, takze "hele nemas nejaky rajcata navic?"![]()
žluťásek jo, dáváme sousedovi co pět dní plnou mísu:-D. špenátek jarní taky byl k odběru pravidelnému...
viktorka_od splavu nemám právě místo v mrazáku, to si tam místo nechávám pro maso, do toho tříšuplíkového se prd vejde... A to mám ještě jeden externí šuplíček u našich:-D. Zeleninu nemrazím.
Potrefenáhusa hrň to sem!!
viktorka_od splavu jo, v časovým presu je taky dám jen tak do mrazáku, ty cherry ani nezabírají tolik místa. V zimě jak když najdeš!
Karja Taky jsem říkala, nebudu nic mrazit. Další rok už jsem kupovala mrazak, další rok začala zavařovat a teď už dáváme kořenovou zeleninu i do beden s pískem
Ale je fakt, ze to šlo časem, jak dítě stárlo a už začala trávit čas s kamarády bez moji asistence a mohla jsem si víc hrát já na zahradě a v kuchyni.
Klasická stížnost na smradlavy lidi v sockach,na zastávkách,v obchodech...starý mladý tenký tlustý..fakt se chce z nich![]()
Sorry...musela jsem![]()
notna Jojo, jako ten pultový mrazák, už mi to sambo navrhoval, segra si ho snad taky bude pořizovat. Ale mně to přijde takové...já nevím, prostě asi zbytečné, nebo jak z minulých dob. Chápu to u někoho, kdo má třeba právě to vlastní hospodářství, ale já si říkám, že musím s tím tříšuplíkovým přece nějak vystačit (dávám tam hlavně maso, když třeba dostaneme domácí kuřata nebo nakoupím ze statku nějaké maso ve větším množství a tak). Zavařování nemám moc ráda, já mám pořád pocit, že se mi to zkazí, že nebudu mít ty sklenice dost čisté, že to není prostě na tu mojí šupšup rychlou práci;-).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí