Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 08:32
Reakce na Karja:

Raduza Já mám ráda hrozně ten klid a estetickou čistotu. Prostě že nikde nepotkávám žádný divný lidi a pochcaný podchody a tak, takovou tu špínu města:-D

​Tak to pozor -  z dob, kdy jsem trávila na vesnický chalupě vždycky tak půl roku, si pamatuju že tenkrát i na tý vesnici žili dost divný lidi (patrně příbuzenská plemenitba anžto většina měla i stejný příjmení )... a špína tam sice nebyla městská, ale zas nedostatek chodníků vedl k tomu že člověk i haranti po vycházce vypadal co bahenní koule, o tom co nanosili haranti dovnitř ani nemluvě. A slimáci, hmyzáci všude...

Klid tam teda byl (pokud se nějakej z těch retardů v hospodě nenalil a na cestě domů mi o půlnoci nebušil na dveře). Až moc, v tom tichu se nedalo pomalu spát Zlatý zvonění tramvaje

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 08:34

Zuzuli takze jde o to, ze jakoby ten prostor sviraj na baraky mezi sebou. Ale normalne z toho domu vyjdes i druhym vchodem na ulici(silnici)? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2024 08:36

žluťásek Malvin ha, tak vidíte, máme to jen myMně do teď nenapadlo, že to někdo nezná. Tady prostě všechny děti vědí, do jakých rondelů můžou po škole sami a tak.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2024 08:36

711990 jo

Offline Zuzuli
3802 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 08:36

711990 v pripade toho rondelu jde jen o to, ze je kruhovy. Jinak je to uplne obycejny meziprostor mezi domy

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 08:40

barbucha Jako o tomto jsme taky měli debatu doma nedávno, ale říkala jsem s nadsázkou muži, že jako tady se to asi tolik nebere, protže na počet obyvatel ti tu vyjdou dva fetáci, z toho jeden je tvuj příbuznej a druhej spolužák ze školy, tak to tolik nebereš:-D. Ne to přeháním. Hele jsou tu divný lidi, ale minimálně a znáš je trochu tak nějak. Ono taky hodně záleží, kde bydlíš, tady kousek vedle jsou dvě takový prumyslovější maloměsta, kde jsou fabriky s nekvalifikovanou pracoví sílou a hele tam jako už je to takový divoký ta koncentrace obyvatelstva, že jako třeba na cyklostezce najednou potkáš někoho pod parou v 10 dopoledne a tyhlety divno existence.

Jinak s bahnem, slimákama, hmyzákama nesouhlasim,.....-D

Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 08:42
Reakce na Karja:

barbucha No venkov je prostě levnější. Když jsme koupili parcelu, sambo všem sousedům, kteří jí koupili třeba před lety, tak je zajímala cena, říkal, že ji koupil uplně zadarmo. Taky se tady ale dost často zadarmo pracuje:-D, ty výplaty, to by se člověk fakt někdy rozbrečel. Ted jsem komentovala výplaty v jedné firmě, pro kterou děláme a kolegyně kontrolovala, jak je to tady taky levnější, nemovitosti a tak..a já jí říkám, hele to je uplně bezpředmětný, za minimální mzdu si nedovolíš nemovitost nikde a tady si tu minimální mzdu dovolí nabídnout i za fakt těžkou práci.

​Tak ale přece jen je pravda, že na venkově máš menší životní náklady.

Většinou máš záhumenek a nějaký ty erteple na něm slepice, králíky, prasátko

nějaký to klestí si v okolí nasbíráš... a taky k podobný bohulibý činnosti nepotřebuješ outfity od cosáků!

Ve městech žiješ jen za holej plat anžto si na balkóně prasátko nevykrmíš...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2024 08:44

711990 jasně, chápu. Ono je to těmi dvorky, jak popisuješ, inspirované. Já třeba vyrostla na sídlišti, kde jsme říkali vnitroblok. Ten sice nebyl soukromý, ale byl malý. Tady jsou rondely obrovský. Ale vysoké domy v zeleni je princip zahradního města od Corbusiera, nic speciálního.

Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 08:47
Reakce na 711990:

Zuzuli takze jde o to, ze jakoby ten prostor sviraj na baraky mezi sebou. Ale normalne z toho domu vyjdes i druhym vchodem na ulici(silnici)? 

​Náš mladej bydlí kousek od Evaeva a ten vnitřek nemaj kulatej, leč normálně čtvercovej... ale je to super protože je to velikej vnitroblok, kde je jen park a různý hřiště, chráněnej - nic tam nejezdí, je tam klid... a jo, baráky mají dva východy, jeden do vnitrobloku a druhej na ulici. 

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 08:49

barbucha No ono se to domácí prasátko fakt finančně vyplatí:-D. Kdepak Tesco je levnější, myslím, že už to lidi dělají spíš kvuli kvalitě a že jsou tak zvyklý na tu práci, taky málokdo mladej to už tak vede. Já třeba neznám nikoho pod 40 let, co by si pro sebe choval nějaká zvířata. Polskýmu velkochovu a naplátkovanýmu masu ve folii fakt nemůžeš doma z pohledu finanční náročnosti konkurovat, když si přepočítáš ten vklad krmení a tu práci kolem toho. 

Ta meněí nákladovost fakt spočívá spíš v nemovitostech a spojených nákladech, menší nájem, nižší platby za služby, zábavu, kroužky dětí...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2024 08:55

barbucha jojo, já vyrostla v těch čtvercíchTam bych nechala běhat i pětileté dítě, když ho celý přehlídneš z balkonu. Tady v těch větších až tak od druhé třídy

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. srpna 2024 08:55

Karja A to ja znam. Slepice jsou velky hit v mem okoli, zeleninu ve skleniku ma snad kazdy. Prase uznavam, to asi min. Ale takova ta naplava na vesnice jako my, dva vysokoskolaci z mesta, to jsou novi farmari . I kamoska z Prahy mela kraliky a pripraveno na slepice a vsechno, ale dum kompletne prestavuji. Takze budou mit nejakou vilu od architekta, chlazene stropy ci co, no proste jestli to nekdy dodelaji....a venku slepicarnu

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 09:00

Jos :-D Tak ty slepice mi nepřijdou jako nějaká forma hospodářství teda, ale u nás je nikdo mladej teda ani nemá. Ale jednou můj táta říkal, že domácí vajíčko je i dražší než kupované, že to krmení se prodraží. Zeleninu pěstuje každej to fakt jo,já mám ted nadurodu rajčat a nemám to komu dát, mám jen jednoho jediného souseda, co si nepěstuje vlastní! Jinak motivace u tohoto je podle mě mít to domácí a ne mít to levnější.

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. srpna 2024 09:07

Karja Jj to souhlasim. Kupovane je levnejsi, ale kdyz my treba kupujeme taky jen ty farmarske max ty z obchodu, jak jsou z volne haly. A to uz vyjde i na deset korun za vejce. Ze jde spis o princip. 

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 09:13

Jos jo, je to princip či životní styl, s nižší nákladovostí to má pramálo společného...:-D

Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 09:20

Karja 

A pak taky asi s dostupností - ty místní konzumy nemáš hned za barákem jako já několik supermarketů... navíc co si tak pamatuju, ani se sortimentem to nebejvalo zrovna nejlepší. Tak skočit si pro rajče pod okno je pohodlnější (nehledě na chuť).

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 09:23

barbucha Je to pohodlnější, to je fakt super i dneska. I když mám supermarket 3 minuty autem, tak jako polévku uděláš při projití záhonkem. To mě hrozně baví na tom!

Ale včera jsem s dětmi dvě hodiny plela:-D Tolik k té nenáročnosti zahrady. dvě hodiny a jakoby žádnej výsledek... ale my to máme uplně předimenzovaný tu zeleninovou zahradu letos...

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 09:31

Evaeva ten termín rondel se používá podle mě jen u vás, že je to kulatý. Vnitroblok je pro mě sevřenej dvorek nebo zahrada obehnanej domy jako na Žižkově, Vinohradech, Dejvicích... Na jižáku se normálně chodilo ven za barák

Offline Potrefenáhusa
38900 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 09:54

Karja zavidim, nám ty rajcata rostou blbě, málo červenaj a maj dost plisen. Zároveň i dost praskaj. A teď nám je systematicky ještě zelený orvava malý dite

Offline Potrefenáhusa
38900 příspěvků moje polička 20. srpna 2024 09:55

barbucha zas projedes hodně benzinu/nafty a provoz domu je dražší