Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. srpna 2024 23:12

žluťásek to lego je asi dražší, když to je nějak oficiálně od lega. Tohle je obojí nějaké kutění. Mám teda i další důvody pro to DDM (před barákem, bude chodit i mladší), takže je to i jednodušší pro mě. Lego robotiku se mi podařilo o rok odložit, nějak se nám to vůbec nehodilo.

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 23. srpna 2024 23:48
Reakce na notna:

​Jj. Mně to, jaké mám štěstí, napadá vždycky při placení u doktroů za dítě. 

​Přesně. Viktorova ergoterapie 10 tisíc, diagnostika autismu 12 tisíc, Ríšova analgosedace 15 tisíc, trhání zubu s Entonoxem 3600... Vždycky si říkám, ježišmarja, je to hodně, ale můžeme si to dovolit, a vždycky myslím na ty, kteří nemůžou.

Offline Myrtila
5355 příspěvků moje polička 24. srpna 2024 04:08

Mě teda vloni překvapilo, kolik věcí po nás chtěla donést učitelka při nástupu do školky, už to nevyjmenuju z paměti, ale byla to velká taška snad za 1500, věci z papírnictví a drogerie. A prý, když nastupujeme v listopadu, tak nám něco z toho seznamu škrtne, a škrtla jednu věc, lepidlo v tyčince Ono to není povinné, nemůže mě nutit to koupit, ale když to my, co si to můžeme dovolit, nepřinesem, pravděpodobně se zvedne platba za školku pro všechny, i pro ty, co si to dovolit nemůžou, takže supluju sociální systém vlastně. 

Evaeva Teda na lyžák v první třídě bych taky docela zírala, a i mě docela překvapil plavecký pobyt, co tu padnul, ale zase když nad tím přemýšlím, tak pokud není bazén někde v místě školy, tak se tím plaváním každý týden hodinu asi zabije strašnýho času, když je to s dojížděním? Třeba od nás ze vsi by mě zajímalo, kam a jak ty děti jezdí, podle mě snad musí mít k tomu objednaný autobus? Protože MHD tu nic dostpuného asi není, teda s jednou cestou pod hodinu plus pěší přesuny. Se tu zkusím někoho zeptat. 

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 24. srpna 2024 04:40

Myrtila

po nás nechtěla skolka donest vůbec nic

a plavání má u nás skolka pro předškoláky, objednavaj autobus a jezdí do bazénu cca 30 km, doprava stojí víc jak ten kurz (za pololetí 750,- kurz a 1450,- doprava)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 24. srpna 2024 07:13

Potrefenáhusa u nás kromě obligátního toaleťáku chtějí trojhranné pastelky, lepidlo a nůžky. Ale zůstává to tomu konkrétnímu dítěti.

Myrtila zrovna ten plavecký pobyt tu má minimálně jedna škola, bazén máme dvě stanice metrem. Jako zabíjí se tím dvě hodiny tělocviku a z toho plavou podle mě půl hodiny, ale to není žádné drama.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 24. srpna 2024 08:04

Evaeva mne by prisel ten pobytovy plavecky kurz lepsi. Ze by se to odbylo behem toho tydenniho pobytu a byl by klid. My meli kurz klasicky, kdy kazdy ctvrtek stravili pul vyucovani cestou do bazenu. Syn byl v tom danem pololeti porad nemocny, stopro kvuli plavani, ja uz ho tam pak ani moc neposilala. Podle me by se to na tom pobytu lip ukocirovalo, kdyby to stahli do jednoho tydne nekdy v kvetnu, cervnu... Financne by to bylo horsi a je tu riziko, ze by kvuli tomu nekdo nejel, ale dalo by se to dat treba misto skoly v prirode (na tu u nas maji vsichni).

Online Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 24. srpna 2024 08:19

Evaeva pak se jeste urcite nejdou rodice, co prohlasi, ze lyzak se skipasem prvnakovi platit nebudou, ze ho radeji na lyze vezmou sami. To bychom byli my. Fakt tydenni lyzak pro sestilete deti? Jedine, kdyby o to dcera strasne moc stala, ale ta na to zatim moc nevypada. 

Ale zaujalo me, ze na P13 jsou skolky o tretinu drazsi, nez bylo na P6. Ani letni skolka pres prazdniny na P6 nemela tak vysokou mesicni uhradu, jako je tady. A jeste se musi prinest toaletak, kapesnicky... 

Offline Myrtila
5355 příspěvků moje polička 24. srpna 2024 08:31

Potrefenáhusa No, oni by správně nic chtít neměli, měli by na to mít peníze od zřizovatele, ale ten zase určuje cenu platby za školku. U nás se letos platba zvedla o polovinu a bylo k tomu info, že to bude včetně kreativních potřeb, nebo jak to nazvali, tak jsem zvědavá, s jakým seznamem letos učitelka přijde, jestli tam zůstane jenom ta drogerie. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 24. srpna 2024 08:57

continuity co je adaptační kurz? 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 24. srpna 2024 08:58

Zuzuli dražší, jo? To mně překvapuje.

Syn o to samozřejmě stojí jestli to nakonec dopadne, se uvidí. S námi pojede taky.

Online Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 24. srpna 2024 09:04

Evaeva jo, loni jsme platili 630 za mesic, letni skolku 700 mesicne a tady to je 900 na mesic. Reporyje maj 800. Jasne, porad to jsou nizke castky a rozdil neni propastny, ale doufam, ze muzu cekat i vetsi kvalitu, za ty penize

Offline DruI
5589 příspěvků moje polička 24. srpna 2024 09:11

Zuzuli U nás na letošek zvedli poplatek na 1300. Taky to loni bylo kolem osmi stovek. Požadavek na výtvarné potřeby očekávám stejně :)

A družina prý loni stála dvě stovky a letos bude za šest.

ono se nějak měnilo, že lidé, co berou přídavky na děti budou mít obojí zdarma, tak to ti ostatní holt budou mít dražší.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 24. srpna 2024 09:18

Zuzuli aha, my loni platili 800

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 24. srpna 2024 09:24

continuity bazar na ucebnice byval a snad furt jeste je v myslikovy. Jinak ucebnice na SS ve vlastni rezii byl uz za mejch deti, to je 29 let zpatky

Offline brrr
12369 příspěvků moje polička 24. srpna 2024 09:40

bublifukAdaptační kurz je na začátku školního roku a má za úkol třeba seznámení se s novými spolužáky, stmelit kolektiv,.... Jezdí většinou prváci na střední, žáci při přechodu na druhý stupeň.

Online Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 24. srpna 2024 09:44

DruI mas pravdu, koukam, ze to dost poskocilo i v nasi stare skolce.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 24. srpna 2024 09:45
Reakce na DruI:

ono se nějak měnilo, že lidé, co berou přídavky na děti budou mít obojí zdarma, tak to ti ostatní holt budou mít dražší.

​Tohle mi přijde jako rozumný postup

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 24. srpna 2024 10:09

brrr bublifuk Evaeva A my taky jeli na adapťák po nástupu na osmiletý gympl, a to už je víc než 20 let ( )

S plaváním asi záleží na tý vzdálenosti. Co vím, tak školy od nás zas třeba nejezdí na lyžák, prostě děcka spí doma a ráno se sejdou s lyžema na Ještědu. Takový příměstský lyžák

Offline Jos
příspěvků moje polička 24. srpna 2024 10:20

continuity ty to mozna ocenis, jak pises ze na Slovensku to je vymyslene. Tohle me prekvapilo, teda ne uplne moc ale prece. 
http://www.comiudelaloradost.cz/2024/08/vzdelavali-me-doma-rozhovor-s-ucitelkou.html?m=1

Offline Jos
příspěvků moje polička 24. srpna 2024 10:25

Potrefenáhusa u nas platime mesicne asi 500 jako poplatek, kdo nepracuje u zamestnavatele, plati plne skolne asi 5tis, coz je porad super. Plus platime asi 400 dvakrat za rok na nejake male vylety. Jinak vse zarizuje skolka. Az pujde kluk do skoly, tak to obrecim. To bude sesup na nasi lokalku....