Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Raduza
příspěvků moje polička 20. června 2025 14:56

dzizisketa si vzpomínám jak jsme cca hodinu před začátkem maturáku hnali se synem koupit nový boty, protože chlapec nějak pozapomněl, že u těch stávajících má odlepenou podrážku. Jako s jeho velikostí 47 nebo kolik to má, to byla docela bojovka. Ale koupili jsme.

Muž zase chodí všude na poslední chvíli, někdy spíš až po poslední chvíli, což nesnáším, já jsem všude půl dne předem. Takže naše odjezdy kamkoliv bývají veselé, ale zvykám si.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 20. června 2025 15:09

Stěžuju si na nájemce, aby tu nebyli jen stížnosti na pronajímatele. Pronajíme cizincum, co nemluví česky, stará se o ně tady nějakej asi zaměstnanec pracovní agentury? nevim, jsou zaměstnaní už roky v solventní firmě, co jim i přispívala i na bydlení. No ale já mu říkám pasák. No a nájemci nezaplatili předposlední nájem, když jsme si toho všimli, tak že přece máme kauci,tak se to strhne z ní. Tak jim sambo vysvětlil, že kauce má jinou funkcni než nájem. Tak OK, doplatí to. No ve výsledku ten "pasák" sehnal jiné nájemce, že přijede podepsat smlouvu, mrkneme na učet, a dva nájmy chybí, tak mu říkáme, jak chce podepisovat smlouvu novou, že když nám chybí dva nájmy. Tak z něj vylezlo, že ten jeden teda pošlou, ale druhej si chce nechat jako svoji provizi, když přece ty nájemníky nové sehnal a máme všechno tak bez práce. Tak tomu říkám přístup, kdyby se snažil nějak domluvit předem, tak jo,má vlastně pravdu, určitě mu něco náleží, i bychom mu rádi něco dali, protože máme spoustu věcí bez práce, ale jako tohle je jinej styl. Beztak má něco nejen od té pracovní agentury, ale když to ted vidím,kdoví jestli si nebere něco i od těch lidí a má zprostředkování bydlení trojnásobně uhrazené.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 20. června 2025 15:11

Raduza Jojo, ono kolikrát jestli člověk nemá pro svuj klid lepší,když to všechno sám dopředu skontroluje....

Offline Raduza
příspěvků moje polička 20. června 2025 16:08

Karja tak na tom vem jed, že si bere něco i od těch lidí,  kterým to zprostředkuje. 

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 20. června 2025 16:25

Raduza Jj nevím, jak to má ujednané, na kolik má odměnu od té firmy či agentury, nakolik od těch lidí, a či si nenárokuje co nemá, to nemůžu posoudit, tak at ho neham. I u nás je trochu v právu, ale jako ten systém "vyjednávání" mě dost zaskočil. 

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 20. června 2025 22:30

dzizisketa ta košile by mě nasrala! Vyluxovaný auto se naopak na svatbě snad kontrolovat nebude

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 21. června 2025 10:23

Aranel A ta košile jo? Respektive takhle, pokud ano, je to jeho problém. Ja jsem dost alergicka na takový to přehazování odpovědnosti za tyhle věci na manželku.

Ted už odbočuji, ale stalo se mi to xkrat,"ty si mu nevyžehlila/nepřipravila/nekoupila/nevyleštila boty/ ..." Nesnáším pocit, že jsem odpovědná za dalšího dospelyho člověka, jeho garderobu, kufr, stav bot apod. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. června 2025 10:57

MP Meri ono je to kolikrát tak, že jemu je to jedno, ale tobě není. Pak ale nezbývá než to vzít na sebe.

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 21. června 2025 10:57

MP Meri Košile asi taky ne. Já s tebou souhlasím, ale neumím moc dobře odrážet dotazy a pohledy lidí, co si myslí, že "jsem si ho měla oblíknout".

A štvalo by mě, i že se na to musím dívat, přitom stačilo z jeho strany tak málo.

Online Myrtila
5358 příspěvků moje polička 21. června 2025 12:02

MP Meri Kdyby na mě něco muž přehazoval "ty jsi mi nepřipravila...", tak to by mě taky akorát naštvalo. 
Ale pokud jde o takovéto nárazové akce typu něčí svatba, myslím mimo své a dětské garderoby i na tu mužovu a předem se zmíním, jestli má v pořádku oblek, nebude potřebovat něco vyžehlit? a tak, a on se o to už postará, nebo to včas přistrčí na vyprání nebo vyžehlení. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 21. června 2025 12:31

MP Meri no me taky stve, ze muzi je to jedno. Uz se i stalo na veceri pro management jeho firmy, kde je fakticky primo pod majitelem, ten provedl pripitek a pak jmevite vytkl par muzum odev. Meho muze nevyjimaje. Nastesti s dodatkem, ze partnerky evidentne dress code dodrzely. Myslela jsem, ze ho prerazim. Jeste mi doma rikal, ze je to takova volnocasova akce a at to neresim. A pak meli pronajatou celou tvrz a bylo to skoro na velkou vecerni, a on tam v kostkovane kosili a kratasech. 

Offline Catherinne
10865 příspěvků moje polička 21. června 2025 12:55

Kostkované košile jsou peklo za všech okolností

(možná ten dřevorubec do lesa)

A na svatbu dcery jsem teda měla vše pod kontrolou, včetně správných ponožek

Jinak je muž košilový typ, nejraději má černý, k tomu navy modré džíny, černý / modrý polobotky.

A já mám i ráda navy džíny, navy košile, hnědý polobotky, pásek, hodinky

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 21. června 2025 13:05

Evaeva Asi jo, ale nějak mě nenapadá situace, kdy by mi to ve výsledku nebylo jedno. Jakože upozornim, pokud mám pocit, že to třeba vyhodnotil špatně, ale tím to pro mě končí, odmítám za to přebírat odpovědnost

Aranel Tak mně takový situace taky nejsou příjemný, expert je na to tchýně, to jsou poznámky ve stylu "tys mu neuvařila/nevyžehlila/nepřipravila" atd. Ale myslím si v tu chvíli spíš něco o tom, kdo takový poznámky pronáší, nikoli že bych z toho měla ujímání, že jsem se dostatečně nepostarala. 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 21. června 2025 13:08
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. června 2025 13:21

MP Meri já to neberu jako přejímání zodpovědnosti, resp. asi jo, ale pokud jemu na tom nezáleží a mně ano, tak nevidím důvod, proč to neudělat a pak být naštvaná. Ta situace tys mi nepřipravila... je jiná, protože tam mu na tom evidentně záleželo. 

Zároveň si myslím, že to klidně může mít ve sféře vlivu jeden, když ten druhý se zase postará třeba o adekvátní stav toho auta.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 21. června 2025 13:23

MP Meri Hahaha, hele můj partner to taky říká, ale on to tak plácá, že je nestastnej z té situace že zrovna nestíhá třeba a musí žehlit, tak říká ,,že se o něj nikdo nestará,,. Tak já mu teď taky říkám, že bych chtěla aby se o mně někdo staral. Třeba ležím na gauči a říkám mu ,,já jsem tak unavená, já bych potřebovala aby se o mě někdo staral, aby mě víc zajistil":D:D.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 21. června 2025 13:33

Jinak nepřipravená košile, my jsme včera dělali bazén. Sambo se v tom hraběe docela dlouho, že trochu to zapustil do země, upravil terén. A teď že to behem víkendu postaví. V navode píšou ,,vem pisek,, švagr říká, ,,to si musíš dojet pro písek,,. A on jako že nerad někam jezdi takhke, takže použije prostě co má, místo písku hlinu, nějaké fólie, proste v klidu, že jo, nějakej návod, proč.....Takže s představou, že to bude skládat v klidu celej víkend začal. Dopadlo to tak, že mu můj táta řekl, že se v tom nemůže hrabat celej víkend, ze mu to bez vody taky může uletět, takže jsme v pátek večer dětem vyrabovali pískoviště, abychom měli ten písek, kterej přece není potřeba a já pak obešla dvoje sousedy pro nějaky další věci, co nám chyběly, co se přece dokoupej během soboty....

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 21. června 2025 13:34
Reakce na MP Meri:

Aranel Tak mně takový situace taky nejsou příjemný, expert je na to tchýně, to jsou poznámky ve stylu "tys mu neuvařila/nevyžehlila/nepřipravila" atd. 

​A prdel bych mu utírat neměla?! To jste toho svýho miláčka, drahá tchyně, moc dobře nevychovala, když si neumí ani připravit slušný hadry! 

Moje první tchyně žehlila dědkovi i ponožky - rychle jsem je (oba) vyvedla z omylu, no není divu že mě potom tak milovali

Druhýho milostpána jsem pak instruovala ve smyslu ať si dělá co chce, nicméně plodit mi vostudu nebude, to bych si teda vyprosila... jelikož má občanku (zatím) a vobě ruce zdravý (zatím) tak se snad dokáže obstarat jako dospělej.

Offline Raduza
příspěvků moje polička 21. června 2025 13:46

barbucha

Moje první tchyně mi.kdysi vyčetl, ze je už půl sedmé večer a já jsem se ještě XY neotazala jestli nemá hlad a nechce večeři. 

Dostalo se jí odpovědi,  že XY cestu k lednici zná.  No ráda me neměla.  

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 21. června 2025 13:56

Raduza 

Aneb jak se rychle stát oblíbenou snachou