Ja to ted taky vymejslim a jestli tomu dobre rozumim, tak u ty 6h pracovní doby mi prijde docela výhodný, ze odpadá ta povinna půlhodinová pauza na oběd po 6 hodinách, budu počítat v ty práci každou minutu
Stěžovací vlákno
Potrefenáhusa jojo, takhle je to už roky, proto je těch 6h tak rozšířených. (Ale k té pauze, to někdo nějak kontroluje?)
Evaeva no ne, ale započítává se to do toho času, kdy tam musíš bejt, takže 8,5
Potrefenáhusa No u nás v práci trvají na ty půlhodinový pauze, i když máš úvazek do těch 6 hodin. Jako nema to úplně oporu v zákoníku práce, ale dohady s našimi lidskými zdroji jsem vzdala...
Evaeva Jj, přesně, máš být prostě v práci 8,5 hodiny.
Potrefenáhusa Karja jasně, to vím, ale jestli to někdo kontroluje. Jestli když řekneš nadřízenému, hele, spěchám pro dítě do školky, co kdybych tu pauzu neměla...
Evaeva Myslím, že se ta půlhodina automaticky odečte, pokud v práci strávíš víc než těch 6 h. My jsme měli všude automatické počítání docházky, a pak když jsi byla v práci 6 h, počítalo se 6, ale když 6 h 5 min, počítalo se 5 h 35 min, i když jsi celou dobu pracovala.
Evaeva My mame v práci píchačky, kontroluje se i doba, kterou strávíš na obědě. Muzes tu půlhodinu přetáhnout, ale pak si to musíš napracovat.
Vari to je kruty
Potrefenáhusa No u nás v práci trvají na ty půlhodinový pauze, i když máš úvazek do těch 6 hodin. Jako nema to úplně oporu v zákoníku práce, ale dohady s našimi lidskými zdroji jsem vzdala...
tak to tě ještě topnu. V mojí práci se započítává nejen 30 minut na oběd, ale ještě 15 minut na snídani. Ta snídaně je u nás ve firmě historicky. Byla to malá rodinná firma, lidi chodili na šestou, kolem devátý byla snídaně/svacina. Když dorazíš do práce 8:45, kdy ta svačinová pauza začíná, tak těch prvních patnáct minut je neplacených. At se zúčastníš nebo ne.
Evaeva my jí musíme mít, i když jí třeba někdy reálně nemáme, tak musí být napsaná. Taky se leckde odečte automatickdy. . Takže stejně "jakoby kecat" musíš, že si tu pauzu měla. To už je podle mě lepší prostě zatáhnout tu poslední pulhodinu, když je to takhle jednorázově.
Karja tak to te lituju, me strasne vytaci, kdyz muz neco znici. Neni to casto, ale on je k tem vecem takovej lhostejnej nebo jak to rict, nic moc opatrnost.
Mladez uz je nachcipana komplet, neni to nic brutalniho, ale mala zas mela teplotu a vsichni trochu kaslou. Kdybych pak za tyden nemela jet se starsim vnukem, bylo by mi to fuk. Ale uz to mame zaplaceny a ten tyden je tak akorat na odchyceni a rozmnozeni bacilu.
Karja já to právě myslela každodenně.
Samozřejmě jsem brala variantu, kde nejsou píchačky. Když ti počítač počítá odpracovanou dobu, tak to nejde, to je jasný.
A teď si vemte, že u nás se pracuje na 8,5 + 0,5
letfenixa mela jsem taky 0,6, predtim od roku ditete od 0,2-0,4. Znamena to chodit ty tri dny, ale ja to zase pojala po svem. Takze jsem chodila cca tri tydny v kuse a pak tyden volno, ev dny kdy byl syn nemocny jsem nesla (a nevybirala ocr). To byl plan, ale realne jsem chodila vice dni nez by hodinove odpovidalo. I z provoznich duvodu. Sumasumarum mam hodinove stale i celou lonskou dovolenou, ty vybrat nejde zkratka. Nwbyla bych v praci treba mesic a provozne to byl problem. Treba jsem vykryvala tyden kdy zas nechodila jina kolegyne a neslo mit ten tyden volno. No nastesti jsem otehotnela, doplatili mi asi 200h nad uvazek a dovolenou vyberu mezi rodicakem a materskou. Az se zeptate, proc nemam aspon 0,8...mam chronicky strach ze ty dny neodchodim, bude mi neco chybet. No a mame k tomu jeste sluzby, ja mivala dve. To taky par hodin prihodi.
Evaeva Tak každodenně to aní není udržitelný a všem je jasný, že tu pauzu pul hodiny potřebuješ. A když jí nemáš, tak stejně to máš rozpauzovaný během dne, nebo to má vliv na tvůj výkon a únavu...není to moc dobrej vzor, že to tak jeden bude držet pravidelně.
KokoskaJj to je přesný, já teda na věci také nejsem dvakrát opatrná, ale není to zase tak hrozný.
Karja my mame pauzu ze zakona ale vyuzijes ji realne tak v pulce pripadu, spis min. Na jednom pracovisti nam obed donesou, to je moc fajn. Ale vetsinou jime ve chvili klidne anestezie nebo klidne az po skonceni programu odpoledne. Ja kdyz pacienta budim, uz mam na chodbe dalsiho a behem treba deseti minut vytirani salu spis jdu kodovat pojistovnu nez do sebe hazet studeny obed. Nekdy je zase sal tak naslapany a obedy nam nenosi, takze proste nejdes/nechas si prinest nekym a odbihas ukusovat. No zkratka kdyz skoncim ve tri, jdu s klidnym svedomim domu. Kor kdyz mame 24h sluzby, tak sice zle ZP neplacena puza je, ale ty musis byt k dispozici nonstop. Ja mam teda obecne s tim stravovanim problem, nejim nepiju a pak otehotnim a priberu ctvrt metraku....
Jos já jím a piju a v těhotenství přiberu skoro stejně ![]()
My máme nový docházkový systém, který tam tu půl hodinu po 6 hodinách vsadí automaticky. Ale ne že by ji k tomu jen připočítal, on ji tam vážně vsadí. Takže když chce člověk odcházet po 6 hodinách, musí přesně, ani o minutu později, jinak má chybu v docházce - opuštění pracoviště v době pauzy. A oprávněný pracovník to musí ručně odsouhlasit.
Karja ano, to je samozřejmě druhá otázka a já bych to nechtěla. Ale zajímalo mně, jestli se to kontroluje
Jos No jako to chápu, ve vašem zaměstnání, nevím, kdy bych jedla, asi nikdy:D:D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí