Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 26. června 2025 09:09
Reakce na dzizisketa:

My máme nový docházkový systém, který tam tu půl hodinu po 6 hodinách vsadí automaticky. Ale ne že by ji k tomu jen připočítal, on ji tam vážně vsadí. Takže když chce člověk odcházet po 6 hodinách, musí přesně, ani o minutu později, jinak má chybu v docházce - opuštění pracoviště v době pauzy. A oprávněný pracovník to musí ručně odsouhlasit.

​tak u nas pokud se trefim presne, tak mi to tu pulhodinu odecte. tzn prijdu v 8, odejdu ve 14 a mam odpracovano 5,5h. taky celkem nove, predtim to davalo tech 6. 

Offline Myrtila
5358 příspěvků moje polička 26. června 2025 09:09

Tabea Nám se v jedné práci půlhodina navíc nepočítala, prostě bylo jedno, jestli jsem tam byla 8,5 h, nebo 9, počítalo se 8,5. Byla jsem asi jediná, komu to vadilo, takže jsem s tím nehnula. Vysvětlení - takhle se to vždycky počítalo, to čas na převlečení před a po práci. Zdravotnictví, no. I když soukromé, tak nepředstavitelně rigidní. Řešila jsem to tak, že jsem buď fakt chodila přesně po 8,5 h, a nebo když jsem se zdržela, tak jsem si pak dělala chvíli svoje věci, než to bylo těch 9 h, a šla jsem až pak. Přesčasů jsem měla spoustu i z jiných důvodů. Když jsem odcházela, hodily mi 2 týdny volna navíc, a to jsem je už nějakou dobu předtím vybírala. 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 26. června 2025 09:15

Myrtilajá mám odjakživa v pracovní smlouvě kouzelnou formulku: přesčasy do 150 ročně jsou už zahrnuté v základní odměně nebo přesčasy se počítají až po narizení a schválení nadřízeným. 

Ani na jedno z toho nikdy nedoslo, a to mám dny, kdy mi schůzky začínají v 8:30 a poslední končí v půl šestý, takže z logiky věci jsem tam i déle než 9 hodin. Dělám to tak, že když je potřeba, tak pracuji a když musím během pracovní doby někam na úřad nebo kadeřnice nemá jindy čas a já chci na ty konferenci vypadat, tak se s tím neseru, nikoho se neptam a jdu. 

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 26. června 2025 09:19

viktorka_od splavu 

Já jak chodím jen po-čt, tak mám v docházce uvedené pevné rozvržení, a když přijdu později, tak to na mě řve "pozdní příchod do práce", a naopak když odcházím dřív, tak "opuštění pracoviště v základní době". 

Online viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 26. června 2025 09:20

dzizisketa auvajs

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 26. června 2025 09:24

viktorka_od splavu 

Co ti budu povídat, ani jeden den nemám správně (taky tref se na minutu přesně), chudák můj nadřízený

Offline Myrtila
5358 příspěvků moje polička 26. června 2025 09:31

continuity Tak tady se tak nějak předpokládalo, že se jde domů, až když je práce hotová, ono to teda bohužel ani jinak nešlo, ten biologický materiál do dalšího dne nebo přes víkend nepočká. Přesčasy jsme si měli průběžně vybírat, ale moc nebylo kdy.
Naopak opravdu poslední kapka, kdy jsem si ten den začala hledat novou práci, bylo, když jsem dostala "nabídku" (nepředpokládalo se, že odmítnu), že se budu moct zúčastnit dalšího skvělého výzkumného projektu, bude to práce na asi 20 h týdně, k mé běžné práci, a můžu to chodit dělat i o víkendech (součástí mé běžné práce byl pracovní víkend co 3-4 týdny). Nic navíc za to, samozřejmě, ale super zkušenost . To jsem úplně oněměla úžasem, že vedení něco takového nejen napadlo, ale i si dovolili s tím opravdu přijít a zkusit to na mě. 
Práce to byla super, moc mě bavila, moje nejbližší nadřízená byla skvělá, i náš kolektiv, ale jinak to celé vedení stálo za pendrek. 

Offline andulka01
12861 příspěvků moje polička 26. června 2025 11:18

continuity kouzelnou formulku mám ve smlouvě taky a moje práce obsahuje dost víkendů a občasných dlouhých kreativních večerů. Naštěstí je vedení tak nějak jedno kde/kdy přesně jsem, pokud odvádím svou práci a za ty víkendy si beru neformální náhradní volno.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 26. června 2025 11:31

Myrtila to je na pytel. Když jsem odcházela z práce, která měl fakt bavila, ale jinak to nešlo, to je vždy hrozně smutné. 

Offline Myrtila
5358 příspěvků moje polička 26. června 2025 11:50

continuity No, my jsme tam pak drželi spíš silou toho kolektivu, ale pak už to nešlo a během pár měsíců odešlo celé naše oddělení, 11 lidí. Smutno nám bylo, ale nakonec jsme si všichni polepšili, jak to tak bývá a někteří opět pracují spolu, jen jinde

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 26. června 2025 11:53

Ja som rada, že naša šéfka ctí prac.dobu, od nikoho nečaká, že budeme v haptáku aj na EduPage hocikedy.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 26. června 2025 11:55

letfenixa Tak to už by se od učitelů chtělo fakt moc:D:D:D To už by v té profesi fakt nikdo nezustal. Ale jednou tady kdysi kdosi psal, že musí bý ve škole do 15:30 a prostě přípravy si dělat tam, nebo že to v některé škole tak bylo, že to ředitel vyžadoval.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. června 2025 11:56

Karjaano, to mi taky jednou někdo říkal, že přípravy musí dělat ve škole a prostě tam odsedět těch 40h

Offline Jos
příspěvků moje polička 26. června 2025 12:14

Myrtila ono presne jak pises je to zdravotnictvi rigidni. Ja mam vazne fajn zamestnavatele, ve srovnani s ostatnimi. Dokonce jsme smeli o boze jezdit na vzdelavavaci kurzy a kongresy. Ale saozrejmosti je treba tvorba prednasek pro kolegy. Vlastne mi to prislo normalni, ze travim jeste hodiny casu nad prezentaci. Mladsi kolegove uz zacinaji resit i to (u nas ne, ale treba ve FB skupinach). Ale ted spis resim, ze nemocnice fuzovala uz treti chatrajici spital. Tentokrat uplne v pekle, hodinu cesty autem po okresce a nikdo nevi, co to znamena pro stavajici personal. Do tech dvou predchozich dojizdime dle potreby, Turnov mi nevadi, ale Frydlantu se vyhybam, zatim.  Do toho se stavi novy pavilon jako historicky nejvetsi investice Libereckeho kraje a spolkne dalsi mnozstvi personalu. No tak ani nevim, jestli se chci vracet . Nebyly ani dva dny abych po sobe byla na jednom miste, kolikrat ani v jedne nemocnici. Takze si objednej v kantyne obed, kdyz se dozvis kam jdes v pet odpoledne. Nekdy jsem vyfasovala sanitu, takze prevozy pacientu. Zase jsem ale dobra v improvizaci

Offline Myrtila
5358 příspěvků moje polička 26. června 2025 13:28

Jos No z toho by mě asi kleplo, takhle se pořád stěhovat, ještě když jste to věděli na poslední chvíli. 
Moje šéfová taky dělala dost věcí i doma navíc, i jedna moje kolegyně. Mně když zbyla nějaká práce, tak jsem to poctivě vyseděla v práci, aby se mi to započítalo jako ty přesčasy, nespěchala jsem za dětmi, tak to takhle šlo. Být na jejich místech, nevím, jak bych to řešila, už tak jsem měla pocit, že mi ta práce polyká až moc času, služby odpoledne, o víkendu, někdy i přes noc, jako ve zdravotnictví asi pořád normální, ale normální to není. 
Pak jsem šla jinam do výzkumu, a když jsem tam řekla, že budu mít poprvé v životě volný štědrý den, kolegové málem spadli pod stůl

Offline Pinot Noir
29929 příspěvků moje polička 26. června 2025 13:30

Včera večer mě kousnul nějaký jedovatý zmetek nad kotník a mám nohu jako konev a příšerně to bolí.

Offline Tabea
8150 příspěvků moje polička 26. června 2025 15:38

Pinot Noir tak to potěší, navrch k tý pracovní zátěži, co teď máš.

Offline Pinot Noir
29929 příspěvků moje polička 26. června 2025 16:10

Tabea mám jít večer na kruhový trénink a asi nepřetáhnu přes tu haksnu elasťáky

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 26. června 2025 16:25

Pinot Noir ja bych to teda zbytečně nepřekrvovala. 

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 26. června 2025 16:42

Pinot Noir s tim bys mela byt spis v klidu a namazat to framykoinem nebo aspon betadinem.