Garfie mne jako dite pokousal do nohy NO, kdyz jsem jela v detske sedacce s tatou na kole v lese a mijeli jsme se na ceste. Ja tem historkam, jak pes nikdy bez vyprovokovani nekousne neverim. Nekterym psum proste hrabne a je to...
Stěžovací vlákno
monis tak ono to kolo je docela pro některý psy spouštěč, stejně jako ten pohyb rukou při vyndávání peněženky, chůze moc blízko/rychle/nebo cokoliv divnyho a neobvyklyho, uniforma, kulhání, noviny v ruce ..... ale koho to zajímá, ze jo
Potrefenáhusa no ale tak pokud ma clovek takove tele, kteremu vadi i blby kolo, tak s nim proste nesmi mezi lidi. Si ani nechci predstavovat, kdyby tam po te ceste tehdy jelo treba ctyrlete dite na malem kole, ten NO by ho zmrzacil. Ja byla vysoko, tak mam jen jizvu na lytku.
continuity jo, očkování dostala, rovnou i s tetanovkou. A možná i atb.
Potrefenáhusa
jako ty zvířata mají v hubě zoologickou, že jo...
monis Mně takhle kousl pes, když mi bylo asi devět. Jen jsem kolem něj prošla po chodníku a on prostě otočil hlavu a zakousl se mi do zadku. A to šel na krátkém vodítku paničce u nohy. Od té chvíle se teda nedivím lidem, kteří když vidí psa, tak přecházejí na druhý chodník.
DruI ja se tomu nedivim vubec. Ja mam k psum celozivotne rezervovany pristup a hlavne chci, at si mne vubec nevsimaji
Ted, co mam male deti to ovsem dostalo novy rozmer, aneb, co mas delat, kdyz k tobe v centru mesta na malem namesticku bez lidi bezi americky pitbul bez kosiku, voditka a majitele a ty mas vedle sebe dvoulete dite![]()
To jsou fakt strašný historky, asi se začnu bát....mimochodem, nejlepší kamarádka dcery se prý nikdy nedotkla psa. Ne že by se bála, ale neměla příležitost, to mě docela šokovalo.
Aranel to je dobře, jsou toho očkování asi 4 dávky podle schématu, ale to jim asi řekli. V Turecku to bude zmaknute toho bych se nebála, těch rizikových incidentu jsou tam tisíce a úmrtí jednotky. Jen mne znejistilo, jak si psala, že vzteklinu vyloučili.
Držím palce, ať se to dobře hojí.
monis Že těm psům občas hrábne a prostě kousnou, říká i můj tchán veterinář, že to už mockrát řešil.
A nedávná zkušenost přímo s jejich vlastním psem - kousnul malou neteř, prý kolem něj jenom proběhla. No, pomyslela jsem si svoje, že na něj možná nezáměrně šlápla, nebo tak něco, a bála se to říct. Za týden jsme u nich byli my, stála jsem u stolu a nandavala si jídlo, bez pohybu, kolem klid, a najednou mě něco kouše do nohy, a byla to tahle malá potvora! A to mě zná celý život a nikdy jsem jí ani nezáměrně neublížila, naopak ji mazlím. Nevím, co tu změnu způsobilo, ale dáváme si na ni teď pozor.
Myrtila znamym se takhle zblaznila kocka, asi mela nejaky uraz (chodi i ven z bytu pres strechu) a bolela ji nejspis zada, rikal veterinar. bala se ji cela rodina, byla fakt agresivni a utocila bez varovani. no po nekolika mesicich se ji to asi zhojilo a uz je zas mazel a spi s detmi v posteli
Mně dítě dvakrát pokousal pes, když šlo prostě jen kolem, jednou prokouslá ruka, podruhý otisky zubů na hrudníku! po sundání svetru a trička!... pokaždý to byl vlčák ![]()
viktorka_od splavu No, to klidně může být. Tchán taky říkal, že to může být i příznak nemoci, třeba nádoru na mozku (to mi tak ulpělo v paměti, samozřejmě toho jmenoval mnohem víc).
Za chvíli se odeberu k zubaři... stolička půjde ven
Jestli se dlouho neozvu, věnujte mi tichou vzpomínku ![]()
barbucha
drž se.
monis jo, však jasně, jenom, že to není bezdůvodný z hlediska toho psa, zodpovědnost majitele vůbec nerozporuju - což teda bohužel neplatí u těch pouličních psů v tyhle části světa, i když myslim, že valná většina psů, co kousou do lidi, tam moc dlouho nepřežije
Nejhorší je, že majitelé psů tohle vůbec nechápou. Mně kousl pes jako malou do ruky - mamka mě vedla do školky, v zimě, brzo ráno, ještě za tmy. V jedněch dveřích spal vlčák, vůbec jsme ho neviděly, byl tam stín a on byl tmavý. Jak jsme ho míjely, zakousl se mi do ruky, naštěstí jsem měla zimní bundu a tlustou rukavici, takže jen úlek. Ale od té doby nemusím volně pobíhající psy, prostě blbý pocit, někdy strach. A že jich vídám, když chodíme tady po vycházkách v Moravském Krasu. Přiběhnou, majitelé někde za zatáčkou, a když konečně dojdou, tak psa někdy odvolají, někdy se nenechá... Když něco řeknu, tak se se zlou potážu. On je hodný, nikomu nikdy nic neudělal atd., mantra co slyším pokaždé. Hele, at ho mají na volno, ale v dohledu a schopného přivolání. V tomhle se asi pejskaři a nepejskaři prostě nikdy nedokážou domluvit, obávám se.
Torrah my měli s dětmi 4 incidenty se psy a jen jedna z těch majitelek (ve všech případech to byly ženy) se omluvila. Jedna rychle zmizela a dvě byly naopak ještě útočné, v jednom případě si za pitbulla za krkem mohl syn sám, protože si dovolil jíst v parku rohlík, a v jednom případě byl syn zbytečně hysterický, protože pes si chtěl jeho obličej přece jenom očuchat. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí