Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Jos
příspěvků moje polička 09. července 2025 11:15

Torrah ne nedokazou. Ale ja nejak nemam spatne zkusenosti ani z jedne strany. Myslim psi versus lide. Manzel ma loveckou fenu a ta proste nema rada male feny a musi se to hlidat, se jsou mezi sebou schopne porvat i pred a po honu. A naopak mi uz tady v sousedstvi porazil kocar i s ditetem velky pes, kdyz skocil nasemu fundlakovi po krku (nejsou tu casto ploty). A kdyz jsem byla mala, tak jsem mela v naruci cerstve stene retrivra a napadla ho fena bernardyna. Nastesti nas jenom povalila a nic se nam nestalo. Ale napadeni cloveka znam jen z doslechu, a vetsina taky byla pri braneni sveho psa.

V tech tretich zemich je to problem toulavych psu. Funguji tam autonomne, jsou kolikrat nemocni, hladovi. V Turecku i ve zminene Gruzii jsem byla a pokazde minimalne jednoho obrecela. Vzdycky se nasel aspon jeden, co me verne doprovazel a doted bych plakala, kdzy si na to vzpomenu. V Gruzii teda na tom byli psi spis lip. Turecko strasny. Reseni to nema. Snad jen kastrovat. 

Me se ten pohled nezmenil ani kdyz mam uz deti. Spis mam opacny problem, ze syn jak se vubec neboji tak se hrne i ke vsem tem bullum, musim to fakt hlidat. Na nas (vencim na stridacku retrivry a fundlaka) vetsina lidi reaguje pozitivne. Aneb, tak toho chudaka pustte. Kolikrat nechci, protoze je to mlady janek a jak ho nekdo rozdovadi, tak zacne poskakovat a hazet slinky na vsechny strany. Pak ty lidi uz litujou

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 09. července 2025 11:37

Pinot Noir ta sebereflexe je casto nulova. Me zase jedna babka s agresivnim labradorem, ktery byl samozrejme na volno, bez kosiku a asi 100 m od ni, rekla, ze nemam za mestem behat, protoze jeji pes to nema rad

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 09. července 2025 12:56

Ségra se vrátila do AirBnB a druhý den si ji majitel vzal jako důkazní materiál na radnici prej je to fakt velkej problém a nikomu se nechce do řešení.

"Byla to velká turecká fena, plemeno, které se taky používá na dobytek a ovce. Věřím tomu, že to bylo varovné kousnutí. Co jsem provedla, nevím. Ale kdyby mě chtěla opravdu kousnout, byli bychom asi v jiné situaci"

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 09. července 2025 12:56
Online Janulik03
20315 příspěvků moje polička 09. července 2025 14:51

barbuchažiješ?

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 09. července 2025 15:45

Aranel mám pocit, že v Turecku schválili zákon o odchycování a usmrcení toulavých psů - v loňském roce.

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 09. července 2025 16:16

bublifukprávě to tam budilo velke kontroverze. 

Jenze ročně je pokousáno kolem 90 tisíc lidí psy, kteří jsou podezřelí na vzteklinu. To je ofiko údaj ministerstva zdravotnictví,neoficiální údaje jsou trojnásobne. Místní úřady hlásí 1-2 úmrtí ročně, WHO kolem třiceti.

To mi přijde jako celkem velké ohrožení veřejného zdraví, ti všichni musí samozřejmě absolvovat tu postexpozicni profylaxi, navíc ta zvirata jsou často v žalostném stavu. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 09. července 2025 16:32

continuity jojo. Já to dodávám, že v řešení to je. Ono těch možností asi moc není. Teď jsem četla, že v Korei zakázali psí farmy ( na maso). Uzavřený by měly být asi do konce roku 2027. To je množství psů velkých plemen, ty si domů asi moc lidí nevezme... Možná udělat obrovské farmy na dožití, ale to zas nikdo nebude chtít platit. Ale to už je jiné téma.

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 09. července 2025 17:35

continuity Tak to je šílený.

Offline Jos
příspěvků moje polička 09. července 2025 18:27

bublifuk no diky bohu. Tam asi nejde jen o to, ze jde o psy, ale o "kvalitu" tech psich farem. Lidi jsou proste nejhorsi zivocisny druh no. Ja tady asi nebudu racionalne argumentovat, proste ty zvirata tezce nesu. I ted, jak byly ty zaplavy v texasu. Prvni myslenka moje byla, chudaci zvirata. 

Tak preskocim na jinou stiznost, me to doma s detma tak strasne nebavi. 

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 09. července 2025 19:07

continuity Isca Janulik03 

Žiju!

Za hodinu jsem byla doma jak znovuzrozená, preventivně polkla jeden Ibalgin a velkou porci leča odebrala se zpět na lože a celý odpoledne spala jak zabitá! Prakticky den jako korálek!

Zubař má zlatý ruce, stolička byla puklá a tahal to nadvakrát, ale cajk. Kdyby si u toho nezpíval tak mu tam snad i usnu No všichni se třesem hrůzou, co si počnem až ho to přestane bavit - je mu 70...  

Vlastně nejhorší zážitek mám z dopravy. Stála celá spojnice z křižovatky na Plzeňský, až k odbočce na Homolku... třičtvrtě hodiny mi to z Řep trvalo, dorazila jsem tři minuty před termínem! Hotovej horror!

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 09. července 2025 20:03

barbuchatak super. At se to dobře hojí. Hlavně moc nevyplachovat, ale to ti asi řekli. 

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 09. července 2025 20:07

continuity 

Jo, přesně to mi řekli

Online Janulik03
20315 příspěvků moje polička 09. července 2025 21:58

barbucha no super, tak ľahké hojenie

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 09. července 2025 22:04

Jos Já zjistila, že problém je to přerušení. Přijde to děvče na vožení, dveře zaklapnou, já se vrhnu na práci, nejdřív jsem hysterická a dělám chyby, ale pak se krásně dostanu do flow, poslouchám rádio, ani na Parfu neodbíhám...

... pak se blíží domluvenej čas a já zas nervózně: ještě kousek, ještě tuhle větu, než vyjede výtah! A pak mi je chvíli smutno, že zas celej den budu říkat kuk! a jé, liška! apod. Ale hodlám v přerušování pokračovat.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. července 2025 22:22

Aranel a to aspoň víš, kdy ta holka přijde. Já vždycky odhadovala, kdy se dítě vzbudí, což ještě šlo, a pak jen honila minuty, kdy si hráli tam už teda o flow fakt nešlo

Ale s těma většíma dětma už se nenudím, akorát někdy mně teda štvou, za to s kojenci...

Offline Jos
příspěvků moje polička 09. července 2025 22:32

Aranel no ja teda prezivam az do navratu muze domu. Mam doma obe deti a jeste jsme se starsim synem nastydli. No a jak jsem pres den mrtva, tak naopak koukam do mobilu/knizky az do noci. Kdy konecne zvladnu neco s delsim textem. No ale pak zas trpim, protoze od tri vca uz je zas budicek co hodinu. Ale ono se to zlepsi, casem. 

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 10. července 2025 13:07

Evaeva No, to je velká věc.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 10. července 2025 20:30

Vždycky to funguje, tak snad i dnes...naše kočka nedala naší dovolenou, není doma, od pondělí jí nikdo neviděl, nežrala tu vůbec jídlo....tak obepíšu sousedy a jdu se modlit, at se někde ubytovala v náhradní rodině. 

Online notna
9460 příspěvků moje polička 10. července 2025 21:04

Karja Držím palce, ať se vrátí. U nás je vždycky kočka miláček dcery. A když byla dcera v nemocnici, zmizela kočka na celou dobu. Při návratu dcery z nemocnice byla doma. Přitom když jsme na dovolené, netoulala se. To bylo dobrý psycho. Dítě v nemocnici bylo drama samo o sobě a do toho ještě přemýšlet nad tím, že budeme muset říct, že kočka není. Ať to u vás taky dobře dopadne!