Torrah ne nedokazou. Ale ja nejak nemam spatne zkusenosti ani z jedne strany. Myslim psi versus lide. Manzel ma loveckou fenu a ta proste nema rada male feny a musi se to hlidat, se jsou mezi sebou schopne porvat i pred a po honu. A naopak mi uz tady v sousedstvi porazil kocar i s ditetem velky pes, kdyz skocil nasemu fundlakovi po krku (nejsou tu casto ploty). A kdyz jsem byla mala, tak jsem mela v naruci cerstve stene retrivra a napadla ho fena bernardyna. Nastesti nas jenom povalila a nic se nam nestalo. Ale napadeni cloveka znam jen z doslechu, a vetsina taky byla pri braneni sveho psa.
V tech tretich zemich je to problem toulavych psu. Funguji tam autonomne, jsou kolikrat nemocni, hladovi. V Turecku i ve zminene Gruzii jsem byla a pokazde minimalne jednoho obrecela. Vzdycky se nasel aspon jeden, co me verne doprovazel a doted bych plakala, kdzy si na to vzpomenu. V Gruzii teda na tom byli psi spis lip. Turecko strasny. Reseni to nema. Snad jen kastrovat.
Me se ten pohled nezmenil ani kdyz mam uz deti. Spis mam opacny problem, ze syn jak se vubec neboji tak se hrne i ke vsem tem bullum, musim to fakt hlidat. Na nas (vencim na stridacku retrivry a fundlaka) vetsina lidi reaguje pozitivne. Aneb, tak toho chudaka pustte. Kolikrat nechci, protoze je to mlady janek a jak ho nekdo rozdovadi, tak zacne poskakovat a hazet slinky na vsechny strany. Pak ty lidi uz litujou ![]()