Táta pracoval v zemědělském družstvu a měl na starosti koordinaci kombajnů a dalších strojů ke žním a pamatuju si, jak se opakovaně u nás řešilo, aby už přestalo pršet, že se nedá vjet do polí, úroda zplesniví nebo nebude mít požadovanou kvalitu apod. Určitě to nebylo každý rok, ale pršívalo v létě i několik dní asi často. Bylo jsem dítě v 80. a teenager v 90. nepamatuji si, že bychom se někdy schovávali před slunkem. Na koupák ráno, večer domů, leželi jsme tam celý den, dost často bylo i pod mrakem. Asi jsem stará, ale já si velká vedra z dětství nepamatuju. Nebo večer k táboráku se v létě vždycky nosilo oblečení. Podle mě ta vedra jsou tak až po roce cca 2000. To bude asi ono, ty mladší mají pocit, že horko v létě bylo vždycky.
Klepu kosu, ale na druhou stranu tak krásně zelenou zahradu uprostřed prázdnin neměli už hodně dlouho. Když odhlídnu od toho, že je mi zima, tak mě nejvíc štve, že nezrají rajčata.
To je tím, že zemědělci jsou přehroceny, moje kamarádka pracuje taky v nějakém ,,družstvu,, a ta teda pochybnosti o počasí a jak sklidej a nesklidej popisovala i minulej rok při každém setkáním:D:D (Přehrocený je nadsázka, prostě oni asi žádnej rok neřeknou, že je to v klidu).
A rajčata nám praskaj. Takže nám praskaj rajčata, slimáků tři prdele a budou mi tady psát, že je to nadprůměrné léto v grafu:D. Naši slimáci hlásí jiné hodnoty:D