Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline brrr
12369 příspěvků moje polička 29. července 2025 19:49

letfenixa Však já jsem nemyslela tohle, ale ty další šťouravé poznámky. 

Mimochodem jsem našla průměrné teploty v červenci v ČR a 16 dnů bylo přes den min.20 stupňů, 6 dnů min. 25 a 6 pod pod dvacet. A tím bych to ukončila (pro Slovensko jsem ty průměry nenašla na první dobrou, takže na to kašlu).

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 29. července 2025 19:54

Karja my byli na pirodnim koupalisti v tech Beskydech, na brehu fakt horko, sunuli jsme se podle stinu. Voda by sice mohla byt teplejsi, ale dalo se. Po bource uz jsem tam nevlezla, muz plaval aspon chvilku 4 dny z peti, ten posledni uz prisel se zacinajicim destem, hned potom jsme odjizdeli. Meli jsme to pres silnici od ubytovani a koukali na to z okna, tak ho to lakalo.

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 29. července 2025 20:08

Pinot Noir Já jsem svědek, jak už jsem psala, dnes jsem v Praze dopoledne málem umrzla, od neteře vyžebrala šálu, abych ji pak celé odpoledne nosila v kabelce, protože bylo strašné vedro. Švagrová přišla na rande (pracuje v centru, jezdí ze Zbradlavi) v saku a v ruce koženou bundu, vařila se už od pohledu....

Jinak teda viděla jsem teď někde tabulku, bohužel se mi nedaří dohledat, že letos je (s výjimkou roku 2011) nejchladnější léto za posledních 20 let. Ale souhlasím s tím, že je to léto jak ho pamatuju...

Offline Jitka77
1942 příspěvků moje polička 29. července 2025 20:58

Pro mě dělá léto létem skutečnost, že můžu doma chodit v šatech na holé tělo. Klidně dám svetr a vlněné podkolenky (což se poslední dny běžně děje), ale jakmile je nutno přidat leginy nebo tepláky, stávám se nevrlou. Chci luftovat! Freedom pro podvozek! Zatím se držím, ale je to nahnuté.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 29. července 2025 21:15

Evaeva Tak asi se celou dobu bavíme o něčem jiném, co je to teple léto .Já si 33 taky pamatuji až z dospělosti a i teď je to tady na Vysočině výjimkou. Ale prostě bylo nejak ke třiceti stupňům, horké letní odpoledne, jestli bylo 28 nebo 30, tak to fakt nevím. K tomu se hodnoty tohoto července opravdu neblíží. 

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 29. července 2025 21:17
Reakce na Garfie:

Jinak teda viděla jsem teď někde tabulku, bohužel se mi nedaří dohledat, že letos je (s výjimkou roku 2011) nejchladnější léto za posledních 20 let. Ale souhlasím s tím, že je to léto jak ho pamatuju...

​Jo, je to prostě normální léto, tak jak si ho pamatujeme i my starci!

Vtip je v tom, že nás pro letošek strašili extrémním vedrem - ono je, ale jinde Za mě cajk, patříme prostě do mírnýho podnebního pásma, no ni? Nejsme přímořskej, natož jižní stát... tak to tady takhle vypadat, jako dřív když jsme za horkem a koupačkou jezdili k moři, to mělo logiku. V posledních letech aby člověk hnal radši na Island

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 29. července 2025 21:21
Reakce na notna:

Táta pracoval v zemědělském družstvu a měl na starosti koordinaci kombajnů a dalších strojů ke žním a pamatuju si, jak se opakovaně u nás řešilo, aby už přestalo pršet, že se nedá vjet do polí, úroda zplesniví nebo nebude mít požadovanou kvalitu apod. Určitě to nebylo každý rok, ale pršívalo v létě i několik dní asi často. Bylo jsem dítě v 80. a teenager v 90. nepamatuji si, že bychom se někdy schovávali před slunkem. Na koupák ráno, večer domů, leželi jsme tam celý den, dost často bylo i pod mrakem. Asi jsem stará, ale já si velká vedra z dětství nepamatuju. Nebo večer k táboráku se v létě vždycky nosilo oblečení. Podle mě ta vedra jsou tak až po roce cca 2000. To bude asi ono, ty mladší mají pocit, že horko v létě bylo vždycky.

Klepu kosu, ale na druhou stranu tak krásně zelenou zahradu uprostřed prázdnin neměli už hodně dlouho. Když odhlídnu od toho, že je mi zima, tak mě nejvíc štve, že nezrají rajčata. 

​To je tím, že zemědělci jsou přehroceny, moje kamarádka pracuje taky v nějakém ,,družstvu,, a ta teda pochybnosti o počasí a jak sklidej a nesklidej popisovala i minulej rok při každém setkáním:D:D (Přehrocený je nadsázka, prostě oni asi žádnej rok neřeknou, že je to v klidu). 

A rajčata nám praskaj. Takže nám praskaj rajčata, slimáků tři prdele a budou mi tady psát, že je to nadprůměrné léto v grafu:D. Naši slimáci hlásí jiné hodnoty:D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. července 2025 21:29

Karja ha, tak to jsme ve shodě v tom, co bylo léto našeho mládí Akorát mně letos těch chladných dnů přišlo jen pár, jinak furt okolo 25, akorát víc prší. Což teda u vás bude jiné, protože když je v Praze 25, by máte 22 a to už je rozdíl třeba mezi koupací a nekoupací teplotou (Ten graf nadprůměrných teplot tu byl někdy k polovině července, teď už bude vypadat taky trochu jinak.)

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 29. července 2025 21:30

No tak já si pro změnu postěžuju na České dráhy, jakože kupování lístků, které mění svou hodnotu v závislosti snad i na tom, jak se vyspal strojvedoucí už mě nerozhodí, ale to, že i odjezdy vlaků jsou jako loterie...dnes z Prahy všechny vlaky zpoždění!!! Připadala jsem si jako na burze, když jsem se snažila odhadnout, na který bude nejvýhodnější si koupit lístek.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. července 2025 21:33

Karja zemědělci nejsou spokojení nikdy. Vždycky je to počasí pro něco dobrý a pro něco blbý, že jo

Nám se letos na chalupě urodilo nadprůměrně malin a oproti posledním letům i dost jahod. A co bylo hodně zvláštní, jahody, maliny i rybíz dozrály najednou. Cukety nám sežrali slimáci vždycky, takže ohledně těch jsme v klidu, o ty se vůbec nepokoušíme a rajčata tam máme spíš pro pocit

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 29. července 2025 21:40

No a ja si stezuju, ze jsme asi ve srazkovym stinu. Vsude prsi a tady za minulej i tento tyden krom dvou prehanek nula nula nic

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 29. července 2025 21:40

Garfie ted se nejak stridaji vypadky Hlavaku a Masarycky, nevim kdy je ktere nadrazi zavrene. Jo, leto, lidi vic cestujou, nejlepsi cas udelat bordel v doprave.

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 29. července 2025 21:57

Pinot Noirjá ti ty teploty věřím. Kbely jsou na kopci, my dole v údolí jsme na tom asi lépe. 

Offline Sweet Potato
40481 příspěvků moje polička 29. července 2025 22:13

moora Ráno slejvák, odpoledne jsem rýpla do záhonu a kousek pod povrchem sucho, sucho, sucho.

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 29. července 2025 22:22
Reakce na Karja:

notnaJa si vedra taky nepamatuju,ale v letošním červenci bych teda do přírodní vody nevlezla ani za mlada. Prostě nebylo na padnuti, ale argument, že takhle vypadala běžná léta u nás mladších rocniku  neberu;-)

Letos je to počasí asi hodně rozdílný i v naší malé republice. Na jižní Moravě bylo pár dní vedro a koupalo se i v přírodních vodách. Dcera byla v lomu, brodili jsme se v řece se psem. Na brněnskou přehradu jsme chtěli na padleboardy a ani jsme tam nedojeli, dceřin kamarád hlásil, že je tam hlava na hlavě.​ Muž byl na Vranovské někdy uprostřed června. Jako kosa určitě je, ale u nás nějaký to léto trochu bylo.

Zemedelci nejdou spokojeni nikdy, to je pravda, mají furt něco. Ale že se opozdili žně kvůli dešti si pamatuju

Offline Tabea
8149 příspěvků moje polička 29. července 2025 22:22

Hned po začátku války jsem se nějak shodou okolností starala o jednu UA rodinu. Otci jsem domluvila práci u nás ve firmě a dost času jsem strávila bojem s úřady kvůli všem papírům. Ted jsem s tou matkou nebyla dlouho v kontaktu, s otcem se jen zdravím, protože i po třech letech neumí německy promluvit a angličtinu má tak A2 max. Teď se mi najednou ozvala, že potřebuje moji pomoc, jestli jí můžu zavolat. Hodinu jsme telefonovaly, několikrát brečela. Mladšího syna (12 let) ve škole minulý rok napadala skupinka dětí slovně, letos i fyzicky. Byli i u doktora, pak na policajtech. Podruhý policajt mluvil ve stylu, že to určitě nějak vyprovokoval on. Třídní učitelka nereagovala na dopisy matky, ředitelka se ted ozvala, že domluvila klukovi přestup na jinou školu, že je to jednodušší, než řešit tu skupinku. Starší syn (19 nebo 20) tady chodi na VŠ, na podzim měli nějakou virózu s teplotou, byl pod tlakem ze školy, pak začal mít panický ataky, který přešly do deprese. Teď je už měsíc hospitalizovanej na psychiatrii. Rozhodli se situaci řešit tak, že on dá výpověď a přesunou se do Španělska. Totálně strašná situace a z mojeho pohledu fakt úplně mimo řešení. Španělsky neumí nikdo, ona prý se učila a pracuje na sobě, aby se zlepšila. Mladší syn prý bojuje s němčinou a tím pádem má ve škole špatný výsledky, i když z UA online školy má prý výsledky super. Ve škole má kamaráda, se kterým se baví jen rusky. Ještě mají dceru ve 2. třídě. 

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 29. července 2025 22:25

Tabea To je smutný, ale třeba to potřebují. Třeba není ani jeden šťastnej a prostě se upínají k tomu, že jinde to štěstí najdou. Držím jim pěsti.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 29. července 2025 22:29

notna Jo, tak na j. Moravě je tepleji určitě, o tom informuje vždycky Viktorka, to je jiný klimatickýpas skoro. My jsme měli vlastně pěkně ty první červencové dny, to bylo i na ten rybník;-)

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 29. července 2025 22:29

Tabea To je strašné. A ty jsi moc hodná, že jim pomáháš. A s čím chtějí pomoc? S tím přesunem do Španělska? Vubec nevim, co bych jim v takové situaci nabídla. To stěhování mi taky nepřijde dobré řešení.

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 29. července 2025 22:30

Karja Ale než se nahřál, tak se ochladilo