Umění mlčet, to je hodně nedoceněný. Taky stačí třeba říct, jen ze je mi to líto treba, když uz mam potrebu se nějak vyjádřit. Mám to jako Luna, myslím o tom i tady psala ještě právě Bára Sushiqueen, ze tyhle řeči jako Ty jsi bojovník a Ty to určitě dáš! fakt nepomáhají, spis naopak.Tehdy mi to hodně otevřelo oči, jak reagovat a co říkat a neříkat. A teď, když jsem sama onemocněla, vnímám to taky tak.
Stěžovací vlákno
Tak vzhledem k tomu, že ty zprávy o jejím zdravotním stavu proběhly s jejím souhlasem, předpokládám že je natolik příčetná, aby očekávala i reakce na ně. A ty mohou být různé (až na to, že tam žádný normální člověk nebude psát že jí to přeje, že jo). Pokud by to nechtěla medializovat, to jest svěřit se veřejnosti, nestalo se tak - a pokud by si nepřála určité reakce včetně těch povzbuzujících, bylo by to možné rovněž říct hned v úvodu. Jako kárat lidi za dobře míněnou podporu mi přijde dost... no, zbytečný.
barbucha víš, co - pro mě je třeba užitečný číst doporučení od lidí, kteří zažili, že "stačí třeba říct, jen že je mi to líto", když nechceš mlčet. A platí to třeba i pro situace po úmrtí blízkého, aby neměli lidi tendenci přecházet na druhý chodník.
Prostě nevíš, co říct, abys neublížila, tak jen jednoduché "je mi to líto". Ten nemocný/pozůstalý nemá pocit, že je prašivý, ale zároveň ho neirituješ nereálným optimismem.
Aranel Ta putovní jsme tu taky měli, ale ti měli nějakou uplně jinou techniku, že to plátno potřebovalo více prostoru, tak kempovali na fotbalovým hřišti a to ti nebylo ono.
Jos Už jste se vrátili a přivezli s sebou zas ty deště, co? ![]()
dneska jsme zmokli jen čtyřikrát. Ještě že jsem sbalila synovi čtvery tepláky, zásoby suchého čištého oblečení se tenčí ![]()
Aranel Není to putovní kino. U nás to promítá místní spolek dost provizorně z promítačky, kterou má dnes kdekdo doma. A velikost plátna je mnohem menší než běžné letní kino.
U nás promítají už roky dvě politické partaje, hospoda a hasiči. I když musím říct, že letos je to nějaké slabší, jako počasím to nebude, spíš se to lidem přejedlo. Loni bylo každý pátek kino
Jak to vis? U jablonce zaclo prset
.
barbuchaJá si myslím, že to medializovala dřív, než by to propálil někdo jinej. takze takhle je to pro ni asi klidnější, že dá vyjádření a utichne to, než aby se to začalo psát na základě nějaký šuškandy.
žluťásek My kdyžtak máme pračku se sušičkou!! ![]()
barbucha víš, co - pro mě je třeba užitečný číst doporučení od lidí, kteří zažili, že "stačí třeba říct, jen že je mi to líto", když nechceš mlčet. A platí to třeba i pro situace po úmrtí blízkého, aby neměli lidi tendenci přecházet na druhý chodník.
Prostě nevíš, co říct, abys neublížila, tak jen jednoduché "je mi to líto". Ten nemocný/pozůstalýne každej nemá pocit, že je prašivý, ale zároveň ho neirituješ nereálným optimismem.
Ale jo, jen jsem myslela že každej nemá tu zkušenost a to přecházení na druhej chodník je trapný... ačkoliv ty rady co říct a podobně právě pak k tomu přecházení vedou, protože ne každej si s tím ví rady a teď se dozví že to dělá špatně. I když chce jen vyjádřit podporu, byť slovy prostými a nehledanými ![]()
Navrhovala jsem jít na rozhlednu, ale rodina nechce ![]()

žluťásek No bodejť, nutit je v takovéto mlze hledat rozhlednu!![]()
Isca já jsem ve špatným vláknu, tohle počasí mám docela v oblibě a vůbec mi nevadí. Ale mám soucit s těmi, co letošní léto hejtují a nelezu s tím do radosti ![]()
žluťásek Jojo, já se dívám na výled počasí:D:D a snad má být za týden líp a ještě si něco z letních radovánek užijeme, ale u nás v rodině mají bratranci jeden po druhém impetigo, takže se nechci radovat předčasně.
žluťásek zhruba v takové mlze jsme byli jednou na stezce korunami stromů. Ještě hrozně fičelo. Ale tak lyžovat se nedalo, tak co s nimi ![]()
Dnes jdu k autu, jde ke mě podivný starší týpek s rouškou na obličeji a lehkým cizím přízvukem mi říká : já vám můžu dát jen šest tisíc, víc teď nemám. A mává přede mnou peněženkou. Zahnala jsem ho s výhrůžkou, že zavolám policii.
Docela mě mrzí, že jsem neměla čas a trpělivost počkat jakým způsobem by se pokusil mě okrást.
Svět je plnej magorů.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí