MP MeriChodit do obchodu častěji než jednou týdně by mě otravovalo i bez dětí. Každý den nebo ob den jsem chodila jen pro pečivo. I to jsem jeden čas dávala do mrazáku, abych nemusela ani do té pekárny.
Přemýšlím, co je nutné krom pečiva tak často nakupovat a nenapadá mě kromě toho pečiva nic. A když něco dojde, tak to prostě není, dokud na ten nákup nejdu. Zase chápu, že velký nákup jednou za týden nebo dva někdo nemá rád a raději jde častěji pro menší množství.
Stěžovací vlákno
MP Meri Větší nákup jedině Rohlik tak 1x tydne, pak jenom dokoupim pecivo v pekarne nebo ovoce a zeleninu v tržnici nebo na trhu. Supermarkety nenávidím i bez dítěte.
Karja Jeden čas jsem si pečlivě evidovala nákupy a rohlík mi vycházel v průměru o 50 Kč na jeden nákup dražší než Globus. Nakupujeme vesměs pořád stejné věci, dá se to porovnat dobře. Ale Globus patří mezi dražší obchody. V Globusu nakupuji pořád stejnou značku konkrétních potravin, ale na rohlíku jsem brala jinou, která byla v akci, většinou ta jejich privátní. Pokud bych trvala na stejné značce jako kupuju v Globusu, naskákal byl ten rozdíl mnohem větší.
notna Pečivo, jogurty pro děti (sni se u nas tak 2-3 denně), ovozel, ja sním každé dva dny tu misku salátu + vaničku rajcat ... kazdy 4 dny máslo ... furt něco chybí. My mame vestavěnou lednici a je celkem mala, trochu mame problem v ni vytvořit nějaký větší zásoby čehokoli, nez jsou vaničky sýra naskládaný na sebe ![]()
Karja A to porovnaní jsme dělala, už je to nějaký rok. Určitě ne loni nebo předloni.
Evaeva Nevim, jestli myslíme ten samej, je to takovej ten typ pidi Albertu, kde vlastně jdeš jen jednosměrně, uzoučké uličky, žádný manévrovací prostor, a vchazi se tam defakto přes kasy. V Praze je třeba na náměstí Míru (ten je teda ještě obohaceny o 5 schodů na začátku
i když to ten nás vlastně taky). Typově je to spíš taková "večerka".
MP Meri Saláty! Na ty jsem zapomněla. Ale tam jedu systém nejdřív jíme ty listové rychle podléhající zkáze a pak ledový salát, čínské zelí, hlávkové zelí. Ty ten týden v lednici vydrží. Jeste kličky jsou taky k rychlé spotřebě, ty se snažím pěstovat a moc nekupovat. Rajčata do lednice vůbec nedávám.
Jogurtům bych vyčlenila místo a těch 21 někam nacpala
Kupuju bílý větší balení, to prospěje i ekologii
U nás si tam dává každý něco jiného podle svých chuti a hodně s nim i "vařím".
Ale chápu, jestli to nejde u vás vymyslet líp. Tak aspoň lituju, at tě to časté nakupování štve co nejmíň.
MP Meri já ty rohlíky a košíky taky neumím, vždycky jsem k tomu sedla, začala vybírat, všechno mi přišlo drahý a prostě jsem třeba ovoce a zeleninu chtěla vidět. Tak jsem se zvedla a i s kočárem šla, mám tedy 3 supermarkety v dochozí vzdálenosti, a většinou jsem měla jen jedno dítě s sebou. Po cestě na hřiště a byl dopolední program.
JankaM zrovna ovoce a zeleninu vozí rohlík fakt pěkný. Nekupuju tam jen avokádo.
My máme tak najviac po ruke Terno, je to hneď pri paneláku našich, s tými spomalenymi predavačkami, kým mi nakrája 10 dkg šunky, nakupim aj pečivo, ktoré je hneď vedľa. Len je to tam drahšie ako v Kaufe a pod, tak vyslovene veľký nákup tam nerobíme. A občas chodíme do Biedronky, sa obávam, že dlho nevydrží, veľmi málo ľudí tam chodí, Lidl s ňou strašne bojuje, a pritom tam mávajú také akcue, že za 15€ nákup dostaneš 5€ kupón na ďalší nákup, alebo za nákup chladeneho mäsa a rýb dostaneš kupón v 100% hodnote toho mäsa a rýb na ďalší nákup. Štve ma, že u nás stávajú nový Kaufland, a je reálne že ten aktuálny zrušia. Ten aktuálny máme v pesom dohasu, ten nový nie.
Ne všechno je nutně dražší, kousek od nás je Kaufland a ty ceny nejsou úplně jinde. Rohlik má taky ve stálé slevě ovocné kapsičky, těch potřebujeme 14 týdně, často i dinosaury, občas bezlepek/bezlaktózu. Navíc pokud by platilo, že je nakup o 50 Kč dražší, tak to tomu rohlíku ráda dám za to, že mi to přiveze až domů klidně i v nemožnou denní dobu.
Kdyby byl u nas cestou od metra domů použitelný obchod, asi bych tam čas od času cestou domů zaběhla, ale máme akorát penny obklopené bezdomovci s neustálou frontou 15 lidí (většinou těch bezdomovců) před kasou a sortimentem vesnické jednoty před 20 lety.
MP Meri aha, tak to neznám
JankaM dopolední nákup s kočárkem je pohodička. V půl šesté už ne, to je mrak lidí i u nás. Já jsem ráda, že ten kočár ještě mám, odtáhnu na něm v pohodě i sedmikilový nákup z dm, potom to bude horší ![]()
notna o 50? Já bych řekla, že naše nákupy tak o 500. ![]()
Ale stejně nakupuju skoro výhradně tam. Zase mě nákupy potravin online uchrání od nákupu blbostí a toho "co se mi líbilo". Málokdy kupuju něco navíc, takže všechno ze sekce oblíbených. Tu proletím a doslova za pár vteřin mám naklikaný nákup za tři tisíce. Ani si nechci představovat, kolik času by tak velký nákup zabral v supermarketu. Neprojíždím jednotlivé sekce, takže mě (ani nikoho jiného doma) nemůžou zaujmout žádné sušenky, müsli, exotické ovoce, zmrzliny apod. Teď na dovolené jsme byli celá rodina v supermarketu pro chleba a špekáčky a byl z toho nákup za tisíc zahrnující chipsy, nanuky, bublifuky a podobné kraviny.
Plus studování potravin na místě, to je s rodinou o nervy. Pročetla jsem tam milion balení, než jsem našla špekoně, co nejsou z Agrofertu.
notna já nejsem schopná nakoupit na týden dopředu, i když si odmyslím pečivo. Musela bych se tomu pověnovat, napsat jídelníček asi... Na rohlíku nakoupím před víkendem maso, přihodím šunku, sýry, všechno, co je potřeba tak nějak pořád. Pokud mají v akci "naše" zboží, vezmu toho hodně. Ale třeba jogurty se u nás snědí tři malé a jeden velký denně, to už se vyplatí koupit v akci v supermarketu, pokud zrovna je. Ale já mám výhodu, že deset minut chůze tu mám Albert, Billu (tu nemám moc ráda) a i Lidl. Kdybych musela autem nebo někam dál, taky to budu řešit jinak.
Pinot Noir já myslím, že záleží, co kupuješ. Ty jejich privátní značky nejsou drahé, hollandie, co kupuju, stojí stejně... Dražší mají maso (ale podle mě kvalitnější) a co mi teda přijde drahé, je sezónní ovoce jako borůvky nebo meruňky. Ty tam nekupuju.
Jinak to dělám jako ty. Ale kdybys chodila pořád do stejného obchodu, už budeš vědět, které buřty koupit,...
Evaeva no to je pravda, v Bille se orientuju třeba líp, tohle byl Albert, tam jsem nebyla několik (mnoho) let. A máš pravdu, velký rozdíl dělá asi hlavně to maso, toho kupujeme dost. Sezónní ovoce nekupuju skoro vůbec. Kromě melounu, ale ten chci vidět rozkrojený.
U mě Rohlík vyhrává tím, že přes vyhledávání najdu všechno okamžitě, ne jako mezi regály. Mám slabé orientační schopnosti. Ale dražší podle mě je.
Pinot Noir Jak píšu, bylo to při nákupech, kdy jsem na rohlíku volila variantu, která byla levnější. Jinak by ten rozdíl byl určitě vyšší. Třeba jen obvykle námi nakupované těstoviny Barilla nebo Rummo má rohlík dražší i o několik desítek korun. Ale zrovna tohle tam kupuju běžně, jejich privátní řada těstoviny mi nechutná. Za to je tak levná, že ji kupujeme psovi :-)
Tehdy jsem se hecla to sledovat a počítat, abych měla představu, jak to cenově vychází. Teď už to dělám jako ty, nákup z oblíbených je rychlovka.
Evaeva A asi ti hlavně nevadí tak často nakupovat. Já raději vymyslím alternativu co jíst z toho, co doma ještě je, než do toho obchodu jít. Ani mi nevadí jídlo nakupovat, spíš mě to vlastně baví. Ale fakt jednou týdně max. Jako stane se a jsem v obchodě víc dní po sobě kvůli nějakým okolnostem, ale snažím se tomu vyhnout, jak jen to jde.
notna my doma nic nemáme, když nenakoupím
Máme třeba těstoviny, ale už ne nic na ně, žádnou zeleninu. Nekoupím květák, když nevím, co z něj bude například.
Teď jsem doma, nakoupíme v rámci procházky, tak to vůbec není problém udělat každý den, aspoň má člověk nějaký cíl. Potom se uvidí, ale tím, že kolem obchodu oba dva půjdeme cestou domů, myslím, že nebude problém tam rychle zaběhnout.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí