Evaeva Na těstoviny stačí olivový olej a bazalka, pak si dát třeba jen mrkev. Ale to jsme u debaty před měsíci, kdy se řešila suchá pohanka nebo kuskus v našem případě :-) Ale jdu od toho, protože obojí je vpořádku. Někdo do toho obchodu zajde a někdo raději občas sní jen co dům dal.
Stěžovací vlákno
notna Víš co, tak my máme ještě malé děti. Já mám holky ted docela i hubené, nechtěla bych jim dávat k obědu těstoviny s bazalkou, i já bych měla hlad. I chci aby byl vždycky v lednici jogurt třeba pro ně, jejich oblíbená zelenina atp. A tak. Z nákupů jednou týdně bych to taky neutáhla ten provoz domácího jídelníčku.
Karja Jestli to vyznělo, že jezdím nakupovat jednou týdně a ten cca poslední den máme vždycky suché těstoviny, tak to samozřejmě není. To nastává většinou v nějakých krizích, kde nakoupit se nestíhá enbo není sil na nic jiného. Jen prostě když něco dojde, jí se něco jiného a neběžím do obchodu, když se mi nechce. A kromě toho pečiva a listového salátu mě nenapadá nic, co má kratší spotřebu než týden. Mi to problém vůbec nepřijde nakoupit na týden, aniž by se museli jíst suché těstoviny. Dítě taky bylo malý, tím spíš mi přišlo dobrý ho naučit, že vždycky není doma všechno. Pokud samozřejmě nemá nějaký problém, proč nemůže jíst něco jiného. Chápu, že takové děti jsou. Ale běžné, zdravé dítě myslím.
notna Jo, možná taky jíme víc doma než vy:D:D:D Já uplně že jo, muž třeba z 90%, dítě také máme jedno navíc. Takže mně to přijde i jako opravdu velké množství co bych měla nakoupit najednou a i rozplánovat na vaření... Vůbec by mi tento systém nevyhovoval. Já se snažim o to nakoupit dvakrát do týdne, ale dost často jdu stejně v tom mezičase stejně ještě s pečivem dělám nákup i dalších položek...
KarjaMy zase máme na víkend většinou 1-3 dospělé krky navíc, ale nechci se tu trumfovat ani v ničem někoho přesvědčovat. jen jsem k tématu častých nákupů napsala, jak to řeším a snažím se do obchodu chodit co nejméně.
Evaeva To já když vidím hezkej květák za rozumný peníze, tak ho naopak hned koupím a pak teprv přemejšlím. (No přemejšlím. Většinou dojdu k tomu, že obalovat se mi nechce, a udělám mozeček
)
Aranel ja kupuju všechno hezký, co mi o po dané do oka a pak už s tím něco vymyslím. ![]()
Ale tady žádný rohlíky ani košíky nefrčí, neznám nikoho, kdo by si nechal jídlo vozit domů. A taky teda mám dva obchody hned u nosu, takže klidně můžu skočit pro chybějící komponent i během vaření. ![]()
Z jiného soudku, ale vypečeného.. Jak dlouho co jsme tu psaly na téma, jak starší/staré rodiče respektovat a nerozhodovat za ně atd.
Máma dnes okradena o celou kabelku (chlap jí ji vytrhl), asi v 11 dopoledne, dobrá čtvrť, žádné ghetto. Je to míň než týden, co jsem jí naposled (před tím už mnohokrát) říkala, že v jejím případě není dobrý nápad nosit v ruce kabelku se vším. Špatně chodí, ale je vždy upravená, vyoblíkaná (žádný starý baloňák a batoh na prsa, jak se prý do měst doporučuje
), prostě úplný magnet na problém tohoto typu. Vždycky mi na to řekla: ale prosimtě, nejsme někde na divokém západě, kdo by mi asi tak co..?
Na to všecko asi ufff, kabelka zahozena o kus dál, všecko v ní zůstalo (klíče, doklady), zmizela jen peněženka. No tak snad to bude dostatečný zdvižený ukazovák na nějakou dobu.. ![]()
Aranel pěkný květák já klidně sežeru i zasyrova ![]()
Pavlena no ještěže to tak dopadlo. Prachy jsou blbý, ale řešit doklady a klíče je mnohem větší opruz.
edit: brala jsem na výlet "moje" důchodce - rodiče a tetu, a tedy nechápala, proč obě mají v kabelce (teda spíš v kabele
) asi kilovou peněženku s milionem průkazů, papírů. Najít platební kartu trvalo asi pět minut...
Pavlena Hrozny.... zaplatpanbu aspon za ty doklady a klíče, ale stejně, zážitek nepeknej :(
Makara no přesně..! Tuna všeho v peněžence i kabelce, jako možná tu odhozenou kabelku proto našla tak brzy, se mu s tím fakt nechtělo utíkat, váha tak 10kg..![]()
eM no přesně. Jako bouchly mi saze trochu, takže jsem byla dost nepříjemná a připomněla jí, že ji taky mohl něčím majznout po hlavě a nemusela tu být..
Pavlena uf, tak ještě, že to dopadlo takhle. Ale přiznám se, že bych asi měla stejnou reakci jako maminka ve stylu "ale prosimtě, jsme snad na divokém západě..."
Pinot Noir vis jak... Ono se tohle v Brne deje, vic a vic i za dne i v normalnich ctvrtich. Taky strhavaji sperky. Tak je dobry tomu nechodit naproti. Centrum se meni a ne dobrym smerem. Mozna dojde i na balonaky a batohy na prsa..!!![]()
notna já si klidně těstoviny s pestem dám. Ale už nebudu mít tu mrkev ani jinou zeleninu, protože to kupuju, když vím, že to bude potřeba. Já totiž neumím spotřebovat něco, co nám doma zbývá, takže nakupuju vyloženě dle aktuální potřeby. Samozřejmě trvanlivé věci máme.
Karja no to vůbec nepřipadá v úvahu nemít ten jeden jogurt, který dítě jí. Mladší jí samozřejmě jiný než starší
Z toho je scéna na půl hodiny a to nekecám. U staršího. Mladší takové scény nedělá, ale bude radši hlady. V každém z nás je trochu autisty ![]()
Aranel jo, já ho taky koupím, ale rovnou vymyslím, co z něj - u nás placičky, že to bude dnes/zítra a nakoupím i zbytek surovin. Nestane se, že bych měla bezprizorní květák a k tomu zcela náhodou i tatarku nebo sýr na strouhání a vymyslela, že by teda mohly být ty placky. Je teda taky pravda, že u nás jsou všichni dost konzervativní a odchylky od standartů konkrétních jídel se neodpouští.
Evaeva Pro mě je informace, že někdo doma nemá mrkev nebo sýr naprosto neuvěřitelná. ![]()
Evaeva to tě lituju. Naštěstí moji strávníci jsou poměrně pružní, protože já nerada vařím podle receptů. A jsem docela kreativní ve zpracování surovin, co se zrovna doma nachází. Naprosto výjimečně musím vyrazit k ségře přes ulici, do blízké sámošky nebo zvonit u sousedů.
Pinot Noir ano, nulová zásoba mrkve je úkaz frekvencí podobný zatmění měsíce
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí