Pinot Noir já jsem moc moc spoko, miluju chladný noci. Ale nemusím teda spát v maringotce, tam bych možná o deset víc stupňů ocenila![]()
Stěžovací vlákno
žluťásek kdyby bylo šest stupňů celou noc, tak by to bylo blbý. Ale když se to té šestky jen dotkne, tak to u pinotů určitě vydýchají
Ale po podzimu nevolám, současné teploty mi vyhovují.
Muž je na víkend na chalupě, s maminkou vyklízejí tatínkovy věci a celkově prostor velebí, několik měsíců se tam nebydlelo. Zatopila mu v zadním pokoji elektrickým radiátorem a vyfasoval (pánskou, novou) noční košili. Bez spací čepičky, v tom má maminka ještě rezervy. Tolik k tématu chladných nocí ![]()
Stěžuju si, že mě štípl komár do mateřského znamínka. Je to stopro štípanec, celkem mám na rukách tři. Strašně bych si to svědění chtěla poškrábat.
Emerald Ju, to zní parádně!
A můžu se zeptat, proč archeologie právě tam? Tipla bych, že když už v zahraničí, tak spíš někde v Německu, Anglii nebo Francii.
brrr Skolu v UK bychom po brexitu nezaplatili, hodne chtela do Skotska, ale to par let po brexitu taky zavedlo vysoke skolne. Do Nemecka, ani do Francie nechtela, univerzita v Leidenu ma zajimavy program a vyjezdy (ted treba odhaluji nejake malby v Pakistanu). A taky rozhodovalo, kde jsou bakalarske programy v aj. Jeste uvazovala o Dansku, ale tam je v aj az magistr.
Emerald Ať se dceři na škole líbí a daří
Je to radost.
Emerald ach, v Leidenu jsem byla jeden semestr na stáži, to je moc krásný město
snad bude mít dcera větší kliku na sdílené bydlení, my jsme byli v takovým domě hrůzy. Do kuchyně sněžilo a v koupelně nebylo světlo, dávali jsme si tam stojaci lampu s prodlužovačkou ![]()
![]()
brrr Skolu v UK bychom po brexitu nezaplatili, hodne chtela do Skotska, ale to par let po brexitu taky zavedlo vysoke skolne. Do Nemecka, ani do Francie nechtela, univerzita v Leidenu ma zajimavy program a vyjezdy (ted treba odhaluji nejake malby v Pakistanu). A taky rozhodovalo, kde jsou bakalarske programy v aj. Jeste uvazovala o Dansku, ale tam je v aj az magistr.
brrr taky bych (si) myslela na Německo, Vídeň nebo Francii, ale Leiden má myslím zajímavé takové ty exotičtější programy, orient, a taky papyrologii? a tak. Docela bych byla zvědavá na zkušenosti o studiu, Emerald , a držím dceři palce!!
Emerald Dcera je teda hrozně sikovna;-). Tak ať to dáte;-)
Karja vzpomnela jsem si na tvoji stížnost na kocku. Nas čekají taky pěkná dramata, kočička se profiluje jako dobrodruh bez pudu sebezáchovy... zahrada ji nestačí a každou chvíli ji naháním od sousedů. Vcera az na konci ulice, neúspěšně, nakonec zmizela v otevrenem sklepním okénku... nakonec přišla, ale budou to nervy. Ja to u tech koček tak beru, ze se muze stat leccos, ale doufala jsem, ze bude rozumna. Deti jsou na ni dost upnuté. Snad trochu zleniví az bude vykastrována.
Emerald Dívala jsem se na stránky, vypadá to dobře. Jsem zvědavá na reference.
Emerald Gratuluju! ![]()
Emerald dcera je moc šikovná! Doufám, že nám ještě napíšeš, jak se má ajak se jí tam líbí.
Gatita Já myslím, že bude dál chodit za dobrodružstvím, ale podle mě to tolik nevadí, když se ta kočka umí vrátit a není moc plachá. Naše byla extrémně plachá, i kdyby ji někdo našel, už ji nechytne.
A tímto si stěžuji, že jsem se dívala na nabídku koťátka v útulku a oni dávají všechny jen do bytu:-/, že na venkově nejsou zvyklé, tak to je fakt škoda.
Karja Noo, kdybys chtěla venkovské venkovní kotě, nějaká máme :-) Jsou to moc milí mourečci a mají rádi lidi.
Karja já mám taky tip na zdroj koťat - jsou ze mlejna a hlavně: chytaj myši!!! všechny myši v okolí zmizely! a netahaj to domu/na práh a tak... (co je z kočky, chytá myši, že... to se u baráku hodí)... jsou v tvojí dojezdový vzdálenosti bych řekla... matka je tam teď byla krmit po cca 5 dnech nepřítomnosti majitelů, a měly furt půl misky granulí - fakt asi ty myši i žerou nebo co...
Emi Děkuju, ale já mourka nechci, má ho tady poměrně dost lidí v sousedství. I jako děti jsme ho hodně mívaly, protože je naopak má ráda hrozně naše mamka. Já bych chtěla nějakého strakáčka nebo černobílé:)
RoSa Tak to mi pošli víc informací, ale až tak za týden za dva, protože ještě dáváme té naší čas, jestli se někde neobjeví u někoho:-/.
Karja to tu myslim uz kdysi holky psaly, ze útulky nedávají kocky "na ven", ze to smrdí tim, ze se o ně dotyční nebudou nijak extra starat, a taky to neni extra bezpečné, no. Jenže konkrétně to naše kotě bylo zvyklé běhat venku po zahradě, a zavřená v bytě by ta kočka spokojena asi moc nebyla. My vždycky kočky pouštěli ven, jen se bojim, ze tahle to neda, kdyz vleze do každé díry...
Gatita Jj, já to chápu ten důvod, že to je kvuli bezpečnosti těch koček a že tak asi i vyrostla ta kotata výhradně doma a nejsou zvyklá. Ale je to škoda, nabízeli tam snad 20 kotat tady v malé pobočce okresního města, kdo si to všechno vezme jen do bytu?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí