Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 24. srpna 2025 22:11

Tabea Jak píše Pinot Noir ta cesta odpoledne byla vždycky tak neusna, zvlášť v létě, že to lidi radši rozptýlí do celého dne...

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 24. srpna 2025 22:44

slniecko

Z Delft je to pohodlně dostupné vlakem do Amsterdamu. Jen můj syn není žádný zapálený cesrovatel, tak tam prostě dřív nemusel.

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 24. srpna 2025 22:58

Tabea Na D1 je docela provoz i ve tři ráno, rozhodně tam člověk není sam. Ta silnice je zcela neúnosná. 

Online Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 24. srpna 2025 23:01

Evaeva za dobrého provozu trvá cesta 2:45, odpoledne už to pod tři nedáš, když to trvá hodně přes tři, tak už to začíná být otrava. Dnes jsme rovnou zastavili na Čerňáku, nakoupili v H&M pro R. tenisky, kalhoty a spoďáry a ve tři byli doma. Ještě jsem pak stihla pořádnou dřinu na zahradě! 

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 24. srpna 2025 23:07

Pinot Noir

Rekord do Žiliny jsme měli 4:12 a to ještě přes Makov, protože jsem nechtela utrácet za dálniční známku. V noci před deseti lety. 

Od té doby se situace zhoršila tak, že cokoliv pod šest hodin je super výsledek a to už dávno jezdíme přes Hrozenkov, což je minimálně o 20-30 minut rychlejší. 

Online Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 24. srpna 2025 23:12

continuity nám se cesta s prodlužující se dálnicí za ty roky pořád zrychluje (jezdíme po D11). Ale zároveň se provoz pořád zvětšuje, takže je to stresovější. Nájezdy na dálnice v pátek odpoledne a příjezd do Prahy v neděli odpoledne jsou fakt masakr. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 24. srpna 2025 23:12

Ve čtvrtek jsem vyrazila něco po 8 večer směrem Praha z FM, a celkem to šlo. A kdyby mi těsně před nosem nezavreli strahovsky tunel:D  

Online Evaeva
příspěvků moje polička 24. srpna 2025 23:12

Pinot Noir jasný! Já tyhle brzký návraty nemám ráda, ale člověk nechce stát šest hodin v kolonách, to je jasný. Já pak nějak nevím, co se zbytkem toho dne. Obvykle se mi nic nechce, jsem třeba i unavená, režim je rozhozený. Nám se to teda poštěstí výjimečněNakupovat bych teda nešla ani omylem, nechce se mi ani pro rohlíky. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 24. srpna 2025 23:16

Pinot Noir já si říkala, jestli nejezdíte spíš horem. Pro nás je tenhle směr od vás ještě vylepšený tou cestou na druhý konec Prahy. To se raduješ, že už jseš v Praze a ono se ještě kondrcáš klidně 45 minutAle v Častolovicích je fajn kavárna

Offline Catherinne
10865 příspěvků moje polička 24. srpna 2025 23:26

My celý roky jezdili Praha/Nový Jičín přesně 3.15. To už se roky nestalo, jsme rádi, když to dáme pod 4.30, protože Brno...často už jezdíme vrchem, ale pře 14 dny jsme vyjížděli ve 21 h a v Praze jsme byli 23.30, ale to byla asi výjimka. Jelo to, ale aut pořád plná dálnice. 

Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 24. srpna 2025 23:59

brrr jo tak jestli jste jeli po D1tak to tlapkam. ja si tady dole uzivam krasne hladke silnice bez der, prazdne rychlostni silnice a dalnice, proti JM uplne neuveritelne. v patek jsem odsud jela do prahy, tjo, ja celkem nerada ridim ale to byla basen.. ve stredu zpet do brna uz jsem predem nasrana.. to bude :dira vymol zacpa dira vymol zacpa:-(

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 00:22

Makara aaaaaa takto! ja som myslela, ze chce na Uni do Delftu, ale zatiaľ je v Amsterdame.

Ale oplatil by sa mu ten vylet, Delft je roztomilý.

Offline Tabea
8147 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 06:10

continuity ja nevim, co se tam obě neděle dělo, ale tolikrát, co za jednu jízdu, nepoužiju výstražný blikání celej rok. Rozjedu, zastavím, od Humpolce až do Prahy. 

Škoda, že se v tom třetím pruhu nesmí jezdit, když tam občas je.

Offline andulka01
12858 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 08:41

viktorka_od splavu JJ, taky se mi tam jezdí dobře, teď udělali hodně nových povrchů i na pidiokreskách, úplně to vidím na příští sezónu, že provětrám silniční kolo.

Nesnáším ty brzký odjezdy kvůli dopravě, pokud to jde, jedem pozdě nebo i v pondělí brzy ráno rovnou do prací. To radši máknem celou neděli na zahradě, než si ten den tak nějak plonkově rozhodit a vlastně neudělat nic nikde. Ale jasně, nemáme děti, kočkám doma je spíš jedno kdy přijedem, obě práce máme přímo po cestě z chalupy a tak.

Z JH je to stejně daleko přes Pelhřimov a D1 i Tábor a Benešov. Na obou trasách jsou špeky a teda včera to bylo na dlouho kudykoliv, ostatně jako na konci každých prázdnin - spousta aut a karavanů byli Němci a Poláci.

Online Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 08:51

andulka01no my právě jedeme brzo domů, abych mohla celou neděli máknout na zahradě

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 09:08

Ona ta neděle je na prd tak jako tak, ten den už je prostě "poskvrněnej" tím blížícím se odjezdem

Ja když odjíždím z chaloupky, tak musím navrch uklidit do stavu, aby mohli přijet hosti. Takze nikde žádný nářadí, uklizené ohniště, prázdné police, šuplíky, stazene preriny ... no, makačka regulérně na 3 hodiny. 

Dokud jsem doma s detma nebo na HO, tak mi nevadi přijet až pozdě večer, protože druhej den si treba aspoň tu pracku zapnu a vybalim věci. Kdyz jsem chodila fyzicky do práce, bylo to blby, fakt jsem to prádlo v předsíni pak likvidovala klidne cely tyden a to bylo pro me o nervy. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. srpna 2025 10:29

andulka01 naši s velkým dítětem jezdí z chalupy až po večeři, my to teda máme sotva hodinu.

MP Meri ten úklid chalupy, to ti teda vůbec nezávidím! I jsem si říkala, jak jezdí někdo na home exchange, kolik času by mně to asi stálo, do takového stavu uvést byt. Že bysme asi vůbec neodjeli

Offline Jos
příspěvků moje polička 25. srpna 2025 11:12

Pinot Noir ja to mam z domova do Prahy kousek, 100km, 1:10 kdyz to jede. Ale no go casy jsou zpet nedele kolem poledne nebo casne odpoledne. Vsichni tady opousti ubytovani cca do 11 a vraci se smer Praha. Naopak nedeleni odpoledne jsou Jizerky nadherne prazdne. Do Prahy jezdim rada patky odpoledne treba. Vsichni jedou opacne. Ona i ta blba D10 umi hodiny stat. A uz se tesim, ze zavrou sjezd na Satalice a budu zase jezdit pres Brandys mesto....

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 11:17

Jos my se vždycky vracíme v sobotu, letos jsme byli do neděle. To jsme hodně koukali, jak byl autobus narvany po strop a jízdenky na poslední chvíli na odpoledne byly vyprodaný

Online Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 11:29

Jos z různých směrů to bude asi různé. Z Jizerek do Prahy je to kousek, lidi to možná berou tak, že oběd si dají v Praze/doma... Ty tři hodiny z Moravy už mnozí berou jako dlouhou cestu, znám i takové, co musejí zastavovat na čůrání , a dokonce i dvakrát! To už se ti natáhne na celé odpoledne. Plus ty moravské rodiny podle mě celkem ještě dbají na to, že nedělní oběd je něco extra, tak se to tak bere, že návštěva zůstane na oběd, kávu a pak se teprve jede. Takže když my vyrážíme dopoledne, je ten směr Morava - Praha fakt mnohem volnější než o tři, čtyři hodiny později.