Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. srpna 2025 11:34

Pinot Noir on je rozdíl, jestli jedeš z ubytování nebo z návštěvy.

My během pětihodinové cesty stavíme aspoň dvakrát. Jednou určitě na oběd. Na oběd teda budeme stavět i při dvouhodinové cestě Protože ve směru tam vyjedeme v 11 a ve směru zpět doma nic není.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. srpna 2025 11:35

Ale já tu cestu beru jako součást dovolené, takže pokud je krátká, ještě naplánuju nějaký program po cestě. Šest hodin v IQ parku třeba

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 11:40

Evaeva tam ale nejezte, jídlo je tam strašný

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 11:40
Reakce na Tabea:

continuity ja nevim, co se tam obě neděle dělo, ale tolikrát, co za jednu jízdu, nepoužiju výstražný blikání celej rok. Rozjedu, zastavím, od Humpolce až do Prahy. 

Škoda, že se v tom třetím pruhu nesmí jezdit, když tam občas je.

​nic, normální nedělní stav bohužel. A pravý pruh je k pláči, to bych pokutovala jen by se prášilo až dokud by si všichni nezvykli. Muž do něj zajíždí pořád a pokaždé zůstaneme zasekli za kamionem, protože nás nikdo nepustí zpět. Zajímavé, že prejedes hranici do Rakouska nebo Německa a všichni se to na 500 metrech najednou naučí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. srpna 2025 11:50

žluťásek dneska to nehrozí, cesta dlouhá. A jedli jsme tam a bylo to tak

Offline Tabea
8147 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 11:57

Evaeva zrovna tuhle jsem na tebe myslela s těma zastavkama na cestě někam. Jednou jsem to teď uskutečnila a zajela k jedny soutezce, kde se dá po Dunaji jet lodí. Loď nejezdila kvůli nedostatku vody, děti mumlaly a já si prodloužila cestu za volantem. Já, jako řidič, když sednu za volant, tak chci tu vzdálenost co nejrychleji přejet, abych měla padla. Když ještě někde zůstanu stát, tak to volno se odsouvá. Když jedu pět hodin, tak zastavím tak na půl hodiny max u McD. 

Offline Tabea
8147 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 12:05

continuity Jo, já jedu zprava doleva, předjedu toho uprostřed a jedu zas doprava. A divím se, že ho to netrkne. Nebo se bojí, že už nevyjede?

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 12:06

Evaeva i z ubytování jedeme co nejdřív domů. Mně ten den odjezdu připadá už o ničem, neumím takové to sbalit věci a jít se třeba ještě vykoupat nebo někam se jít ještě podívat a pak jet. My se prostě odkudkoliv sbalíme, uklidíme a co nejrychleji vypadneme, ať aspoň ta část doma ještě za něco stojí. Do čtyř hodin jízdy zastávky neprovozujeme, zbytečná ztráta času. A nechat někde naložené auto a odejít od něj se nám taky nechce, obvykle s sebou máme dost elektroniky, včetně služební, to neriskneme. 

Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 12:18
Reakce na RoSa:

za 4 měsíce je Štědrý den...

​Mlč a nic se ti nestane!

Offline brrr
12368 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 12:32

Ja jsem si stěžovala vcera na cestu Humpolec-Tábor a pak Písek, to není dálnice. D1 byla včera v pohodě. Dneska jsme jeli zpátky, okresky narozdil od včerejška poloprázdné, D1 taky v klidu až na 40 minut zásek před Brnem.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. srpna 2025 12:53

Tabea když je cesta pět hodin, tak taky většinou stavíme akorát u mekáče. Ale když je dvě, tři... Já se to snažím kontrolovat, jestli mají otevřeno, kde se najíme...

Pinot Noir mně právě příjde o ničem jet hned domů. Ano, v autě jsou věci. My takhle jezdíme s našima od vždycky. I prostě roadtripy, kdy jsme po cestě stavili na dvou, třech místech a celkově ujeli třeba dvě stě kiláků i míň. Takže jsem zvyklá. Spousta těch míst je v místech, kde to na celou dovolenou není, ale na výlet od nás daleko. No a hlavně doma pak čekají akorát všechny k vybalení, pračky, unavené děti... To radši o den odložím. Prostě večeře a spát. V jejich případě. Já se plácnu na gauč.

Online Zuzuli
3803 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 13:08

Ja se priznavam, ze nesnasim cestovani autem. Beru to jako nutne zlo, abych se dostala z mista A na misto B. A jedu vzdycky tou nejkratsi  a nejrychlejsi cestou. Nasi totiz cesty autem meli vzdycky radi, mama se nechava vozit a kouka z okna, tatu rizeni bavi. Jezdi ruzne po evrope, bezne na dva tri dny k mori, na vikend do alp, tam se taky jen jezdi z mista na misto. Ja to nesnasela uz jako dite, je to pro me silena ztrata casu to sezeni v aute, jak jsem mohla zustavat sama doma, byla to uleva. 

Coz mi ovsem nedoslo, kdyz jsem souhlasila s tim, ze ted v srpnu s nasima pojedeme s dcerou na jizni moravu. Hodiny a hodiny v aute, tata ani nekoupil dalnicni znamku, proc, kdyz muzeme projizdet takovou krasnou krajinou na pomezi cech a rakouska. Takze jsme se kodrcali z Lednice do jiznich cech asi sedm hodin. Po ctyrech me zacala bolet kostrc, po peti jsem uz nevedela, jak si sednout a po tech sesti jsem uz zvazovala, ze vystoupim a pujdu na vlak. O tom, jak silene unudena byla dcera, asi ani mluvit nemusim. Ale moje mama byla strasne spokojena, ze se nekam podivala. Mam si pry uvedomit, ze uz ji moc casu nezbyva a tohle je zpusob, jak se muze nekam podivat. Ona zase neni na to chozeni (je ji 58! Je obezni a neujde bez fnukani ani kilometr a pul do kopce od auta k infocentru, vsude se od taty nechava vozit autem, i do zakazu vjezdu, ze prece nemuze jit pesky kvuli zadum). No hned jsem si pripomnela, kde moje nechut k delsim cestam autem prameni

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 13:35

Zuzuli Já si ty tvoje příspěvky vždycky čtu a pak nevěřícně koukám na to číslo, jestli jsi nechtěla napsat 85... ach jo to je jasný, že dítě se nudí.

Jos Pak si naplánuješ cestu z Prahy včas, raduješ se, jak to jede, a zasekneš se na hodinu u Boleslavi?

Offline Jos
příspěvků moje polička 25. srpna 2025 13:40

Aranel no asi tak. Ale tuhle jsem to neodhadla uz u Mlade Boleslavi. Bylo tam zuzeni a kolona asi na pul hodiny. Ja jela poprve sama s detmi. Takze jsme zastavili a mimino spustilo hysterak. Na dalnici. Do toho prisel sileny slejvak! Starsi dite z toho revu taky uplne zoufale. Nas mladsi totiz miluje jizdu autem ale vytoci ho kazdy semafor, takze kolona to je konec. Kdyz jsi spolujezdec, jeste to jde. Ale takhle ho proste musis nechat vyrvat. 

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 13:43

Jos No já samozřejmě myslela Mladou. Pátek 14:15, kolaps dopravy.

Uf. My teď dost jezdíme s miminem hromadnou, zvládá to naštěstí pěkně, včera jsme ho stihli přebalit v Lbc na autobusáku 7 minut před odjezdem a ještě odpovídat nějaké turistce, odkud to jede do Hrádku.

Online Zuzuli
3803 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 13:46

Aranel moji babicce, jeji matce, je 85. A je mnohem pohyblivejsi a aktivnejsi. Uz se mnou nekolikrat resila, ze musi sve dceri promluvit do duse,  ze se nemuze divat, jak hnije.

Pritom muj tata ma pres sedesat a do tech kopcu klidne nosi moje petilete dite za krkem. Stravil s ni temer cely den koupanim v mori, v zime ji tahal na bobech do kopce, mama tam vzdycky jen postava a stezuje si na zada. Ktera ji mimochodem boli hlavne proto, ze jsem ji nikdy v zivote nevidela cvicit, plavat a nebo jen na poradnou prochazku.

Ja mam aspon poradnou motivaci ke cviceni

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. srpna 2025 13:50

Zuzuli tak tohle je teda mimo moje chápání! A ten věk a tohle skuhrání tomu dodává korunu.

My sledujeme cíl, známky kupujeme a zajížďky jsou malé. Ani moc nechápu takové ty výlety z ubytování, kdy jedeš hodinu a půl někam. Letos teda máme taky takový na kontě, ale to byla fakt výjimka. A opakovat jí nehodlám

Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 19:27

Evaeva no ja budu mit za 14 dni dovolene urcite pres tisic km. rizeni me dost unavuje, i jsem v pulce mela celkem krizi, ale co nadelam. zas jsme videli spoustu krasnych mist, a to jsem myslela ze to tu celkem dobre znam, a chynovskou jeskyni nebo zriceninu hradu helfenburg jsem neznala vubec a super

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. srpna 2025 20:34

viktorka_od splavu no já naštěstí neřídími když být vrchní plánovač a zároveň palubní personál rozhodně patří do stížností.

Já mám takové dovolené ráda, ale muž chce mít tu cestu za sebou. Takže jedna velká zastávka po cestě je trochu kompromis, ale myslím, že už si zvykla přišel tomu na chuť, hlavně když má jistotu ubytování v cíli. Zároveň s tím cirkusem taky nechceš zastavovat každou chvíli na půl hodiny, že jo.

My letos ujeli celkem dálku do toho Gdaňsku. Celkem jsme měli tři ubytování za 12 dní, já bych snesla i víc, ale prý až budou větší. A pro mě opět důkaz, že všude je spousta zajímavých věcí. Starší syn dneska při odjezdu skoro brečel, že už jedeme domů To je pro mě úplná odměna.

Edit: těch 200 kiláků jsem myslela v rámci jednoho přejezdu na další ubytování. Po cestě se zastavit na nějakých zajímavých místech... Můj ideál.

Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 20:50

Evaeva jj samo. no jako vozit se je moc fajn, hlavne si clovek odpocine, my delame vylety po okoli kolem tech 100-200 km denne a mezitim treba chozeni po pamatkach nebo tura po sumave. na zpatecni ceste uz toho mam plny brejle, v aute bych si zdrimla:-))