Ja se priznavam, ze nesnasim cestovani autem. Beru to jako nutne zlo, abych se dostala z mista A na misto B. A jedu vzdycky tou nejkratsi a nejrychlejsi cestou. Nasi totiz cesty autem meli vzdycky radi, mama se nechava vozit a kouka z okna, tatu rizeni bavi. Jezdi ruzne po evrope, bezne na dva tri dny k mori, na vikend do alp, tam se taky jen jezdi z mista na misto. Ja to nesnasela uz jako dite, je to pro me silena ztrata casu to sezeni v aute, jak jsem mohla zustavat sama doma, byla to uleva.
Coz mi ovsem nedoslo, kdyz jsem souhlasila s tim, ze ted v srpnu s nasima pojedeme s dcerou na jizni moravu. Hodiny a hodiny v aute, tata ani nekoupil dalnicni znamku, proc, kdyz muzeme projizdet takovou krasnou krajinou na pomezi cech a rakouska. Takze jsme se kodrcali z Lednice do jiznich cech asi sedm hodin. Po ctyrech me zacala bolet kostrc, po peti jsem uz nevedela, jak si sednout a po tech sesti jsem uz zvazovala, ze vystoupim a pujdu na vlak. O tom, jak silene unudena byla dcera, asi ani mluvit nemusim. Ale moje mama byla strasne spokojena, ze se nekam podivala. Mam si pry uvedomit, ze uz ji moc casu nezbyva a tohle je zpusob, jak se muze nekam podivat. Ona zase neni na to chozeni (je ji 58! Je obezni a neujde bez fnukani ani kilometr a pul do kopce od auta k infocentru, vsude se od taty nechava vozit autem, i do zakazu vjezdu, ze prece nemuze jit pesky kvuli zadum). No hned jsem si pripomnela, kde moje nechut k delsim cestam autem prameni