Bože, to vybaľovanie ![]()
Stěžovací vlákno
letfenixa soucítím!
Archivářka želírovací cukr je předraženej nesmysl! (školila jsem manažery z cukrovaru
)
kup normální cukr a Gelfix 1:3 (nebo obráceně?), ten měli v Lidlu asi za 14káčé a je to na kilo ovoce (cukru pak dáváš myslim jen třetinu, takže 300g)
Hele, my to počítali, byl teda v akci, vyšlo to v podstatě šul nul.
Jak bych to... zlati moli.
Mys.... kocour ji prinesl a pustil v dome pravdepodobne pred nasi dovolenou. Asi pomsta, ze zustal doma?
Candance a to se o tu myš nepostaral?
Zlatý vybalování, kytky nám zalejval někdo, komu se nechtělo to dělat moc často. Pročež byl ve většině rybníček.![]()
Takže jsem ve dvě ráno vylejvala litry vody z květináčů. Jsme doma třetí den a pořád je v některých bláto.
letfenixa Já to měla za chvilinku i s prackama. Ale sambo dostal za úkol, že domácnost bude uklizena, i jsem mu to vypsala na papirek, co přesně konkretne myslím:D. Takže jsem měla behem hodiny vybaleno, ale i jsem si roztridila pračky, umyla lednici, protože ta byla úplně prázdná....Ještě mě pobavilo, že hned ráno mi psal soused, ať přijdu na kávu odpoledne a sambo mi říká, noo on tu včera byl, radil mi s tím uklidem:D:D
Karja sambo
.to je důvod, proč před odjezdem vždy uklízím.
Mnohem líp se zvládne to vybalování. Pro mne je to mnohem rychlejší proces než balení. I když letos to prani bude na dýl, jak je tu do toho ještě návštěva, která taky vyrobí prádlo.
continuity já tohle vůbec nechápu! Jak mi absence drobků na podlaze nebo čistý záchod pomůže s vybalením? Tentokrát jsem teda měla složené všechno vyprané prádlo, tak to trochu pomoc byla. Akorát jsem pak teda vybalila prádlo na osm
plných praček, takže ta pomoc to byla mizivá ![]()
Ledničku máme umytou z první dovolené, to tak dělám často, umyju jí než přivezou nákup.
Tentokrát mně teda tlačí to malování, takže už je všechno vybalené, akorát tady pořád straší věci do sklepa. Ale že by tu bylo nějak uklizeno akorát na chodbě se dá znovu jezdit na koloběžce
Nicméně jsem se rozhodla, že uklízet před akcí nemá smysl ![]()
continuity tak polievam bežne, naše kvety sú zvyknuté.
Dobre, že som doma, verím, že to do večera vybalim.
Evaeva drobky tolik neřeším (i když před kratší dovolenou vypustíme lux), na 14 to nemá cenu.
Ale mám uklizenej takovej provozní chaos, zaklizené boty a bundy, vynesené papiry a krabice podle možností, vypráno a uklizené prádlo. Protože když k šesti pračkám z dovolené ještě propočtu ty tři předtím, už to je téměř neřešitelný problém.
continuity no před dovolenou peru vždycky, abysme tam měli, co nosit. Ale zbytek zůstane tam, kde je, pokud nejede s námi. Vždyť to budu po dovolené zase potřebovat. Aspoň tyhle věci mně vůbec netíží. To mně vůbec nenapadlo, že tím myslíš tohle ![]()
continuity u nás vypustit lux, znamená pozvedat půl domácnosti. To jsem udělala, myslím, jednou. Jako bylo fajn mít vysáto, ale byly tu ty pozvedané věci. A to nemluvím o tom bordelu, co vždycky přijede s námi.
letfenixa to už je hydroponie, ne? ![]()
Oni mají pak jiný typ kořenů, běžná kytka shnije a tomu bych se ráda vyhla.
Evaeva u nas jezdi vysavac kazde vsedni dopoledne. O vikendech ho poustime, kdyz jdeme ven. Dcera se strasne rychle naucila, ze co necha lezet na zemi, to ji vysavac sni... takze si uklizi, ja maximalne poranu zvednu par plysaku a hodim je na gauc. Protoze ja s tim vysavanim neuhnu. Hrozne me tesi se vecer vracet do uklizeneho bytu, kde jsou na koberci pruhy od vysavani. Miluju nas vysavac a nechapu, jak jsem bez nej mohla zit. A stejne tak z dovolene. Ja si nedovedu prestavit navrat do neuklizeneho bytu. Prave mi prijde, ze kdyz je uklizeno a nikde nic nelezi, tak se vybaluje mnohem rychleji a snaz, jen se vsechno zaradi tam, kam to patri
Ja si nedovedu prestavit navrat do neuklizeneho bytu. Prave mi prijde, ze kdyz je uklizeno a nikde nic nelezi, tak se vybaluje mnohem rychleji a snaz, jen se vsechno zaradi tam, kam to patri
Přesně ![]()
Jinak když už jsme u toho balení a vybalování, tak přidám jednu přebalovací historku. Nakoupili jsme na dovolené nejaky alkohol, sýry, marmelády a omáčky. Sice jsem se snažila to spravedlivé rozdělit mezi dvě odbavená zavazadla, ale naštěstí jsme našli na check-inu prázdný pás se zapnutou váhou. jeden kufr dobrý - 22kg (z 23 povolených), ale druhý 26
pobavili jsme půl odbavovací haly než jsme našli dvě kila věci, které můžou na palubu a celé to zas nějak natlačili zpět.
Zuzuli Pinot Noir no já nesnáším zařazování těch věcí, kam patří. Protože to je často někde nahoře v krabici v nástavci za další krabicí. Nebo to obnáší mytí cestovní lednice, praní potahu krosny a podobně.
Uklidit hračky před vysáváním není problém, ale my musíme zvednout židle, podstavce, některé krabice s hračkami je taky lepší zdvihnout, zvedám i odkládací stolek a příruční vysavač. Taky nášlapné kameny třeba. Tyhle věci na zem patří.
Kdybych tu měla uklízet, tak nevyjedeme
ale hlavně ten největší bordel vznikne příjezdem. Když v chodbě vyskládáme celý kufr auta, který je vždycky plný, tak dvoje boty a tři autíčka už to fakt nevytrhnou![]()
Ale já mám prostě selektivní slepotu, v neuklizeném se cítím stejně jako v uklízeném, nemám problém si sednout vedle hromady vypraného prádla a číst si.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.