Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 31. srpna 2025 10:22

MP Marge

z tveho psani mi prijde, ze je pro tebe tezke si zachovat u mladych klientu terapeuticky odstup. nevim, do jake miry to je predmetem aktualnich sporu v praci, ale bez profesionalniho odstupu mas nakroceno na burnout, to neni dobre ani udezitelne, cilem je pomoci klientum ale predevsim se umet jako terapeut postarat o sebe.

premyslela jsi se vratit k praci s dospelymi? pokud u nich odstup mas, mohla bys i tak udelat hodne dobreho, aniz bys nicila sama sebe.

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 31. srpna 2025 10:43
Reakce na MP Marge:

​Mimochodem reditelce lhala. Rekla ji, ze o tom, kolik by melo byt kontaktu mezi terapeutkou a ambulantnimi klienty jsme v supervizi mluvily. Nemluvily.

Šéfů, kteří lžou svým šéfům, aby vypadali líp, jsem už zazila.

Teď to mám v práci v bledě modrým, můj šéf už počtvrté tento rok změnil názor, jak řešit jednu a tu samou věc a vždy dostanu "zpětnou vazbu", že to mám dělat jinak. Když předám svůj pohled, je to moc velkej detail. 

Na to platí jediné: každý si zasírá svoji karmu podle vlastního uvážení. 

Offline MP Marge
6878 příspěvků moje polička 31. srpna 2025 14:27
Offline MP Marge
6878 příspěvků moje polička 31. srpna 2025 14:31
Reakce na Lilly_Ku:

MP Marge

z tveho psani mi prijde, ze je pro tebe tezke si zachovat u mladych klientu terapeuticky odstup. nevim, do jake miry to je predmetem aktualnich sporu v praci, ale bez profesionalniho odstupu mas nakroceno na burnout, to neni dobre ani udezitelne, cilem je pomoci klientum ale predevsim se umet jako terapeut postarat o sebe.

premyslela jsi se vratit k praci s dospelymi? pokud u nich odstup mas, mohla bys i tak udelat hodne dobreho, aniz bys nicila sama sebe.

​To mas, myslim, pravdu. Ale v tom mi zase brani to, ze zatimco na deti a mladez mam nekonecnou trpelivost, dospeli me strasne serou

Mne by beztak nejvic bavilo delat zase vychovatelku. Vic kontaktu s detmi, vetsi legrace - jenze uz bych nejspis nedala ty smeny. A tvurcimu psani by to asi taky neporospelo, protoze to jsou porad nejake prescasy, a domu chodis unavena jako pes. Prijemne unavena, ale unavena. 

Offline MP Marge
6878 příspěvků moje polička 31. srpna 2025 14:34
Reakce na Jitka77:

MP Marge Mně přijde dobré, že jenom psaním by ses neuživila. Připadá mi, že jsi hodně ponořená do určitého světa, jsi v něm dlouho, máš tam plno emocí. Zůstat s tímhle vším čistě jen sama doma, mohla by ses zamotat ještě víc. Podle mě ti prospěje stýkat se s lidmi jinak. Klidně jen letmo, ale bez zodpovědnosti na tvé straně, jako rovný s rovným. Abys tak mohla postupně znovu objevit i sama sebe...

​Pravdu mas! Ale jak to zaridit

Kdyby aspon ty ucty prestaly chodit, nez to vyresim

Offline MP Marge
6878 příspěvků moje polička 31. srpna 2025 14:40
Reakce na Kokoska:

MP Marge co treba psycholog, poradce, asistent v nejake skole? Ze by ty deti mely snad aspon trochu normalni rodice? Existuje neco takoveho? Ale ona tahle specializace je porad totez, stejne by sis to nosila v hlave domu.

​To mi prave uz par kamaradu radilo, zustat u deti, ale ne u tech "tezkych". Taky uz jsem o tom premyslela. Tady v Cedar Rapids bych mohla pracovat treba jako skolni terapeutka (zamerne nerikam psycholozka, protoze to nejsem), to existuje. Ale nevim, jestli by mi to zarucilo normalni rodice

Byvala spoluzacka pracuje s detmi v soukrome praxi na predmesti Chicaga. Jeji klienti pochazeji z takzvanych "dobrych" rodin - vyssi stredni trida vetsinou. Co ta ma za historky, to teda zlatej pastak! 

Offline MP Marge
6878 příspěvků moje polička 31. srpna 2025 14:43
Reakce na DruI:

MP Marge No, tak alespoň vzhledem k tomu, že píšeš anglicky, tak máš alespoň teoretickou šanci se tím uživit. No a vzhledem k tvé profesi bych ti doporučila zaměřit se na psaní Young Adult literatury, ta docela jede ;o) Nehledala jsi, jestli by ses nekvalifikovala na nějaké tvůrčí stipendium? 

​Ani mi nemluv. Uz jsem se o to jednou zajimala,.a teda strasna diskriminace - vsechno to bylo vekove omezene

Holt do stare baby nikdo nechce investovat  

Offline MP Marge
6878 příspěvků moje polička 31. srpna 2025 14:45

Jinak jsem se vcera tak predbezne divala na aktualni pracovni nabidky tady v Cedar Rapids, a teda nic moc. 

Offline viktorka_od splavu
49372 příspěvků moje polička 31. srpna 2025 14:57

MP Marge no a co materinka? mohla bys dela ucitelku ve skolce, treba s nejakou rekvalifikaci? to by bylo s detickama, s pravidelnou pracovni dobou a v pohode, mozna?

Offline MP Marge
6878 příspěvků moje polička 31. srpna 2025 15:02

viktorka_od splavu To uz je na me moc male, takove deti Ja je davam tak od osmi let nahoru (nejmin!).

Navic tahle prace je tady notoricky mizerne placena.  

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 31. srpna 2025 16:39

MP Marge Já tě teda lituji a zároveň obdivuji, ja bych to nedala. To už raději inseminatora v kravíně, než toto. Radu taky nemám.

Offline MP Marge
6878 příspěvků moje polička 31. srpna 2025 16:58

Kan Diky

Mne je lip, ze jsem se z toho tady vypsala, a uvidim. Je mozne, ze pristi tyden dostanu padaka, a pak nebude co resit

Pokud ne, tak se stejne zacnu poohlizet po necem jinem, protoze zacinam opravdu verit tomu, ze Vesmir mi dava najevo, ze je cas na zmenu. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 31. srpna 2025 17:27

MP Marge Věř svým instinktům. Drzim ti palce.

Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 01. zaří 2025 13:09
Reakce na MP Marge:

Kan Diky

Mne je lip, ze jsem se z toho tady vypsala, a uvidim. Je mozne, ze pristi tyden dostanu padaka, a pak nebude co resit

Pokud ne, tak se stejne zacnu poohlizet po necem jinem, protoze zacinam opravdu verit tomu, ze Vesmir mi dava najevo, ze je cas na zmenu. 

​Držím palce, ale rozhlížet se začni hned. Třeba jen tak preventivně, pro zajímavost...

Offline MP Marge
6878 příspěvků moje polička 01. zaří 2025 14:32

barbucha Jasne, uz na tom pracuju! Dnes je tady svatek, mam volno, tak toho vyuziju. Chci zazadat o misto, ktere se tady ted uvolnilo (nema nic spolecneho s terapii ani socialnimi sluzbami!). Ale nereknu vam, co to je, abych to nezakrikla! 

Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 01. zaří 2025 14:35

MP Marge 

Super. Tak budeme doufat, že nám to brzo budeš moct říct

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. zaří 2025 14:35

MP Marge Tak tfuj, tfuj, děvče. Držím palce! 

Offline Tabea
8145 příspěvků moje polička 01. zaří 2025 15:53

MP Marge držím palce!

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 01. zaří 2025 15:58

MP Marge držím palce.

Já taky intenzivně hledám, tak budeme spolu. Taky mám pocit, že je to teď nějaká bída..

Offline Janulik03
20308 příspěvků moje polička 01. zaří 2025 16:37

Seklo mi v krížoch, chodím ako Zvonar od Matky božej