Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline barbucha blogger
35899 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 10:59
Reakce na Janulik03:

Ale tak máme sa radi, niekedy niekto prestreli, ale tú kritiku často čítam aj tu na rodičov, tak sa vlastne nedivím, že to prišlo. Nemladnene, nezvládnem už všetko tak dokonale a to je hneď vidieť. Aj tá domácnosť trošku trpí, proste už asi to niekedy má dcéra pocit, že ma treba prebrať. No prebrala

​Koukám že u vás je to taky naopak (dočítám pozdě) Kdepak rodiče aby kritizovali! Člověk se bojí říct jediný slovíčko, a to ještě váží na lékárnický váze! A pokud chce něco říct, tak jedině pochvalu... Aby vzápětí promluvili ti "mladí" a vysvětlili starý senilní bábě, jak to všecko dělá blbě!

(kromě jídla ovšem, naštěstí při vší kritice se u mě chtějí přece jenom ještě někdy nažrat )

Offline Janulik03
20296 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 12:53
Offline stes
9271 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 14:01

barbucha Janulik03 999 hlásím se do klubu matek citlivých děti, spec.dcer.

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 14:32

stes Bože a já si říkala, že mi stačí ještě přežít pubertu a ono se to potáhne!

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 14:38

Karja no já si právě říkám, že to je takové chování vhodné pro tu pubertu. 

Neumím si představit, že se takto budu chovat k mámě nebo komukoliv. 

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 14:59

continuity hele já taky ne, ale je fakt, že než bych něco dětem zkritizovala, to radši mlčím. A to máme fakt dobrý vztahy. I když to nemyslím zle, vždycky to dopadne tak, že tomu nerozumím. A tak radši mlčím a myslím si své. Horší je to teda s dcerou, se synem si toho můžu říct mnohem víc. Ale už jsem se naučila neřešit. Není to můj život, nepletu se do nich. 

Offline stes
9271 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 15:51

Torrah a o tom to je, mlčet...jenže někdy to prostě nejde

Offline stes
9271 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 15:57

Karja u nekoho treba ne.continuity modli se. Moje děvče je něco jak psala  @999, když mela problémy, ať už ve vztahu, praci..hlavně se sebou, byla nepříjemná. Ted ma úžasného prcka a když nekritizuju,což mladý chteji.....viz jina vlakna zde...je klid a mír... 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 16:13

stes Tak já asi založím klub citlivých dcer s nechápajícími matkami ;o) Já teda vím, že to vždycky myslí s těmi nejlepšími úmysly, ale přesně jak píšeš, když mám nějaké problémy, tak se prostě v tom okamžiku, kdy mě za něco kritizuje, už nezvládnu kousnout do jazyka a mlčet. Ona prostě kritika od mámy bolí nejvíc.

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 17:07

Ja vůbec nechápu, proč se má kritizovat dospělá dcera, nebo vůbec jakákoliv dospělá osoba? 

Kamarádku taky kritizujeme v rámci dobrých vztahů? 

Platí i obráceně, proč by měla dospělá dcera kritizovat svoji (logicky dospělou) matku?

Nekritizuji ani moji sestru, pokud se mě někdo zeptal na názor nebo radu,je situace jiná, ale to se většinou netýká servírovaného oběda. 

Moje matka se občas chytne se ségrou a přesně z toho důvodu: jedna si myslí, že něco umí líp než ta druhá. A jedny bude 50 a druhý 76. Jak u blbých na dvorečku, v tomto věku si snad už může člověk dělat, co uzná za vhodné. 

Offline barbucha blogger
35899 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 17:31

continuity 

Já mám pocit jestli tím děti nechtějí dát najevo jakože zájem: "matko, co sis to sem zas pověsila?!" a možná to funguje i opačně - aby to nevypadalo že rodičům je jedno jak mladý žijou: "necpi se furt tím salámem, dej si někdy radši mrkev!"

Offline letfenixa
10901 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 17:48

continuity som kritizovaná mojou mamou dnes a denne. A áno, niekedy jej to vrátim. Niekedy sa povznesiem.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 18:12

continuity Tak ono to není podáváno jako kritika, ale spíš jako dobré rady (jako třeba měla bys častěji vytírat ;o)

Offline Samantha
3297 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 18:50

DruI

a naopak - měla bys méně vysírat

Offline Pinot Noir
29919 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 18:55
Offline Kokoska
35005 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 19:00

continuity 

"v tomto věku si snad už může člověk dělat, co uzná za vhodné"

Chacha! Matka to prece musi vedet lip, je prece matka! Na veku vubec nesejde. Taky jsme se obcas chytly.

Offline Makara
3654 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 19:15

Moje máma taky občas radí a po mém "hm, hm.." to zakončí: "Ty si to uděláš stejně po svým". Máme naprosto bezkonfliktní vztah .

Dceři mohu říct svůj názor/radu asi ve dvou až třech větách a zmlknout. Za hodinu či týden požádá o rozvedení, usoudí-li, že by o tom matka mohla něco vědět.  My dvě si myslíme, že máme dobrý vztah. Manžel některé naše interakce tak nevidi.

Prostě jsem si vybrala dobře.

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 19:16

DruI moje máma si občas dělá starosti, ale je to vážně starost, podpořeno volbou slov i intonaci. 

Věta "měla bys..." Není nic jiného než kritika. 

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 19:18

continuity a tak občas se najde něco, na co máme rozličný názory. Nejde asi ani tak o kritiku - u nás konkrétně, jako spíš že holt máme každá jiný názor, a v tom případě je ten můj vždycky zastaralý a špatný. A tak radši mlčím. Nedochází k tomu často, občas se prostě něco přihodí. Ale je fakt, že oni mají svůj styl života, já svůj, takže proč si do nich navzájem vrtat. Naštěstí nejde o politiku, tam jsme na stejné lodi, takže ani ty střety nejsou nijak výbušné. Ale občas to prostě zabolí, no.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 19:31

Samantha

continuity Víš co, ona to fakt nemyslí špatně a já jsem nad většinu těch věcí povznesená, holt považuje za důležité jiné věci než já. Jenom jsem na ní momentálně naštvaná, že když jsme teď řešili tu nepěknou situaci s dceřinou školou, tak jsem od ní ve skutečnosti potřebovala akorát politovat a povzbudit, ale ona k tomu několikrát vyloženě přidala nevyžádanou přednášku o tom, že jsme se měli víc snažit se školou komunikovat. Tak to se přiznám, že už jsem na ní vyletěla (holt bych se vážně měla míň nasírat ;o)