Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 10:14
Reakce na Janulik03:

A u nás sa dcéra sťažovala mužovi včera, že chudák jej chlap, nedeľný obed a on musel jesť suchú ryžu, takže ONA je na mňa urazená 

​ale toto je uplně jako...já nevím, já bych třeba nikdy nebyla schopná takhle na svého muže nahlížet, že je chudák, že neměl co jíst. Možná kdyby někde složil někomu korbu uhlí a pak mu dali v neděli ve 12 namazanej chleba, tak asi...ale že si někam na pohudku dojde k prostřenému stolu a já řeknu, v neděli neměl co jíst....Nejsem dobrá žena prostě, nejsem:D. 

Offline Tabea
8139 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 10:17

Janulik03 no, myslim, ze přecitlivělá nejsi a máš právo být naštvaná. Nejlíp jim fakt taky v sobotu zavolat a nahlásit se na oběd.

Offline Tabea
8139 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 10:19

Karja máš recht. Taky bych si řekla, že to má holt blby, když mu nic nejede. 

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 10:21

Moje máma zve třeba na oběd jen děti, to je taky dobrá cesta:D:D. Když třeba vaří něco co jim chutná tak zavolá vnukům, jestli to nechtějí, doma se jejich rodiče nezlobí, však se to dojí k večeři co zbyde z oběda nebo další den, pořád se musí jíst:D.

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 10:22

Karjavětšina mých partnerů zastávala názor: já jsem rád, že mi někdo uvařil, nárok na to abych to jakkoliv kritizoval tím pádem nemám. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 10:23

Karja Neříkám, že je to Janulíkův případ, ale někde ještě jede na pozadí takový  tradiční pojetí, že hlavně muž se musí najíst notabene v neděli, a (žena si pak kdyžtak něco vezme), já jsem to ještě sama v širší rodině zažila. Mezi náma dvěma už to teda neplatí 100% a můj muž je v tomhle navíc hrozně tolerantní, a takže když jsem měla zdravotní období, že jsem mohla jenom samotnou vařenou rejži, tak on si do tý svý nastrouhal parmezán, a byl spokojenej.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 10:23

Karja no jako přesně. Já tak nenahlížím ani já děti. Jasně, mamka se ptá, co uvařit a neudělá zrovna smaženici, když muž nejí houby ani vajíčka, ale bramboračku klidně

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 10:25

Janulik03 aha tak ja uz to asi chapu (coz teda neomlouva urcite jeji chovani) - ona je dcera nastvana, ze jsi nevarila jedno z jidel na ktere jsou zvykli a tobe uz lezou krkem.. tady se asi nabizi udelat rozhodnuti kterou cestou se vydas, jestli si budes varit co chutna tobe a nebo sklapnes a zas budes delat to co vzdycky

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 10:25

Zina můj muž taky jí, co je. Ještě když jsme byli jen dva, tak nedávalo smysl vařit něco, co jeden z nás nerad, ale teď zastáváme názor, že když to jí aspoň dvě děti a jeden dospělý, tak je to dobrý jídlo

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 10:27

Zina no já bych podotkla, že pokud jedu toto tradiční pojetí, měla bych mu to v té zástěře servírovat hlavně já:D:D:D

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 10:31

continuity no samozřejmě, jako když sambo chodil na stavbu, tak to jsem mu fakt vařila, aby měl pořádný oběd nebo tak, protože to jakoby si to zasloužil, neměl čas si uvařit sám a byl fakt přejetej:D:D Takže i s tím kojencem a batoletem jsem dělala nějaké čáry zbylýma rukama,  ale ted když se mi nechce, tak se mi nechce. On třeba nemá ani moc rád řízek nebo rajskou, jako jí to, ale nevybral by si to, já to dělám kvuli dětem hodně. No a ted měl 5 dnu za sebou ty svoje recepty, alá rejže s květákem a jak mu o víkendu chutnalo, jak se díval na ty hrnce.....:D:D:D

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 10:34

Karja Tak ono to tak třeba je, když jsou doma? Ale jak jsem psala, neříkám, že to je ten případ nebo že s tím nějak souzním, jen že je to někde ještě pořád tak vnímaný, a nezažila jsem jen jen u generace našich babiček, ale i u lidí pod čtyřicet. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 10:37

continuity na moje vaření si taky žádný z mých partnerů nestěžoval, a to jsem až do příchodu dítěte vařila maso jen psovi na dietě :-D. 

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 10:42

Zina já to právě už moc neznám, tím spíš, jak lidé už méně vaří doma nebo se více odbývají a tak...

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 10:52

Zina Rozumný partner si nestěžuje a když mu nechutná, tak prostě uvaří sám ;o)

Offline Kokoska
35005 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 11:44

Janulik03 no teda, to by me na dceru taky mrzelo. Hlavne kdyz jsi ji rekla, co varis, a ona se pozvala, tak co cekala? Ze to vyndas z hrnce a poletis varit neco jineho? U nas se rikalo "doma jez, co je, a jinde co ti daji".

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 11:45

A já si postěžuju, že máme havárii teplovodu, takže nám nefunguje topení, takže jsem se dokonce ze zoufalství místo práce pustila po letech i do žehlení!

Offline Mags
180 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 11:46

DruI No to tady ti pánové tvorstva, co mají přesné představy, co a jak se má servírovat a jak to má chutnat, si většinou sami neuvaří ani čaj. Bych to hnala karabáčem...

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 11:50

DruI Tak na to ti poradím tu pečenou kachnu, rozpeč troubu:D:D:D

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 11:54

Karja Nemám kachnu! Ale jestli to do večera neopravěj, tak jí píšu manželovi na nákupní seznam a zítra snídám přes noc pečenou kachnu ;o)