Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 19:36

Torrah vis co moji rodiče mají úplně blbý názor na politiku, ségra je někde mezi. Neudělám nic, tak je lepší se o tom nebavit než se vidět párkrát do roka a strávit to hádkami. 

Tchýně neustále do někoho reje, něco se jí nelíbí, na všechno má názor. Zásadně vytahuje témata, o kterých ví, že jsou konfliktní. ví o tom, žádná demence, několikrát vyšlo najevo, že to dělá schválně. A podle toho ten vztah s mužem i vnučkami vypadá, je to pro mne dost odstrašující příklad. 

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 19:46

continuity aha, no tak to pak chápu. U nás je to spíš tak náhodou, že se prostě o něčem bavíme a neshodneme se. Ale o politice v pohodě. A schválně taky nerejem, to určitě ne.

Offline stes
9271 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 20:16

Ja bych to uzavřela s tím,že se matky s dcerami vysiraj běžně navzájem....a všude je něco.

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 20:39
Offline letfenixa
10901 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 20:54

continuity no tak to, čo robí tvoja svokra, robí moja mama. Dávnejšie aj priznala, že jej robí dobre,  keď ma vytoči.

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 21:05

Já se s našima vídám málo a hodně to prospělo tomu vztahu:D. Víceméně se bavíme jen o dětech takové praktické věci, co, kdy, jak. Ale dneska jsme se nějak bavili, kdy kam jedu do práce, a já jsem dostala přidáno teď na podzim a měla jsem z toho radost, že  jako je to na naší lokalitu už přece jen slušná výplata a ani jsem to necekala...no a oni nějak řešili, kam jedu zas,a že to není možný takhle daleko jezdit a blablabla a ptali se na peníze, jestli to za to stojí vůbec a táta tak jakoze no vsak to nic není, když si vezmes jakej je průměrnej plat...No tak to mě docela trochu teda zhořkla nálada. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 21:12

stes já mám výbušnější interakce s tátou. Mamka spíš ví, kdy mlčet Ale s tátou to není nic osobního, aspoň já to tak neberu, i když bych možná kolikrát mohla. Akorát ty debaty jsou někdy ostřejší. Holt má názory šedesátiletého chlapa. 

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 21:12

letfenixa no tak to můžu akorát říct, jak to řeším já. Proste začne nějaké téma: třeba pricmoudli imigranti nebo Slováci a já po dvou replikách odcházím. Záminku si nějakou vždy vymyslím: muž potřebuje pomoct na zahradě, už je tma, pozdě, v kuchyni si připaluje voda ve varné konvici. Prostě cokoliv. Jde o to mít výmluvu, která zní zdvořile a zároveň neodkladně. A minimálně opustím mistnost, když to jde i dům. 

Rozhodně nevykladam nic o tom, že to nebudu poslouchat, protože to akorát povzbudí další diskuzi na téma: ona má svůj věk a nárok na svůj názor a abychom ji poslouchali.

Podobný přístup aplikuje švagr, ale ten právě nemá ty zdvořile výmluvy, ale pošle ji obratem do prdele a odejde, což ona okamžitě telefonuje k nám domů.

Třeba segře jsem taky oznámila, že se s ní nebudu bavit o Ukrajině a Ukrajincích. A nebavím, nenaskakuji na to, nijak na případné repliky nereaguji. Ona to už taky pochopila. 

Offline Aranel
6623 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 21:30

continuity Já přesně volím tu poslední taktiku, awkward ticho obvykle další rozhovor nepodnítí

Naši víceméně pochopili, že o některejch věcech se akorát pohádáme a zkazíme si společnej čas. Tak tyhle témata v tichý shodě nevytahujeme.

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 21:37

Aranel to je jedině rozumné. U tchýně to nepomůže, té stačí, že mluví i bez reakce. Ale já odmítám některé věci byť i poslouchat. 

I když někdy jsou ta témata dost záludná, pamatuji si večer, kdy jsme šťastně vybrali zatáčku "atomová bomba na hlavní město" a skončilo to menším nesouladem na téma: dětem se zuby čistí a pomáhá to proti kazum.

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 21:43

Karja o penězích se s rodiči nebavit. Já jsem v tom dost zdrženlivá obecně, ale v té blízké rodině to obvykle nedělá dobrotu. Kdybys brala 2x tolik co teď, tak by sice říkali uuu, aha, ale zas by měli spoustu nápadů, co bys s těma prachama měla dělat. 

Offline Aranel
6623 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 21:43

continuityUps to je těžký no.

Offline brrr
12364 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 21:48

continuity Karja Mě vždycky pobaví, když naši zjistí kolik beru (málo) a jsou překvapení. Holt plat archeologa versus lékaře.

P.S.: Ale nikdy mi teda neřekli, ať si hledám práci jinde, ani to nějak nekomentovali. Jen prostě žijí v jiné platové bublině.

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 21:48

continuity ano, já se o tom málokdy bavím, vlastně to neříkám ani sambovi uplne, ale takhle jsem jim řekla ten základ, coz je taky furt nastrel okolo, abych teda právě už trochu ty debaty kolem a kolem utnula, ale nevím, zda se povedlo:D

Offline Myrtila
5349 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 21:49
Reakce na continuity:

I když někdy jsou ta témata dost záludná, pamatuji si večer, kdy jsme šťastně vybrali zatáčku "atomová bomba na hlavní město" a skončilo to menším nesouladem na téma: dětem se zuby čistí a pomáhá to proti kazum.

​Tohle je tak poeticky popsané, až mě to rozesmálo, taky bych chtěla umět tak hezky shrnout obsah neshod s mou mámou

Offline Janulik03
20296 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 22:12

My  v rodine vieme o sebe všetci koľko zarábame, nikdy teda nikoho zatiaľ nenapadlo vravieť niekomu čo by mal s peniazmi robiť. Ani neviem prečo by sme mali, rozdielne názory máme na všetky možné témy, aj si ich povieme, tam to je stále len debata 

Hold sme narazili na úplne neškodnej blbine ako mrkva

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 22:25

Janulik03 Víš co se říká, že peníze vůbec nejsou tématem rozepří, pokud je nemáš:D. To platí i u nás:D:D. Ale moji rodiče jsou takový, že často musí něco říct jakože do opozice, asi jinej úhel pohledu, ale někdy fakt takový nesmysly. Třeba minulý týden, dcera má jednu kamarádku, navštěvují se, oni bydlí na samotě a nikdy nechtějí abychom dceru nebo tu kámošku vezli my, přijde mi, že to berou tak, že to oni bydlí jako mimo, že jsou teda jednak zvyklí takhle jezdit neustále a druhák, že je to prostě jejich znevýhodnění a moje máma mi řekla, že to tak není,že se určitě chtějí k nám pozvat na návštěvu, že jsou zvědaví jaký to doma máme. Ta rodina má asi tak třikrát větší a pětkrát dražší dům než my, kterej máma viděla, nevím, co by u nás hledali:D. Jakože to je někdy náhled na svět, prostě jak od báby no. 

Offline Potrefenáhusa
38894 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 22:45

Když jsme u těch matek a dcer, nesledujete Hanu lasicovou? Ja se u toho někdy smeju nahlas 

https://www.instagram.com/reel/DJt7LXwM7j6/?igsh=NXNmejk0MjE2dzho

Offline letfenixa
10901 příspěvků moje polička 13. listopadu 2025 00:55

continuity tak to zas o politike sa nehadame, tam sme všetci, celá rodina, jednotní. 

Offline letfenixa
10901 příspěvků moje polička 13. listopadu 2025 00:57

Karja takýto, pre mňa zvrateny, pohľad na konania ľudí má aj moja mama. Ale nemavala. Pamätám si, že aj moha babka, jej mama, to robila.