notna vazne? Ja mam v okoki na jednoho Maxe tri Benu.
Stěžovací vlákno
Evaeva Díky za upozornění. Benu po ruce nemám, ale určitě dobré to vědět. Muž je taky poučen, snažíme se Maxovi vyhýbat, ale teď se dal zase nachytat. Na mě v létě při nákupu tělového mléka Panthenol magistra nebo asistentka, nevím přesně, na žádost, že nechci jejich značku, požadovala vysvětlení, proč. Jako nebylo snadný ji donutit mi říct, jaké jiné výrobce mají. Byla jsem z toho docela rozhozená.
Kokoska Cestou k nám z města máme 3 Maxe, do jiné lékárny musím v Brně nebo do městečka poblíž nás. A v Brně jsou ve všech nákupních centrech jen Max, teda v těch, kam občas zavítám, i pohotovost 24 drží Max.
notna Mně k ničemu nenutí nikdy v Maxovi, nabídnou mi teda i tu jejich alternativu, ale já řeknu, že chci klasiku. Ale u nás zustaly ty puvodní lékarnice, co tam pracovaly třeba 20 let, co i dost erudovaně poradí, chodím tam moc ráda. Pro mě to má tu výhodu, že ten eshop má poměrně dost široký výběr, i kosmetiky, ceny jsou velmi levné, doručí to za chvilku a doručení stojí asi jen 30 Kč. Ale na ty alternativy si dávám pozor.
Karja Určitě to bude i lidma. Když už musím, chodím k Maxovi tak do 3 provozeven, které jsou nám nejblíž. A teď už fakt sporadicky. Ale jak je mi teď mizerně a nemám po ruce, co mi uleví, tak jsem se na ně zase namíchla a ventiluju si to tady :-)
notna asi krajova nevyvazenost. Tady na malomeste, kde ted jsem, je 1x Max, jedna Zelena lekarna a jedna nejaka Zdrava lekarna, ty dve snad nepatri do retezcu, nevim.
notna nezabral by ti ten Priesnitzov obklad? Ja som sa tu o ňom naučila a funguje mi.
Janulik03 zavesiť za gule do prievanu ![]()
notna nezabral by ti ten Priesnitzov obklad? Ja som sa tu o ňom naučila a funguje mi.
Díky. Ten mi nefunguje. Ale ještě mi pomáhá kloktat šalvěj, tu mám na zahradě, tak fajn.
Kokoska On v tom bude asi i nějaký systém. Protože u Kauflandu je myslím vždycky Benu.
Karja zkus si nekdy srovnat ceny u konkretni veci na internetu, ja jsem hledela, ze muze byt rozdil 100 kc u 300 korunove polozky, dr max a benu jsou pravidelne ti nejdrazsi
Kdyz clovek neco urgentne potrebuje, tak nic nenadela, ale kdyz to kupuje do zasoby, tak se to fakt vyplati
Kokoska u nás je taky víc těch Benu, ale to je v tomhle ohledu stejné. Ale zbyla tu jedna super lékárna, je už teda součást něčeho, ale přesně jak u karji, poradí, pomůžou...
Janulik03 To je hrozne, doufam, ze se z toho nejak vzpamatuji, ale u tech starsi lidi to bude strasne tezke. Hlavne aby je brzo nasli. U nas se to myslim podarilo, nejaka parta si vybrala starsiho pana, ze mu neco opravi a chteli statisice, a zopakovali to vickrat, takze nakonec se je podarilo dopadnout.
notna Jestli je v tom system netusim, ale urcite neplati, ze v Kauflandu je vzdycky Benu.
Ale podle me to vyjde skoro nastejno, ve smyslu, ze ty praktiky maji oba dva retezce stejne. Na internetu si zjistim jestli neco maji na prodejne, vidim tam i cenu a kdyz si to jdu koupit tak naraz platim o 50 CZK vic na polozce ktera byla treba za stovku. Me to nastve, rovnou v obchode si to rezervuju pres ten jejich eshop a i z manipulacnim poplatkem to mam levnejsi nez kdybych to koupila naprimo. Ale rekla bych, ze tohleto nemuze udelat vetsi cast tech starsich lidi, takze zaplati vic. Tenhle system neni pro stare lidi moc privetivy.
Edit: A s tou radou, je to podle konkretnich lidi. I v tom Maxovi jsou lekarnice nebo lekarnici, kteri poradi a ti kteri se ti snazi nacpat ty jejich produkty. Ale kdyz tam clovek nechodi casto, tak to nema jak odsledovat, kdy se na neho sije nejaka bouda.
Černá kočka oni ty jejich produkty cpát musí, mají to ve smlouvě a asi provize nebo tak něco. Ale určitě to bude člověk od člověka, jak moc do toho šlape
Černá kočka U nás je lékárna většinou rychlá nárazová akce. Buď cestou od doktora co nejrychleji vyzvednout recept a koupit potřebné nebo je někomu blbě a došlo něco stabilního v lékárničce jako to tamtum dnes. To je párkrát do roka sem tam jedna věc. Objednavky vůbec už nedelam, co je dite velký a neřešíme ty dětské nemoci furt dokola.
notna mne prijde, ze to tantum verde nedela vubec nic, asi jak to nepali, mam pocit, ze to neléčí...stopangin mi prijde lepsi, ale teda au
Pokud možno se Maxovi vyhýbám. Ten speciálně neveští žádnou světlou budoucnost v lekarnach. Máme u baráku lékárnu, která dlouho byla nezávislá, teď je součástí nějakýho menšího řetězce, ale snažím se všechno brát tam bez ohledu na cenu, aby nám je nezavřeli.
continuity na dr.Max mám taky pifku! naposledy jsem tam byla pro nějaký konkrétní prášky proti kašli, nutila mi tu jejich "alternativu", že ty moje nemá - já odmítla, šla jsem domu si to naklikat na eshopu a ejhle: neposílali to ze skladu, ale "zkompletováno na prodejně"... takže je tam měla!!!
Janulik03 Ach ne. Šmejdi šmejdský.
notna mne prijde, ze to tantum verde nedela vubec nic, asi jak to nepali, mam pocit, ze to neléčí...stopangin mi prijde lepsi, ale teda au
Stopangin mi pálí sliznici. Jazyk, dásně mám po něm jako když se opařím čajem a v krku mě bolí dál. Tantum může být u mě klidně placebo, podle složení to není žádný zázrak. Ale mám to osvědčené mnoho let, tamtum + kloktat šalvěj. U dcery to taky zabírá. Muž tamtum taky neoblibuje. Ale má ještě divnější léčbu, cucá panthenol.
notna Tantum je best of!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.