Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. prosince 2025 12:51

barbucha

Snad byl aspoň jiný obsah 

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 26. prosince 2025 12:53

Evaeva 

Tak my bychom si to s Poppy pak prohodily kdyžtak

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 26. prosince 2025 14:09

Takže tchýně v těch lázních chytla nějakou chřipku. Muž ji poveze domu s horečkou autem, takže čekám, že místo silvestra pojedeme do háje.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. prosince 2025 15:41

continuity nemůže si vzít aspoň respirátor? No, je to blbá situace, nechat jí tam nemůže, viď 

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 26. prosince 2025 15:59

Evaeva

Nechat určitě ne, vezme si roušku, akorát řídit s tím dvě hodiny je taky peklo. Hlavně nevím, jestli.ji budeme moct nechat v Praze samotnou. 

akorát se jí zatím nemůžeme dovolat. Ona volala švagrovi, ten volal k nám, jestli někdo nemůže a mezitím asi usnula, doufám. Na blind se mu tam dvě hodiny jet nechce. No doufám, že z toho nebude ještě horší polizanice. 

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 26. prosince 2025 17:40

No tak asi dobrý, já čekala nejakou hrůzu, teplota 37.5, změřili ji náhodně u nějake procedury. Objednala jsem na rohliku ingredience na vyvar, toto se zvládne. 

Offline Blanka
příspěvků moje polička 26. prosince 2025 18:28

Vlastne sa  ani nesťažujem, a pridávam už len ako veselú historku :  

25.11. večer prišla nová zákazníčka, zúžiť a skrátiť dve sukne. Vyskúšala som, spýtala som sa, či jej to takto bude vyhovovať, a keď súhlasila, vypýtala som si tel. číslo, že jej zvolám, kedy si môže prísť, pretože teraz mám nejakú inú termínovanú prácu. Ale pani to potrebuje na zajtra, lebo ide do Bratislavy do divadla. Aha, no dobre, tak to asi musím urobiť ešte dnes, a kedy vlastne budete odchádzať? To ešte nevie, zajtra si príde pre sukne a odtiaľ pôjde na stanicu, veď do Blavy odchádza každú chvíľu niečo. Navrhla som aby prišla o 9.hod. ale pani to skúsila zjednať na 8.hod. Zvyčajne sa prispôsobím, ale teraz som rázne povedala, že nie, nech príde o 9. hod a pre istotu som jej to ešte aj napísala na lístok. Keď odišla, odsunula som rozrobenú prácu a dala som sa do jej opráv. Druhý  deň som sa ešte vyhrievala v posteli, lebo spať som išla neskoro ,práve som rozmýšľala, že už by som mala vyliezť a ísť cvičiť, keď tu zvonček. A to prišla  včerajšia zákazníčka , s úsmevom na tvári o 7.35!  Ale najväčšie prekvapenie prišlo až potom - pani si obliekla prvú a potom aj druhú sukňu a u obidvoch skonštatovala, že včera ich síce chcela zúžiť iba tak na voľno, ale keď o tom potom doma premýšľala, tak si myslí, že bude predsalen lepšie, ak to zatiahnem napevno.  Išla sa do kabínky obliecť, a keď vyšla, v obidvoch rukách si na bokoch držala prebytočnú látku na nohaviciach - pozrite, aj toto je široké, však? Hovorím, nech si ich nabudúce prinesie, ale ona sa prekvapene spýtala - a to mi nemôžete zašpendliť teraz? No to síce môžem, ale v týchto nohaviciach ste prišla, čo si oblečiete teraz na cestu domov? Vraj tú sukňu predsa. Ale tie som teraz znovu zašpendlila, lebo ich chcete ešte viac zúžiť! Teraz by som tie vaše nohavice aj tak nemohla robiť najskôr musím urobiť tú termínovanú prácu, čo som kvôli vám odsunula, tak až si prídete pre sukne, doneste si aj tieto nohavice. Nie, to sa jej nepáčilo, ale mala iný nápad - býva tu, na Sliači, nech si nohavice zašpendlím, ona v nich pôjde domov a potom mi ich donesie. A tak aj bolo - pani odišla v pošpendlených nohaviciach a  asi o hodinu ich proniesla .  A už o 15.hod, ten istý deň, znovu zvonila pri bránke, prišla sa spýtať, či už to má hotové ./ Že by bola v Bratislave, aby stihla divadlo  to ani náhodou /.

Pani je teda skutočne exot, dáreček -  s  úsmevom na tvári prišla  24.12 o 11.30 ! No čo, zákazník je zákazník,  ale keby sa aspoň omluvila, či spýtala, či neruší - nie . Pritom odvtedy, ako sa dialo to, čo som už opísala vyššie, som jej dvakrát volala, raz sme si dohodli dátum, ale neprišla, a druhýkrát len povedala, že sa ešte ozve. Teraz teda prišla bez ohlásenia a samozrejme, nohavice, ktoré boli nachystané na skúšku by mala rada hotové ešte tento týždeň., Vrrr…ešteže som už vyčistila a naolejovala stroje a umyla dielňu! 

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 26. prosince 2025 18:53

continuity tak my jsme u té chřipky měli všichni čtyři max 37,5, ale skoro dva týdny a nevzpamatovali jsme z toho někteří doteď. 

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 26. prosince 2025 18:56

Blankaty jsi svatá žena! Mě už by vyváděli v poutech.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. prosince 2025 19:10

continuity to půjde

Offline Karja
44735 příspěvků moje polička 26. prosince 2025 19:36

Blanka Tak před touto paní bych zamkla na dva západy:D:D:D Jsi svatá;)

Offline Kokoska
35001 příspěvků moje polička 26. prosince 2025 19:41

Blanka doufam, ze jsi dotycnou dala na cernou listinu. Drzost, toto!

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 26. prosince 2025 20:22

Blanka no tvl! Doufám, že sis to nechala pořádně zaplatit! A příště ji pošleš jinam.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. prosince 2025 20:50

bublifuk to je dobrý nápad, hezky na účtence "práce mimo pracovní dobu" přirážka 20%

Já bych jí o svátcích nebo v 7:30 vůbec nezvedla telefon/neotevřela. To, že člověk dělá na sebe a pracuje doma, neznamená, že je k dispozici 24/7

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 26. prosince 2025 20:52

Pinot Noir no ale ona naštěstí neodkvecla, jak to u té chřipky bývá, domluvili se nakonec na zítra, protože už bylo pozdě, když se ozvala zpět. 

No rohlík přivezl nákup, udělám ten vývar a pevně věřím, že odjedem, mám doma suroviny na zelňačku pro 30 lidí. 

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 26. prosince 2025 20:54

Evaeva

práceve svátek má příplatek 100%

Stejně bych zavedla rychlostní příplatek - to by se hned vidělo, jak moc to spěchá. Hlavně si těžko představuji člověka, co si vezme najednou dvě sukně. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. prosince 2025 20:56

continuity jednu na první půlku a druhou na druhou

Offline Blanka
příspěvků moje polička 26. prosince 2025 20:59

Pinot Noir Karja Kokoska bublifuk -  takto s odstupom už je to pre mňa skutočne iba veselá historka. A to som ešte nespomenula niekoľko detailov,  pani totiž pôsobí dosť sebavedomo,ale pritom  nesústredene / opakovane tie isté otázky, na ktoré som už odpovedala  apod.  /  Teoreticky by som jej mohla účtovať expresný príplatok, ako aj opakovanú prácu keď som jej sukne druhý deň  ešte trochu zužovala / ešte trochu ale znamená znovu to celé rozhodiť / , mohla som jej ,keď ma tesne pred obedom na Štedrý deň prepadla  povedať, že „ mám zatvorené “ ....., ale  nie. Sukne si prebrala, / ale ešte sa spýtala, že keby potrebovala, či ich budem môcť zasa povoliť / nohavice má hotové, zajtra jej zavolám, nech si príde, a účet má len na neopakovanú prácu. Ale  to neznamená, že jej pri tom nepoviem, že som jej ten expres neúčtovala, a som zvedavá, ako zareaguje . 

V celej mojej dlhej praxi je toto iba druhá zákazníčka, ktorá sa  takto nevšedne zapísala, beriem to ako kuriozitu ,a  rada som sa o zážitok podelila.  

Offline Blanka
příspěvků moje polička 26. prosince 2025 21:03

continuity- to, že pani potrebuje sukňu - sukne - na druhý deň, lebo divadlo, mi bolo hneď podozrivé, a keďže druhý deň prišla s dotazom o 15.hod., už to bolo jasné. To by do tej Blavy do divadla musela použiť teleport. Divadlo bola zámienka .

Offline Karja
44735 příspěvků moje polička 26. prosince 2025 21:04

Blanka Ach jo, zúžit, povolit, ta paní neví co chce;-)