Fiction ja bych to i chapala, ale tohle bylo planovane odstraneni znamenka ze zad na soukrome klinice, tam nikdo akutni prede mnou nebyl. Ze jsem cekala v noci na pohotovosti, kde jsem byla s ditetem po urazu, pochopim a nestezuji si.
Blby je, ze jsou pracoviste, kde je to zvykem, a pak ty, kde to nejak funguje. Ja treba to cekani na onkologii chapala dopoledne, kdyz tam chodi lidi v lecbe, treba se ceka jeste na ranni vysledky krve. Podle toho, jak jim to chodi z laborky, zvou do ordinace. Ale kdyz jsem objednana na odpoledne, kdy uz tam jsou jen kontroly objednane mesice a tydny dopredu, protoze vsichni v lecbe uz sedi na stacionari s kapackou, tak to hodinove cekani uz rozdychavam hur. Kamaradka na jine onkologii kazdy mesic uz ctvrtym rokem ceka dve tri hodiny, aby dostala v ordinaci jednu injekci.
Nejhorsi historku mam z toho, kdyz jsem byla tri tydny po operaci a volala si na chirurgii pro vysledky histologie. Doktor mi po telefonu rekl, ze uz je maji, ze si mam pro ne ten den ve dve prijit, ze tam bude a da mi je. Tak jsem tam sla, naivne jsem si myslela, ze si ve dve prevezmu papir a pujdu, tak jsem s sebou mela cerstve dvouletou dceru. Prijdu tam, nahlasim se, reknu ze si jdu pro vysledky a jsem s doktorem domluvena. Je na ambulanci, mam si pockat, az me zavola. Hodinu a trictvrte jsem tam bavila uz uplne vyrizena batole v cekarne. Mam si pockat a chapat, ze tam maji i jine pacienty. Aby si me konecne doktor zavolal, koukl do pocitace, rekl ze vse je v poradku, vytiskl mi zpravu a ja za dve minuty byla venku. Jednou me pri takovem cekani hodinu a pul s dcerou na onkologii vyhodila sestra z cekarny, ze tam dite rusi a mam si pockat na chodbe, kdyz uz to batole prestalo bavit cteni pohadek a zacalo povidat a nebylo zticha. Taky jsem tam cekala obejdnana jen na jeden papir se zpravou, kterou mi ale musel vydat osetrujici lekar. Neverim, ze tohle by se pri trose dobre vule nedalo nechat k vyzvednuti na recepci.
Takze pro me je nekdy uz fakt narocny byt chapava, ze se v cekarne dlouho ceka. Uz toho bylo za posledni roky moc.