Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Zuzuli
3796 příspěvků moje polička 06. ledna 2026 10:11

Stezuju si opet na bezny nesvar ceskeho zdravotnictvi a to je absolutni neucta k casu pacienta. Kdyz se nekam objednam tydny dopredu na cas, tak tam fakt nehodlam sedet dalsi hodinu v cekarne, nez na me prijde konecne rada. Zvlast, kdyz musim byt po poledni nekde uplne jinde, coz bych pri dodrzeni casu objednani zvladla naprosto v klidu a s rezervou, ale takhle sotva stiham. Jeste dvacet minut a odhazim a zadam nahradni termin. V cas, kdy jsem mela jit do ordinace, si volali nekoho prede mnou a porad cekam a cekam.

Fakt si kvuli banalni navsteve lekare musim brat den volna? Kolik casu ja prosedela v cekarnach za posledni roky. Expertem na to je onkologie, tam vam pri objednani rovnou reknou, ze si mate do cekarny vzit knizku a svacinu, protoze to bude tak na hodinu, mozna dve

Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 06. ledna 2026 10:51

Zuzuli Ach jo. Odpoledne by ještě člověk chápal, že postupně sklouzli, ale ráno???

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 06. ledna 2026 10:52

Zuzuli Lituju tě moc, tohle mě úplně vytáčí. A je to jen neschopnost sester, tohle se fakt dá zorganizovat snadno. 

Offline miuu
413 příspěvků moje polička 06. ledna 2026 11:40

Garfie Věř mi, že sni sedtrám to nevyhovuje a rády by si to zorganizovaly jinak. Ale je tlak na výkony. 

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 06. ledna 2026 13:06

Stěžuju si na naše kočky, který nám přitáhly do baráku myš a vypustily ji v kuchyni. Co by ji honily venku v mrazu, když ji můžou honit v teple v kuchyni.

Díky, Sáro, fakt že jo. 

Doufám, že nám ta chudinka nechcípne někde v koutě kam se nedostanem a bude nám tady smrdět. 

Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 06. ledna 2026 13:12

Torrah Dokud ji aspoň honěj, dobrý. U nás už doma obvykle okamžitě ztratí zájem.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 06. ledna 2026 13:50

Torrah Sweet Potato nám jednou přinesla kočka myš do obýváku a pak si sedla na stůl a pozorovala, jak myš napřed honíme, pak rozebíráme skříňku pod televizí a nakonec stavíme myšce únikovou cestu, aby zdrhla zpět na terasu a ne někam do hloubi bytu

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 06. ledna 2026 14:08

Zatím loví. Uvidíme. 

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 06. ledna 2026 14:18

miuu Docela ti věřím, ale když je objednáno víc pacientů než se stíhá, tak tam pak jsou všichni dýl? Jako mně je jasný, že v nějakém větším kolosu je těžké prosadit organizaci, ale taky k doktorům chodím a u některých to funguje a u některých ne, vím už naprosto spolehlivě, kde budu čekat a kde ne. 

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 06. ledna 2026 14:39

Torrah posledně jsem si myš odlovila sama, zatímco ti dva vyspávali

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 06. ledna 2026 14:47

andulka01 jupí, už ji chytil Goliáš a vypadl s ní ven (byl teda s ní vyhnán ven). Domů už smí jen bez ní :D

Offline Marbuša
1425 příspěvků moje polička 06. ledna 2026 15:00

Torrah Teď nevím, jestli je lepší honit v kuchyni živou myš nebo rvát venku z huby psovi chcíplou (bůhví jak dlouho) myš. Ale vyhrála jsem

Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 06. ledna 2026 15:08
Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 06. ledna 2026 15:20

Dotazník o ubytování kolegů na večírek dnes vyplnilo asi deset opozdilců, co by chtěli navíc ubytko (a měli to vyplnit do půlky prosince) je to marný, je to marný, je to marný

Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 06. ledna 2026 15:27

andulka01 Je. 

Offline Fiction
1646 příspěvků moje polička 06. ledna 2026 15:45

Zuzuli Ono to je to těžké ... ne vždy se dá odhadnout, že vystačí ten vyhrazený čas na pacienta, může přijít akutní pacient nebo se u nějakého pacienta vyskytne nález, který vyžaduje akutní dovyšetření (odběry, zobrazení, telefonické domlouvání postupu s jiným kolegou, apod.) ... a tím se čas prodlouží, čekárna plní. Já naštěstí v ambulanci nepracuji, ale v minulosti jsem se v ní občas vyskytla a opravdu jsem to neměla ráda..

Netvrdím, že toto byl důvod tvého čekání, plně s tvou nespokojeností soucítím, taky nesnáším čekání a nejistotu. Včera jsem si byla zaregistrovat auto a měla jsem online objednávku na určitý čas. Ale ten objednávací systém nefungoval, takže chaos, zmatek, nasraný policajti..., taky jsem málem odešla....

Offline miuu
413 příspěvků moje polička 06. ledna 2026 16:10

Garfie Vyskytne se ti několik akutních lidí nebo někdo nestandartní, kde se zdržíš a už se ten čas nabaluje. Dnes jsem dělala MR, nebyl nikdo navíc, ale skluz půl hodiny jsem měla stejně. Časy jsou prostě na kách, téměř se nepočítá s polohováním, edukací. Někdy se to stihne dohnat přes oběd a dneska jsem prostě končila o půl hodiny déle. 

Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 06. ledna 2026 16:10

FictionOno je rozdíl, jestli je to pravidlem nebo se to stane výjimečně. A jak s tebou komunikují. Například náš zubař se omlouvá, když má zpoždění 10-15 minut. 

Offline Zuzuli
3796 příspěvků moje polička 06. ledna 2026 16:26

Fiction ja bych to i chapala, ale tohle bylo planovane odstraneni znamenka ze zad na soukrome klinice, tam nikdo akutni prede mnou nebyl. Ze jsem cekala v noci na pohotovosti, kde jsem byla s ditetem po urazu, pochopim a nestezuji si.

Blby je, ze jsou pracoviste, kde je to zvykem, a pak ty, kde to nejak funguje. Ja treba to cekani na onkologii chapala dopoledne, kdyz tam chodi lidi v lecbe, treba se ceka jeste na ranni vysledky krve. Podle toho, jak jim to chodi z laborky, zvou do ordinace. Ale kdyz jsem objednana na odpoledne, kdy uz tam jsou jen kontroly objednane mesice a tydny dopredu, protoze vsichni v lecbe uz sedi na stacionari s kapackou, tak to hodinove cekani uz rozdychavam hur. Kamaradka na jine onkologii kazdy mesic uz ctvrtym rokem ceka dve tri hodiny, aby dostala v ordinaci jednu injekci. 

Nejhorsi historku mam z toho, kdyz jsem byla tri tydny po operaci a volala si na chirurgii pro vysledky histologie. Doktor mi po telefonu rekl, ze uz je maji, ze si mam pro ne ten den ve dve prijit, ze tam bude a da mi je. Tak jsem tam sla, naivne jsem si myslela, ze si ve dve prevezmu papir a pujdu, tak jsem s sebou mela cerstve dvouletou dceru. Prijdu tam, nahlasim se, reknu ze si jdu pro vysledky a jsem s doktorem domluvena. Je na ambulanci, mam si pockat, az me zavola. Hodinu a trictvrte jsem tam bavila uz uplne vyrizena batole v cekarne. Mam si pockat a chapat, ze tam maji i jine pacienty. Aby si me konecne doktor zavolal, koukl do pocitace, rekl ze vse je v poradku, vytiskl mi zpravu a ja za dve minuty byla venku. Jednou me pri takovem cekani hodinu a pul s dcerou na onkologii vyhodila sestra z cekarny, ze tam dite rusi a mam si pockat na chodbe, kdyz uz to batole prestalo bavit cteni pohadek a zacalo povidat a nebylo zticha. Taky jsem tam cekala obejdnana jen na jeden papir se zpravou, kterou mi ale musel vydat osetrujici lekar. Neverim, ze tohle by se pri trose dobre vule nedalo nechat k vyzvednuti na recepci.

Takze pro me je nekdy uz fakt narocny byt chapava, ze se v cekarne dlouho ceka. Uz toho bylo za posledni roky moc.

Offline Jos
příspěvků moje polička 06. ledna 2026 16:44

Sweet Potato nekde je to ale pravidlo. Proste tech pripadu, ktere popisuje Fiction je spousta. Ja travila na ambulanci pokazde skoro pul roku jako tehotna. Mame sicw fajn objednavaci system, ale zhruba tretina pacientu je pridana v akutnim rezimu a casto u luzka. Klidne pres cely areal. A neprekvapive ty akutni maji casto prednost a jeden lekar odchazi. Driv jsme byvali v ambu jen ve dvou a jeden byl pohotovostni na sekce, iktovy program nebo akutne pridane vykony typu MR, endoskopie...Takze na dve ambulance zustal docasnw jwn jeden lekar. Priznavam, ze jsem se casteji lidem za zpozdeni neomlouvala. Ani jsem netusila, jak kdo ceka dlouho, jak bych taky mohla

Jasne ze jsou ambulance, kde to jde planovat lepe. U sve gynekolozky cekam jen vyjimecne, to same u prakticke svych deti nebo zubare. Naopak na hematologii to byvala loterie, nekdy na 10 min nekdy na hodinu a pul. Tam to nelze odhadnout, vzdyt i nabery nekdy trvaly dele, stacilo kdyz mel nekdo mizerne zily...Jinak nejdele vzdycky cekame na veterine (i objednani) a tam si nikdo z lidi nikdy nwpostezoval. A ja si taky nepostezuju, kdyz mel nas fundlak osklive roztrzene spodni vicko, tak jsme proste vsechny predbehli a sel na sal