Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 06. ledna 2026 22:36

Zuzuli Takhle to má náš pediatr, tam vládne pevnou rukou neuvěřitelná sestřička, nikdy jsem nečekala dýl než dvě minuty, i když je něco akutního, vždycky se vlezeme. Nikdy se nestane, že by byly v čekárně nemocné děti se zdravými, nebo jen úplně výjimečně a upozorní na to. Je to 100% sestrou, protože doktor šel do důchodu, je tam mladá doktorka a funguje to stejně, chodíme tam už 17 let...:-) Její heslo je "někam vás nacpu, ale vždycky zavolejte". 

Myslela jsem si, že je to tak normální a pak slyšela všechny ty historky od kamarádek, jak s nemocným dítětem čekají hodinu i dýl v čekárně. 

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 06. ledna 2026 22:40

Zuzuli Evaevatak u nás takto nefunguje, ani jeden praktik z tří. Jako řekne mi sice, ať přijedu za hodinu, ale stejně tam čekáme. Ne půl dne, ale třeba půl třičtvrte hodiny klidně. 

Já teda čekám 10-15 minut i na to očkování - na to se přesně  neobjednava, prostě přijdu, až vyjde sestra, tak se s ní domluvím a to mne většinou pak do pár minut vezme. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. ledna 2026 22:45

continuityCrp napíchne za půl minuty a než má výsledky odbaví někoho jiného. Jako před kovidem bych fakt nevěřila, že u ní někdy půjdu na čas. A voila, najednou to jde. Asi část lidí odbaví po telefonu, ale s takovou prkotinou tam asi nechodím, protože se mi to ještě nestalo. Objednává i na očkování, ale třeba na chřipku jsem šla ani za týden a čekala asi deset minut.

Dětská tohle bohužel neumí, tam je to čekání delší. Ale nemocní se se zdravými nemíchají, to sestřička nedovolí

Offline Zuzuli
3796 příspěvků moje polička 06. ledna 2026 22:46

Ja ale nadsenim vzpominam na protonove centrum, kam jsem chodila na ozarovani. Tam, kdyz behem dne vzniklo na ozarovne nejake zpozdeni, tam mi vcas posilali sms s omluvou, ze dneska se muj cas posouva treba o 40 minut. Takze jsem klidne vyrazela z domova pozdeji. Jezdivala jsem tam vetsinou na osmou vecer a z tech 25 ozarek jsem tam jenom jednou, mozna dvakrat maximalne hodinu cekala, kdyz byl nejaky technicky problem az ve chvili, kdy ja uz byla na ceste tam. 

A treba na ct a dalsi odborna vysetreni jsem ve VFN nikdy necekala, ale sla na cas. Tam vzdycky objednavaji v nejakem intervalu a dodrzuji ho. Treba na utz bricha jsem sla pred mesicem dokonce driv, hned jak jsem prisla s casovou rezervou do cekarny. Ja vecne cekam jen na ty uplne obycejne kontroly a zpravy, ktere by slo klidne nechat nekde na sesterne, a o to vic me to stve

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 06. ledna 2026 22:46

K lekárom som dlho nechodila, za posledné tri roky k nim chodím viac, odborní lekári ma väčšinou zoberú v objednaný čas, ak čakám, tak max.10 - 15 min. K obvodnej často nechodím, ale ak tam musím ísť, väčšinou dlho nečakám.

Začiatkom decembra som bola na gastre a zobrali ma dokonca o 10 min skôr, ako som bola objednaná. Nečakala som to, ešteže zvyknem chodiť skôr, nie na poslednú chvíľu.

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 06. ledna 2026 22:47

Garfie to máte fakt štěstí, když odchazela stará dětská do důchodu, dva měsíce jsem obvolávala ordinace, než nás někdo konečně vzal. A kdyz jsem tam přišla s dětma asi po měsíci, tak mi řekla, že mám štěstí, že nás vezme jen proto, že už to slíbila, protože zas ten měsíc musela vzít navíc několik mimin, co tam mají sourozence. 

Máme to 30 minut MHD a to byl nejbližší pediatr, který nás vzal. 

Pro starší se domlouvání s praktickou a gynekologem už těd, že mi ji vezme a to jí není ještě 17. A to jsme Praha. 

Offline Zuzuli
3796 příspěvků moje polička 06. ledna 2026 22:53

continuity nase detska je fakt skvela. Ji je asi pres sedmdesat, ale ma u sebe nekolik mladych doktorek. Loni si zrekonstruovali prostory zrusene posty na Kladenske, na pediatrickou kliniku s nekolika ordinacemi, tak ocekavam, ze nam jeste tech 13 let vydrzi. Prechazeli jsme k ni v roce od jineho pediatra.

A treba kvuli tomu impetigu nebylo ani treba k nim jit. Ze skolky prislo upozorneni, ze tam je. Dcera mela priznaky, nafotila jsem ty postizene casti a popsala jeji stav. S lekarkou jsem se po telefonu domluvila, jestli potrebujeme prijit a nebo nam staci erecept a jestli preferuju antibiotika v tabletach nebo sirup.

Offline Myrtila
5348 příspěvků moje polička 06. ledna 2026 23:13

Zuzuli Takhle posílá smsky moje zubařka, že mají zpoždění, a pokud nechci čekat, můžu přijít o xx minut později. Co mám malé děti, tak vždycky sestra i volá, a pokaždé říká, že ví, že mám mimino, tak abych smsku nepřehlédla a nebyla tam zbytečně brzy Je s tímhle systémem jediná, ale naštěstí u mých pravidelných doktorů (praktik, gynekoložka) to zvládají a moc u nich nečekám. A i u té zubařky to bývá jen někdy. 

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 06. ledna 2026 23:24

continuity Oni jsou tak svělí, že jsem s nimi šla i když změnili ordinaci. :-) Taky je to na MHD, ale stojí mi to za to, navíc vedle je velké parkoviště, tak to je taky k nezaplacení. 

Offline brrr
12363 příspěvků moje polička 06. ledna 2026 23:29

Já mám pro ty skluzy pochopení, po tom, co jsem jednou nechtěně vyslechla průběh prohlídky. Maminka pacientky mluvila tak hlasitě, že to bylo slyšitelné přes dveře. Ta byla hrozně ukecaná a a doktorka jí nedokázala z te ordinace dostat (neřešily zdravotní stav, ale paní měla spoustu co říct, co se jim děly za hrůzy u předchozího doktora a jak ji dala známa s MS tip, blabla). Deset minut pryč jen díky tlachání.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 07. ledna 2026 00:10

Zuzuli takhle přes aplikaci funguje i naše dětská a je to nejvíc nejlepší, kéž by to tak fungovalo i jinde

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 07. ledna 2026 01:00

brrr Hele, já taky mám pochopení a dovedu si představit, že se to z různých důvodů může stát. Ale pokud je to pravidlo, tak je asi něco špatně v organizaci z principu. Jinak teda ta naše zmiňovaná sestřička by tohle nedovolila, vlastně si myslim, že ji doktor používal jako štít. Normálně by řekla něco jako "tak pojďte paní Nováková, nebudeme pana doktora zdržovat, dopovíte nám to příště..." nebo "vysvětlím vám to venku" a podobně.

Ona mi třeba i odpovídala na otázky nebo vysvětlovala zavádění příkrmů a podobně, když jsem měla mimino, doktor to zmínil jen běžně, s tím, že mi to sestřička vysvětlí. Měli to fakt zorganizované úplně perfektně. Možná i tím, že to byl chlap, protože teď, když je tam mladá doktorka, je to trochu horší. Organizace pořád skvělá, ale ona má tendence se zapovídat. To se u chlapa nestávalo, dokonce jedna moje kamarádka, které jsem ho doporučila, byla taková rozhozená, jako že si s ní moc nepovídá....ale nakonec uznala, že co potřebuje vědět se dozvěděla a tlachy okolo nepotřebuje.

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 07. ledna 2026 07:23
Reakce na Evaeva:

continuityCrp napíchne za půl minuty a než má výsledky odbaví někoho jiného.

​Tohle by zas vadilo mně, kdyby během mého vyšetření řešila jiné pacienty. Tak asi máme každý lékaře, jakého potřebujeme. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. ledna 2026 08:05

continuity aha, tak to by mě nenapadlo, že to někomu může vadit. Crp mi nabírá sestra v úplně jiné místnosti, u toho doktorka být nemusí, já pak počkám chviličku v čekárně a jdu zase k doktorce. Co děláte po tu dobu čekání na výsledky? Takhle to dělají i u dětské, a tam se teda čeká rozhodně déle.

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 07. ledna 2026 13:16

Zásilkovna Grrrr! Proč asi chci dodání na adresu, snad proto, abych si mohla dojet do vedlejší vesnice? Prej pokus o předání proběhl... tak jistě, bez sms, bez telefonátu. Tvl, už jak ČP.

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 07. ledna 2026 14:02

andulka01 mno, aspoň si pro to můžeš dojet. Já mám v Balíkovně v boxu fotoknihu skoro za tři tisíce, zaplacenou, platbu v bance vidím, ale aplikace Balíkovny tvrdí, že zaplaceno není, takže box mi ji nevydá. Infolinku Balíkovny řídí umělá demence, nedá se s nikým normálním spojit, na email nereagují, zásilka bude zítra vrácena dodavateli. Jsem zvědavá, jestli se těch fotek někdy nějak domůžu.

Offline dzizisketa
8976 příspěvků moje polička 07. ledna 2026 14:19

Pinot Noir 

Podle mě to pak líp vyřešíš s tím výrobcem, ať ti to pošlou znovu (a pokud možno jinak), že jsi měla tenhle problém.

Mně se stalo něco podobného, nepřišlo mi žádné upozornění o uložení, až pak zpráva od výrobce, že se jim věc vrátila. Tak mi to po vysvětlení poslali znovu a to už klaplo.

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 07. ledna 2026 14:21

dzizisketa blbý je, že výrobce bude po mně chtít peníze, která má ovšem Balíkovna.

Offline dzizisketa
8976 příspěvků moje polička 07. ledna 2026 14:41

Pinot Noir 

Aha, tak to je na prd. Zkus napsat třeba na fb stránku Balikovny, hledala bych jakýkoliv lidský kontakt

Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 07. ledna 2026 16:35

Přišly mi nějaké peníze poštovní poukázkou a já ji někam zašantročila.
Může za to pošta, že jo? ŽE JO?!