Raduza vidím to stejně.
Stěžovací vlákno
No pevně věřím, že takto někdo neodchyti někoho z mé rodiny nebo našeho skautského vedoucího, ten ještě k tomu všemu vypadá, že nemá na boty. ![]()
continuity jo, to jsem tuhle četla příběh nějaký ženský, co chtěla na parkovišti u supermarketu vnutit nuzně vypadajícímu chlápkovi padesátikorunu, že v tom vozejku, co ho chtěl odvézt zpátky k obchodu, je jen plastová mince a tudíž žádnej vejvar tentokrát pro něj, a chlap se hrozně urazil... přijel totiž obrovskym nablejskanym bavorákem, si pak všimla... ![]()
Já bych ji nabídla, zajít si do charity může připadat nám snadným, ale pro někoho žijícícho na okraji společnosti to může bejt nadlidskej výkon.
Jinak mám švagrovou, co chodí celoročně bosa, i teď, a myslím, že jí nikdo nic nenabízí, prostě je od pohledu vidět, že to má nastavený trochu jinak.
RoSa jj, se mnou se takhle dal do reci bezdak vybirajici popelnice.. aby pak korist nalozil do opodal stojiciho Lexusu![]()
To je těžký, dokud se toho člověka někdo nezeptá, tak vůbec nevíme, jak na tom je a zda něco potřebuje. Já pracovala s bezdomovcem, který přespával na Karláku v parku, protože chtěl. Nebo jeden nejmenovaný vědec, i relativně mediálně známý, toho když jsem v ústavu potkala, tak jsem si myslela, že tam zabloudil bezdomovec - nejen že chodil bos, ale ani si ty nohy nemyl a navíc měl dlouhý vlas i vous.
Ale taky ten řečený pán může být nějaký stydlivý potřebný, požádat o pomoc je pro překvapivě hodně lidí velmi obtížné.
Já jsem byla relativně kritická k českému zdravotnictví, než jsem se přestěhovala do Rakouska.
Na pohotovosti v hlavní vídeňské nemocnici s lehkým úrazem běžně víc než šest hodin čekačka (v ČR ve srovnatelných situacích 2-3). U mojí praktické se na akutní i neakutní termíny musí volat, řekne mi, na kdy se dostavit, stejně tam 45-90 minut čekám. A to i když řekne třeba "přijďte za 20 minut".
To samé Viktorův pediatr, náš zubař i můj gynekolog. Ten jako jediný má online objednací systém, tak si schválně vždycky bookuju kontrolu na nějaký den, kdy budu úplně první, a stejně vždycky čekám min. 40 minut.
A to nemluvím o poplatcích typu poplatek za recept (7,50 EUR), za každou pětiminutovou návštěvu mi přijde účet (třeba 12 EUR za jednu), a to je samozřejmě všecko na pojišťovnu, tohle je jen spoluúčast.
JanieBšest hodin jsem čekala v Motole se zánětem prsu a novorozencem
S lehkými úrazy je to běžná čekačka, bohužel
Všem děkuju za názory, ještě si to radši nechám projít hlavou, protože co když, podle úsudku některých, je to jen převlečený milionář a ne člověk v nouzi
continuity předpokládám, že tvoje rodina nechodí celoročně v jedněch teplákách a v mrazu jen v odrbaném svetru, takže se jim to asi nestane
To víš, korunka ke korunce, vratná flaška k flašce![]()
Mermaid No s tím odrbaným svetrem v mraze... já to příště použiju jako argument, až mi můj muž bude tvrdit, že je ten svetr ještě dobrej, že by ho taky mohl někdo oslovit s nabídkou zimní bundy ;o)
Ale jestli jsi toho schopná, tak se zeptej, maximálně ti poděkuje, že nechce a kdyby to náhodou byl ten excentrický milionář, tak třeba alespoň podpoříš jeho víru, že lidé jsou v zásadě dobří :o)
Ja přispívám všude možně to jde, penezma, vecmi, po dětech jsem třeba neprodala jedinou věc, vše jsem rozdala, včetně drahých věci jako je třeba sportovní vybaveni. ale už jsem hodně opatrna v tom nabizeni věci jiným lidem, dvakrát jsem to dostala dost sežrat, i když to bylo s nejlepším úmyslem (a ti lidé byli objektivně potřební).
Mermaid myslim, ze ta predstava, jak jsou charity plne hadru, úplně neodpovídá, kontejnery na textil jsou sice porad plne, ale oblečení pro deti a ženských veci, kdežto charity potřebuji převážně pánské veci a ideálně samozřejmě i ty zimní kvalitni. Ja bych se pana zeptala, nic hrozného se nestane, max. ti řekne, ze ses zbláznila
kdyz jsme jeste žili na Barrandově, kousek přes silnici bylo takové stanové městečko bezdomovců a postupem času se muž naučil své odložené oblečení pekne v kupicce položit na viditelné místo jejich pravidelných obchůzek u našeho paneláku, vždy zmizelo za par desítek minut a pak jsme pány potkávali ve věcech, které nám byly povědomé.
RoSa jj, se mnou se takhle dal do reci bezdak vybirajici popelnice.. aby pak korist nalozil do opodal stojiciho Lexusu
geniální!
RoSa jj, se mnou se takhle dal do reci bezdak vybirajici popelnice.. aby pak korist nalozil do opodal stojiciho Lexusu
geniální!
Malenge z těch kontejnerů se hlavně většina věcí vůbec mezi lidi nedostane, spíš to prodávají do zpracovatelského řetězce. Když člověk chce, aby se to opravdu použilo, je lepší to darovat rovnou do nějaké charity.
Evaeva z kontejnerů označených Kloktex to do Klokánků opravdu jde, a co jde na zpracování, z toho jde výtěžek taky tamtéž. Takže dětské věci radím dávat do těchto konkrétních kontejnerů.
Evaeva jasně, to vím, ale je to celkový problém poptávky a nabídky. Že nejvíc potřeba jsou věci pánské, kterých je paradoxně k dispozici nejméně. Chlapi asi tolik nenakupují a nosí do roztrhání těla.
Kontejnery beru, že se využije spíš ten materiál, dá se to nasekat do různých výplní, což mi přijde super, že třeba pěkná bavlněná mikina, kterou se mi povedlo roztrhnout o plot, neskončí na skládce, ale bude z ní třeba ještě něco užitečného.
Pinot Noir jj, Klokánky to využijí určitě. Já ještě doporučuji sklady pro pěstouny, to mi přijde taky super.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.