Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Janulik03
20294 příspěvků moje polička 08. ledna 2026 19:59
Reakce na Tabea:

Mermaid já to vidím úplně přesně jako Karja , i ten small talk k tomu bych navlíkla stejně. 

​Tiež by som sa prihovorila. Pokiaľ to počas zľahka tak pán sa Max poďakuje, prípadne tá pošle niekam, každopádne by som to urobila tak sukromnejsie, nie aby to počuli okolo.

Ja teda pôsobím asi tak trochu ako stará vlezla baba, niekedy kecam viac ako by bolo treba, našťastie ľudia väčšinou reagujú prívetivo. Naposledy mladý muž na vozíku, som mu uhybala na ľade a bez premýšľania som sa ho spýtala či má zimné gumy

Odvtedy mi máva aj na druhej strane cesty.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 08. ledna 2026 20:05

RoSa jj, se mnou se takhle dal do reci bezdak vybirajici popelnice.. aby pak korist nalozil do opodal stojiciho Lexusu

geniální!

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 08. ledna 2026 20:05

RoSa jj, se mnou se takhle dal do reci bezdak vybirajici popelnice.. aby pak korist nalozil do opodal stojiciho Lexusu

geniální!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. ledna 2026 20:06

Pinot Noir já jsem zrovna nedávno ten kloktex zkoumala a stejně mi přišlo, že většina skončí v tom zpracovatelském průmyslu. Oni z toho samozřejmě mají peníze, ale i tak mi přijde lepší to darovat přímo. Vysvětluju si to tak, že to přerozdělování musí být šílené, klokánky jsou relativně malé ústavy a převážet ty věci tam, kde je zrovna potřebují...

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 08. ledna 2026 20:24

Už se zas jeden příspěvek posílá pořád dokola. Já to fakt nedělám už aby se to tu dalo trochu do kupy, začíná to být dost otravné.

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 08. ledna 2026 20:35

Evaeva no jo, ale přímo, to bys musela zjišťovat, který Klokánek tu danou věc aktuálně potřebuje a posílat to, nebo vézt sama přímo tam. Jinak se tím přerozdělováním musí zabývat přímo ten Klokánek, do kterého to přineseš ty, protože tolik skladovacích prostor, aby mohli držet všechno, co jim kdo dá, nemají. To je pak efektivnější přerozdělování z několika centrál Kloktexu, které na to mají lidi.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. ledna 2026 20:40

Pinot Noir no ale kolik procent vážně přerozdělí a kolik jde na ten výkup? Mně nevadí ani ten výkup, mají z toho peníze, ale radši to dám do místní charity, kde lidem rozdělí opravdu téměř vše.

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 08. ledna 2026 20:58

Evaeva to konkrétně nevím, ale jak tu padlo, dětského oblečení jsou všude hromady, v charitě ocení spíš ty bundy a boty pro chlapy. Takže dětské oblečení, které za tu práci stojí, bych do Kloktexu klidně směrovala, to přerozdělí, nebo můžeš sledovat sociální sítě Klokánků a směrovat danou věc tam, kde ji potřebují. Za distribuci stojí nepromokavé věci, zimní oblečení, boty v dobrém stavu. Je potřeba se smířit s tím, že nošená dětská trička a tepláky jsou v tomto řetězci, prostě odpad, který většinou stejně skončí sešrotovaný. 

Taky je dobré ty věci věnovat podle sezóny, zimní před zimou, crocsy a trička na jaře.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. ledna 2026 21:04

Pinot Noir nošená trička a tepláky schovávám pro ségru

Místní charita taky chce jen sezónní věci. Je to jeden obchod, znají svoje lidi, přijde mi to lepší, tahle přímější cesta. Ale tím nijak nebrojím proti kloktexu.

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 08. ledna 2026 21:10

Evaeva však jo, já jen chtěla upozornit na to, že jsou různé kontejnery, a ty Kloktex přímo spolupracují s FOD, takže použitelné dětské věci je lepší dávat do nich, než do jiných, protože je větší šance, že se k dětem opravdu dostanou. Ségra do Kloktexu normálně volá, když potřebuje něco urgentně a konkrétně, nebo když jim dovezou najednou devět sourozenců třeba. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 09:57

Pinot Noir Díky, že to sem píšeš, my ho mám pár kroků od baráku, ale někdo mi říkal, že se z toho oblečení využije tak 10 % max, zbytek že se likviduje. Takže to dávám do místní skupiny za odvoz a udá se fakt skoro vše, jen je s tím podstatně víc práce, musím to nafotit a pak nějak zkoordinovat předání. 
Ve zdejší útulně pro bezdomovce mi říkali, že potřebují hlavně pánské zimní doplňky (šály, čepice, ruklavice) a celkově ponožky. Takže přesně jak píšeš.
Ještě mám další tip, nedávno jsem dávala za odvoz něco pro paní ze zdejšího azylového domu a v rámci náhlého záchvatu asertivity mě napadlo se zeptat, jestli by paní nechtěla třeba i čaje, jak to hodně lidí dává jako dárky, tak se mi jich tu nasbíralo fakt hodně, a říkala, že si je vezme ráda, že si to ženské vaří pořád. 

Offline Hwi
748 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 10:11

Už asi dva měsíce mám problém se spánkem, posledních pár týdnů dost velký. Celý život jsem spala noc co noc jako mimino a netuším, co se změnilo. Byla jsem u doktorky, krevní testy dopadly dobře, nic jiného mi neschází, jen se mi příšerným způsobem rozjel tinnitus, ale nevím, jestli je to příčina nebo důsledek toho (ne)spaní. Dneska jsem spala tři hodiny a jsem už úplně vyřízená a na nervy z toho, že nevím, co se děje. Večer bývám strašně unavená a usnu hned, ale okolo jedné, druhé se vzbudím a už neusnu, nebo maximálně na chvíli. Zkoušela jsem všechno možné, autogenní trénink, doplňky stravy v podobě různých zklidňujících bylinek, melatoninu... nic nezabírá, na jednu dobrou noc vycházejí třeba tři špatné. Je mi lehce přes třicet, menopauza asi ještě nehrozí a vůbec mě nenapadá, co by to mohlo být. Žádný výrazný stres v životě nepociťuju, maximálně teď z toho, že nespím. Nechápu, jak se může takovýhle problém objevit v podstatě bezdůvodně... 

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 10:13

Zina víš co, lidi do těch kontejnerů totiž valí strašné věci. Vytřídit z toho použitelné věci, to znamená hned docela významný podíl odpadu. Vyložený odpad nosí lidi i přímo do Klokánků. V lidech je pořád nějak zažrané, že tam mají být rádi, že jim vůbec někdo něco dá, že když se dětem rodiče před jejich očima pobodali noži, nebo je matka v odmašťovně, mají se děcka spokojit s trikem s dírou a manšestráky z roku 1995. Z toho, co přinesou lidi do Klokánku, se vyhodí taky podstatná část, protože je to prostě vyložený odpad. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 10:25
Reakce na Pinot Noir:

Zina víš co, lidi do těch kontejnerů totiž valí strašné věci. Vytřídit z toho použitelné věci, to znamená hned docela významný podíl odpadu. Vyložený odpad nosí lidi i přímo do Klokánků. V lidech je pořád nějak zažrané, že tam mají být rádi, že jim vůbec někdo něco dá, že když se dětem rodiče před jejich očima pobodali noži, nebo je matka v odmašťovně, mají se děcka spokojit s trikem s dírou a manšestráky z roku 1995. Z toho, co přinesou lidi do Klokánku, se vyhodí taky podstatná část, protože je to prostě vyložený odpad. 

​Já tomu věřím, ono to měřítko, co je ještě dobrý, má každý jinde. Já občas podědím něco, co bych hodila prostě do koše, buď je to fakt hodně vytahaný, nebo už se tam hodně odlepujou potisky. Přitom je to často vypraný a vyžehlený, dárce si s tím dal tu práci, protože věřil, že je to ještě ok, ale pro mě už je to nepoužitelný. Takže jo, určitě jsou lidi, co si myslí, že tyhle děti musí být vděčný za všechno, ale můžou to zapříčinit i jinak nastavený hranice.

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 10:36

Hwi mne huci v usiich silene, kdyz se nevyspim, takze bych verila, ze to je dusledek. radu spis nemam bohuzel, nebo - mozna s tim stresem to jeste zvaz. a druha vec, pokus se nestresovat z toho nespani. pomaha mi myslet na to /jako vylozene si to promitat v hlave behem toho lezeni/ ze sice nespim, tak hlava si tolik neodpocine, ale kdyz proste lezim co nejvic uvolnene, tak si telo odpocine pekne. a nejakou dobu se na tom minimalnim spanku da prezit, i kdyz je to neprijemne

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 10:37

Zina to je jasné, kolikrát i já mám v hlavě, že tenhle svetr byl strašně krásnej a jak to v něm Ríšovi slušelo a že ho měl na svatbu... A pak ho dávám do krabice pro bratrance a dojde mi, že po dvou klucích už to dávno není pravda. A určitě si to i u něčeho ani neuvědomím a sbalím to, protože mám v paměti, že to byl hezký a oblíbený kousek... Ale ta myšlenka, že ty děti s už tak úplně posraným životem vlastně ani nemají nic chtít, je bohužel hodně rozšířená. Stačí mi, jaké vášně způsobí, když si ty děti přejí k Vánocům třeba značkové tenisky. 

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 09. ledna 2026 10:38

Hwi mám to podobně už delší dobu, usnu klidně v půl deváté, kdy jsem fakt unavená a už okolo druhý hodiny oči jak žárovky, mozek pracuje naplno a už nejsem schopná usnout. Teď jsem teda objevila hořčík bysglicinat a ačkoliv jsem nevěřila tomu, že bude fungovat, tak na mě zabírá jak prášky na spaní, normálně třeba 7 hodin spánku vkuse, to je úplný zázrak pro mě 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 10:39

Pinot Noir Já bych třeba vyloženě ocenila, kdyby byly těch kontejnerů na textil dva typy. Jeden na oblečení, o kterém si myslím, že je ještě nositelné a jeden na ty oprané věci s dírama nebo nevypratelnýma flekama. Mně je to blbý tam házet, když vím, že je to odpad, tak to štosuju doma na hadry, ale je toho nějak víc, než dokážeme využít.

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 10:41

Mermaid nechci znevažovat tvoje problémy, ale já teda spát od půl deváté do dvou, tak už jsem normálně vyspaná a můžu jít do rachoty. 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 10:45

Hwi A nepřekonala jsi nějaký stres nedávno? Někdy se ta reakce může objevit se zpožděním. Mně na lepší spánek dřív pomáhal hořčík. A teď jsem teda měla období, kdy jsem měla problémy vůbec usnout, tak jsem si od doktorky nechala předepsat prášky, protože ten nedostatek spánku je fakt na hlavu.