Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. ledna 2026 10:47

Pinot Noir já teda neJako jeden dva dny se to dá, ale dlouhodobě jsem pak naprosto nepoužitelná. Akorát teda nevím, jestli bych se taky nevzbudila ve dvě, jít spát v devět.

Offline continuity
43173 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 10:51

Pinot Noir ja když usnu v půl deváté, tak v jedenáct jsem vzhůru a usnu znovu ve tři.

Hwi tlapkam, ale toto je takové typické, člověk už nespí z nevyspání, co když zas neusne a takto se to nabaluje. Ani to nemusí mít žádnou velkou příčinu. 

Pokud ti nejde "hodit se do klidu", čemuž rozumím, normálně zajdi k doktorce a nech si předepsat něco na spaní na čas. 

Offline Hwi
748 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 10:56

viktorka_od splavu Děkuju. Snažím se, ale ten tinnitus do toho celkem hází vidle, v jednom uchu mám takový kontinuální pískot, to se dá celkem zvládnout, ale v druhém to zní jako když něco vytáčíš na telefonu, jsou to takové opakující se pípající zvuky. Zvláštní je, že zatímco ten pískot slyším i přes den, ten druhý typ eviduju pouze v tomhle bdělém stavu v noci.

Mermaid Jo, mám to podobně... snažím se teda nechodit spát takhle brzy, ale je to boj. Tenhle typ hořčíku beru dlouhodobě, ale brala jsem ho už předtím, než mi ty problémy začaly, tak je možná tělo nějak zvyklé. 

Pinot Noir Každý to má holt jinak, já byla zvyklá spát třeba osm hodin v kuse úplně bez problému. Sedm jsem vždy měla jako naprosté minimum, abych zvládla normálně fungovat. Při šesti a méně hodinách už cítím takovou mozkovou mlhu, další den mi to nemyslí, mám problém soustředit se i na obyčejné věci. Ta aktuální situace je pro mě dost děsná.

Offline Hwi
748 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 11:04

DruI Je fakt, že na jaře jsem měla panický záchvat (první v životě) a od té doby pociťuju občas trochu úzkosti, ale nedokážu najít žádný spouštěč a neděje se to nijak často. I ten záchvat přišel úplně nečekaně a z mého pohledu bezdůvodně. Vůbec tomu nerozumím, protože se jinak v životě cítím spokojená a objektivně je všechno v pořádku. 

continuity Děkuju To udělám.   

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 09. ledna 2026 11:05

Pinot Noir no jo, tak jsi superžena, když ti stačí 5 hodin spánku, většina lidí to tak ale nemá. Já vstávám dost často ve 4.40, takže je pro mě normální jít spát tak brzy jako třeba pro někoho, kdo chodí spát o půlnoci a vstává okolo sedmé 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 11:10

Hwi Tak já jsem k problémům se spánkem objektivní důvody měla, ale i když pominuly, tak mi to rozjelo takový věci, co jsem ani moc netušila, že v sobě mám, psychika je prevít. Tak ať ti prášky rychle zaberou a to spaní se ti zase dá pěkně dohromady

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 11:15

Hwi a kdys mela naposled volno? jako uplne, myslim

Online Pinot Noir
29915 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 11:25

Mermaid nejsem superžena, jen mi připadá, že spát do rána, když usnu o půl deváté, je běžné tak možná u puberťáka. 

Offline Hwi
748 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 11:31

viktorka_od splavu Třeba teď o Vánocích (ale to jsem si kvůli té situaci se spaním moc neodpočala), předtím nějak v září, ale je fakt, že mi to blbě vyšlo a byla jsem většinu dovolené nemocná. Když mně ani nepřipadá, že bych se v práci nějak příliš přepínala, netvrdím, že nemám vůbec žádný stres, ale myslím, že oproti jiným lidem je to dost na pohodu.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 09. ledna 2026 11:32

Pinot Noir od půl 9 do půl 5 je 8 hodin, což je úplně běžná doba zdravého spánku 

Offline Hwi
748 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 11:32

DruI Děkuju

Offline olte
755 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 11:58
Reakce na Pinot Noir:

Mermaid nejsem superžena, jen mi připadá, že spát do rána, když usnu o půl deváté, je běžné tak možná u puberťáka. 

​píšeš, že nechceš problémy Mermaid znevažovat, a přesně to děláš

Offline olte
755 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 11:59

​píšeš, že nechceš problémy Mermaid znevažovat, a přesně to děláš

Offline Raduza
příspěvků moje polička 09. ledna 2026 12:02
Reakce na Pinot Noir:

​Chodím spát v devět a vstávám v sedm, a je to tak akorát. Pubertu už mám za sebou.

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 12:12

Hwi a kolecko neuro, orl, krcni pater jsi kvuli tinnitu mela? Nebrala jsi nejake nove leky pred tim, nez se ti tinnitus rozjel? Na ho mam uz rok, ale u mne je to kvuli poruse sluchu...

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 12:15

Hwi ja bych se nesrovnavala. no nechci ti neco podsouvat, ale sledovala jsem podobny vyvoj u blizke osoby, vcetne tech panickych atak. nakonec se ukazuje, ze ten spokojeny zivot je opravdu v pohode sice, nicmene ne uplne jaky by chtela zit:-/

Offline Karja
44735 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 12:32

Hwi Víš co, to už jsi asi v takovém kolečku, jsi nevyspalá, myslíš na to, za dva měsíce si i vyzkoušela dost věcí, takže evidentně to hrozně zaměstnává tu psychiku. To si bud dáš nějaký lehčí uspavač jak radí continuity a nebo se nějak nastavíš na pohodu, že se to srovná, což je těžké...

Mermaid Tak to víš pul 5, tak třičtvrtina lidí nenazývá jako ráno:D. To už je fakt brzo, to se musí trochu jako přehodit to ukládání ke spánku, aby to bylo dlouhodobě udržitelné.

Jeden náš kámoš se ted rozešel s holkou, mmj. že furt spí:D:D. My jsme z toho měli legraci, ale on z toho byl zoufalej, že dokáže prospat polovinu víkendu, že to není pro něj, tak mu říkám, tak jestli chceš nějakou co už v sobotu o pul 8 zakládá na vývar a peče bábovku, tak to hledej už nějakou s děckama a ještě jich je takhle blbejch málo:D

Offline Jitka77
1938 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 12:46

Hwi Napřed bych se dospala (pomocí léků) a pak hledala či ladila souvislosti, na to potřebuješ mít energii a nebýt vybzíkaná, co zas v noci bude.

Může to souviset s potřebou životní změny, ale ne tak, že bys doteď dělala něco špatně, přehlížela prolémy a podobně. Možná tě život prostě jenom volá někam jinam, dál. K něčemu novému...

Offline Hwi
748 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 13:07

monis Na neurologii jsem sledovaná od puberty kvůli jiným problémům a žádné změny se v posledních letech neodehrály, na ORL jsem naběhla hned, co mi tinnitus začal (to už jsou tak dva roky) a nic nenašli. Teď jsem tam byla znova, když se mi rozjelo druhé ucho a opět bez nálezu. Fyzioterapii teď zkouším, ale rovnou mi řekli, že to nevypadá, že bych měla krční páteř v nepořádku, minimálně ne víc, než jak to odpovídá sedavému zaměstnání. Já mám spíš podezření, že to bude z těch nervů kvůli spaní, ale fakt těžko říct.

viktorka_od splavu Karja Jitka77 Díky všem za rady a za účast, v pondělí skočím znovu k doktorce a snad mi napíše něco, co zabere. 

Offline continuity
43173 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 13:07

Hwipokud máš k tomu panicke taky a úzkosti, tak možná by byla cesta i antidepresiva. Ale chce to doktora.