Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Hwi
748 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 13:12

continuity Určitě, já o tom přemýšlela už dřív, ale nějak nevím, ke komu jít. Doufala jsem, že bych našla psychologa na pojišťovnu, ale při zběžném hledání mi přišlo, jako by nikde nebrali nové pacienty. Asi ho v Praze potřebuje každý :)  

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 13:13
Reakce na Hwi:

viktorka_od splavu Děkuju. Snažím se, ale ten tinnitus do toho celkem hází vidle, v jednom uchu mám takový kontinuální pískot, to se dá celkem zvládnout, ale v druhém to zní jako když něco vytáčíš na telefonu, jsou to takové opakující se pípající zvuky. Zvláštní je, že zatímco ten pískot slyším i přes den, ten druhý typ eviduju pouze v tomhle bdělém stavu v noci.

​Mám tinnitus už asi dvacet let... jako člověk si zvykne i na šibenici, ale někdy přece jen bych si to přála vypnout V klidu je to samozřejmě nejvíc slyšet! Zkus si potichu pustit nějakou (nejlépe klasickou) muziku nebo takový ty přírodní zvuky: ptáčky, velryby, déšť...  

Mně se nejlíp (a nejrychleji) usíná při televizi. Někdo tam huhlá, paráda! Akorát že do ložnice si tv dávat nehodlám, a v obýváku zas neprospím celou noc, to se podaří tak jednou za dva roky.

Jsem kdysi dostala brožurku o tinnitu, kde mě zaujalo doporučení odstěhovat se do mlýna

Offline continuity
43173 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 13:26

Hwi psycholog ti antidepresiva nemůže napsat, může psychiatr, neurolog a něco praktik. 

Jinak dost psychologů sice není na pojišťovnu, ale zároveň jsou v tom registru, takže lze na ně uplatnit ten příspěvek, co některé poskytují.   

Offline continuity
43173 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 13:28

Hwi ja hledala tady

https://app.terapie.cz/

Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 14:47

Tak jsem tu poštovní poukázku našla. Ovšem v mezičase propadla. Jsem marná.

Online Pinot Noir
29915 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 14:48

Sweet Potato a jéje! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. ledna 2026 14:50

Karja no jestli kluk chodí spát v devět a holka o půlnoci, tak se mu zdá, že prospí víkend, když on má v osm za sebou ranní běh a snídani a ona leží do desíti Někdy se to holt úplně neprotne 

Offline Karja
44735 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 14:58

Evaeva Ne, tam to bylo právě nakombinované uplně jinak, že ona v těch 9 usnula a vzbudila se v 10, kdy on teda ač šel spát o pulnoci byl už ráno zralej na ten ranní běh:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. ledna 2026 15:19

Karja no tak to není už vůbec kompatibilní!

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 15:34

Hwi Tak začni s žádostí o prášky u praktika, ono taky většinou chvíli trvá, než ty prášky zaberou, tak ať se zbytečně netrápíš dýl než je nutné. Mně praktická na to spaní předepsala trittico, což je antidepresivum, co se v nižších dávkách předepisuje právě na problémy se spánkem.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 15:40
Reakce na Karja:

Evaeva Ne, tam to bylo právě nakombinované uplně jinak, že ona v těch 9 usnula a vzbudila se v 10, kdy on teda ač šel spát o pulnoci byl už ráno zralej na ten ranní běh:D

​Člověče to už je úplná spavá nemoc!

Offline continuity
43173 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 15:47

Evaeva Karjamě taková velká nekompatibilita spánkových biorytmů přijde jako validní důvod k rozchodu. Je to řešitelné, má svoje výhody, když jsou děti malinké, ale to je pár let. Jinak to v podstatě oba štve celoživotně. Moje matka celý život celou rodinu budila, jenže ona byla jediný skřivan. 

Naštěstí neměla žádnou zkušenost s nočními, takže moje aktuální nastavení, že spánek je posvátný, se naučila respektovat, ale na ty víkendy vzpomínám nerada. My jsme všichni dost extrémní sovy, včetně studenych startů - když můžeme vyrážíme na celodenní výlet klidně v poledne, oběd ve čtyři a všichni jsme na těch dovolených šťastní jako blechy. Jediné, co to trochu komplikuje je zaviracka českých muzei, ale na jihu není problém ani to. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. ledna 2026 16:39

continuity já s tebou naprosto souhlasím! (Vůbec jsem to nemyslela ironicky nebo v nadsázce.) Včetně té zavíračky českých institucí. Jakože teď v zimě někde zavírají i v 15:30 (a není to kvůli tmě)Akorát ten oběd si dáme dřív, holt tím ten výlet kolikrát začíná

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. ledna 2026 16:40

DruI tak karja psala o víkendu. Nevíme, jestli vstává do práce před šestou a o víkendu se může konečně vyspat 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 17:13

Jdu si postezovat, treba sila Parfumanie zase zafunguje! 

Mam takovej blbej tyden. Ve stredu jsem mela druhe kolo pohovoru na praci, o kterou jsem opravdu hodne stala (ze vsech praci, kam jsem se zatim hlasila, asi nejvic). No a vcera mi prisel email, ze dali prednost jinemu uchazeci.

Vzalo me to vic, nez jsem cekala. Porad mam takovy pocit stisnenosti, ze me ceka spatne zivotni obdobi, ze prijdu o vsechny uspory, ze se mi neco stane... Rikam si, jestli to treba neni znameni, ze se mam odsud odstehovat?

Je fakt, ze to je divne, ze nemuzu najit praci. Nikdy v zivote jsem s tim nemela problem. Vetsinou to funguje tak, ze kdyz mi nenabidnou misto po prvnim pohovoru, tak zarucene vyjde ten druhy. V mem oboru a vubec v socialnich sluzbach se ceni praxe, a te ja mam na tri prdele! Nikdy jsem se nemusela hlasit na vic nez dve mista.

Kdyz jsem delala pohovor pro posledniho zamestnavatele, tak ze me byli tak nadseni, ze mi rekli, ze maji celkem sest volnych mist na pozici terapeuta (v ruznych oddelenich), a ze at si jen reknu, ktere chci.

A ted jako bych mela lepru

Od podzimu jsem se prihlasila celkem na ctyri mista. Z jednoho jsem prihlasku stahla hned po pohovoru, takze nevim, jestli by me byvali vzali (spis ne, nejak jsme si pri pohovoru nesedli),  ve dvou me nevzali, a na rozhodnuti ohledne toho ctvrteho jeste cekam, ale tam nevim, jestli to mam vubec brat, i kdyby me chteli, kdyz uz do predu vim, ze me to neuzivi. Oni to misto inzerovali jako plny uvazek, a az pri phovoru vyslo najevo, ze se jedna jen o 32 hodin tydne a placena bych byla od hodiny. 

Tak nevim, co si o tom vsem mam myslet.

A do toho mi jeste zacal kulhat pes! Vubec nevim proc. Zadny uraz nemel a ani se nechova, ze by to bolelo, ale proste kulha na levou predni. Protoze to je presne to, co ted potrebuju, ucet za veterinu  

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 17:14

Jo, a spim malo a blbe, a jsem porad unavena. Tolik k predchozimu tematu

Offline Raduza
příspěvků moje polička 09. ledna 2026 17:32

MP Marge Drž se.

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 17:50
Reakce na continuity:

Evaeva Karjamě taková velká nekompatibilita spánkových biorytmů přijde jako validní důvod k rozchodu.

​Oddělený ložnice, záchrana manželství!

Offline Karja
44735 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 18:08
Reakce na barbucha:

​Oddělený ložnice, záchrana manželství!

​Hele mně by třeba i vadilo, kdybych vstávala s dětma v 6 a jejich tatinek by spal do 10 a neměl by k tomu důvod typu odpolední směna:D. Jako to by těch pár let přispělo teda k výrazný nepohode;-)

Offline Samantha
3295 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 18:10

MP Marge já teda nevím, ale spíš bych řekla, že jsi měla předtím štěstí a teď je to standard. Minimálně třeba tady v Praze vím o lidech, kteří shánějí třeba 8 až 10 měsíců a jsou to fundovaní odborníci, sice ne v psychologii, ale třeba v marketingu nebo v softwaru. A stejně prostě pořád chodí na pohovory, všude jsou z nich nadšení, už už to vypadá, že je nepustí ani z pohovoru domů a pak napíšou, že pozice je obsazena. Takže jde jenom o to vydržet, nepodlehnout panice a uvědomit si,  že to může trvat déle.

Pes může kulhat třeba jen proto, že má něco nataženého nebo namoženého . Mě teď tak 2  týdny před Vánoci kulhal vždycky po té, co se ráno vykulil z postele  nebo odpoledne z gauče. Než jsem stačila zabookovat termín na fyzio terapii, tak se zase rozchodil.