Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 16. února 2026 22:07

berush ještě se doporučuje posyp zeminy kamínky, aby neměly kam klást. Musím zaťukat, kombinace hnojiva proti smutnicím, kamínků a potlesku zabrala.

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 16. února 2026 23:08

berush No tak to jsem vzdala rovnou. Doufám, že se mi někdy podaří využít to přestupní vízum, ale když jsem minule v Pekingu viděla tu tříhodinovou frontu, možná vzdám i to....

Offline brrr
12363 příspěvků moje polička 16. února 2026 23:14

berush A do květináčů píchni ty žluté lepicí kusy plastu, to taky trošičku pomůže.

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 16. února 2026 23:29

berushkombinace žlutých lepítek a hnojiva proti smutnicím funguje, nejvíc ovšem funguje nechat zeminu vždycky úplně vyschnout. U pokojovek mi připadá celkem snadné se jich zbavit právě tím vyschnutím substrátu a pochytáním dospělých na lepítka, horší je to teď s tím klíčením a předpěstováním sazenic, ty vyschnout nesmí.

Offline Kitsune
příspěvků moje polička 17. února 2026 01:43

Garfie Když jsem přestupovala v Číně, tak jsem nikdy nečekala na vízum moc dlouho, někdy to bylo téměř hned a někdy jsem čekala necelou hodinu.

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 17. února 2026 07:24

Kitsune Já přes Peking letěla letos v zimě poprvé a cestou tam to byla pohoda, ale zpátky do Japonska jsme i my bez víza čekali na imigračním víc než hodinu a na ta vstupní víza byla fronta tak trojnásobná. Nevím čím to bylo, přitom třeba Čínský nový rok byl ještě daleko....

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 17. února 2026 14:14

Pinot Noir no a u nas muz fanaticky zaleva a ja se jich nejsem schopna díky němu zbavit. Vždycky když uz to vypadá nadějně, ze by mrnave mohly chcipnout, tak jde a ze chudáci suché kytky

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 18. února 2026 16:54

Stěžuju si, že máme jet o víkendu s detmi na jarní prázdniny na hory, kam se mi vůbec nechce, protože to bude náročné, žádný odpočinek. Vyčítat to můžu leda tak sama sobě, protože jsem to zařizovala já. Do toho přestavujeme dům a nějak se to sešlo, ze firma má nastoupit den po našem příjezdu, takže už teď je potřeba půl domu zabalit do krabic a přestěhovat se, protože patro bude neobyvatelné. Starší dítě je už druhý týden doma s teplotami a neni mu dobře, tento týden onemocnělo i mladší dítě, teď tam někde oba leží v holobyte mezi krabicemi. A mně dnes rozbolelo v krku a sotva lezu domů. Doslova, protože mi prasknul podpatek:)) Své pracovní výkony vůbec nehodnotím. Jsme to s těmi ambicemi nějak přepískli

Offline Myrtila
5348 příspěvků moje polička 18. února 2026 17:12

Gatita Soucítím kdybych trochu přeházela pořadí, motáme se tu prakticky v tom samém - minulý týden mi nebylo dobře, ale nějak jsem se zmátořila, odjeli jsme na prodloužený víkend a druhý den se vraceli, jedno dítě onemocnělo. Těsně před odjezdem jsme objednali dovoz nábytku na den po předpokládaném návratu, takže předem jsme přeskládali celé horní patro. Vrátili jsme se do chaosu, a teď tu ještě k tomu máme spoustu beden s tím nábytkem a lehli jsme já i muž. Fakt bezva

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 18. února 2026 19:01

Myrtila to teda. Koukám, že  to je častý scénář. Objektivně to asi není žádná hrůza, ale subjektivně to je na pytel:) 

Offline Myrtila
5348 příspěvků moje polička 18. února 2026 19:23

Gatita Jako je to úplně na ... ani nemáme pořádně kam uložit to nemocné dítě, bivakuje v obýváku, takže když usne a potřebuje klid, beru mimino a jdeme se zavřít nahoru do pokojíčku k těm bednám. Hračky jsou samozřejmě zarovnané úplně jinde a dost nedostupně. Nebo teda nemocná nemám morál to celé zase přeskládávat. Dneska jsme se s miminem bavili skládáním šuplíků ke komodám

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 18. února 2026 20:05

Gatita Myrtila Jezis, ja vás tak strašně moc lituju držím pěsti, at se všichni vykuryrujete co nejdřív! Ty stěhovaco/budovaco/předělávají akce jsou na palici vzdycky, natož s nemoci k tomu.

Offline Karja
44735 příspěvků moje polička 18. února 2026 20:12

Gatita Myrtila Jj my jsme začali na začátku února malovat a ještě po tom nemám uklizeno,protože přesně jeden týden holky a teď my se sambem, taháme doma sirku, kdo je veze do školy. Naštěstí jsem měla nějaké dobré dny a předdelala jsem si práci, což mě těší a zároveň štve, páč si říkám, jaké to mohly být pěkné dny, kdybych byla fit, jak bych je mohla trávit:D...Ale holky jsou zlatý, nechaj mě fakt na pokoji, udělaly si z obýváku jeden velkej bunkr a nevadí jim k večeři špagety s mrkví a mandarinkou:D

Offline Aranel
6621 příspěvků moje polička 18. února 2026 20:28

Gatita Myrtila Karja

Moc vás lituju!!!

Offline Myrtila
5348 příspěvků moje polička 18. února 2026 20:45

Karja No tak to by mě taky štvalo, předdělat si práci a pak to promarodit

Malenge Aranel No, v té naší situaci si říkám, hlavně ať jsme rychle fit my dva s mužem, ať můžeme sestavit ten nábytek a všechno to zase přestěhovat zpátky a uklidit, pak i ty nemoci zvládnem, ale tohle je fakt na dvě věci. I když je to ikea, bude tam dost úprav na míru (zvládá to manžel, díkybohu, že to ještě nemusíme koordinovat s truhlářem), což se s nemocí zase dál natahuje. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. února 2026 20:50

Myrtila to je vždycky nejhorší, když odpadnou rodiče (u těch běžných nemocí)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. února 2026 20:51

jak to tady tak čtu, tak mám být ráda, že my jsme jen nemocní

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 19. února 2026 07:16

Karjaja právě předděláno nemám (mám maximálně tak doma naděláno, a to doslova, od kočky), což mě trochu stresuje vzhledem k tomu, že v práci příští týden nebudu, kvůli dovolené (na kterou se mi nechce). Ale to bude dobrý, já se z toho částečně vyspala, dětem binec nevadí, ty si z krabic hned nadělaly bunkry a nijak je nestresuje, že není nic k nalezení. Ubytování necháme kdyžtak propadnout, zas asi nemá cenu jet nějak na dřeň. Myrtila Držím palce! 

Offline Karja
44735 příspěvků moje polička 19. února 2026 08:01

Gatita Držím palce no, ať to dobře dopadne a vyhrabete se z toho. Na dřeň nemá cenu jet, to je pravda, pak je to ještě horší. Jo podle mě to předdělání byla taková předzvěst, já třeba vždycky když mám doma třeba nějak naklizeno nebo spoustu věcí hotovo, tak padneme do nějakých nemocí. Jestli já to nějak nepřitahuju. Ale teda doposavad jsme až na drobnou virozu byli zdraví, ted je u nás kupa sněhu a přijde mi, že jsme si tak užili zimy, že ani dětem to nevadí pozorovat jen tak z okna, slovo boby třeba vůbec nepadlo:D. Já se už chystala uklízet zahradu:D:D:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. února 2026 08:08

Karja jo, letos byla zima dobrá. Mimiňák by teda boboval furt, taky byli i včera dopoledne, kdy tady byl tak cenťák a čtyři stupně nad nulou, končili bobováním na blátě

Nás ještě hory čekají, já jsem teda těším, přestože to zahrnuje všechny ty helmy, kukly, páteřáky, rukavice,... a to celé 5x A pak už budu čekat na jaro.