Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Garfie
28378 příspěvků moje polička 09. června 2026 11:09

Nerada si zase stěžuju, ale ulevit si musím. Asi takhle. Plánovat párty s japonskýma matkama je něco jako hrát divadlo s Číňankama.....

Offline Potrefenáhusa
38647 příspěvků moje polička 09. června 2026 11:48

Garfie mne prijde, ze s jakejmakoliv matkama je plánování naprd...

Offline Lenka22
2613 příspěvků moje polička 09. června 2026 12:18

Garfie co provedly? To mě v souvislosti s čínskejma herečkama dost zajímá .

Offline Garfie
28378 příspěvků moje polička 09. června 2026 12:37

Potrefenáhusa Asi jo...ale já tomu čelím poprvé.

Lenka22 No je toho moc, ale teda ty japonský matky mají takový specifikum (dneska jsem to líčila japonské kamarádce, která prožila 20 let v Maďarsku a říká, že jsem víc Japonka než ona a ta se strašně bavila, jakože to je úplně typický). Všechny jsou strašně slušný a nic neřeknou na přímo. Takže to generuje situace typu: Já něco navrhnu a dva dny je ticho. Já se připomenu, s tím že je nejvyšší čas to rozhodnout...ticho. Protože jsem zodpovědná za komunikaci s ostatními rodiči, řeknu, ok tak to teda uděláme tak jak jsem navrhla...načež se ta nejodvážnější ozve a asi na dvacet řádků s oklikama a omluvama nesouhlasí, ale tak že to musíš přečíst 2x abys to pochopila...tvl a to je furt! 

Je to dobrý trénink, protože minulý týden jsem třeba psala dlouhou a velmi procítěnou omluvu za něco, co vůbec nebyla moje chyba.

Od začátku co tu párty chystáme tvrdím, že jsme strašně nadhodnotily rozpočet a vybraly hrozně moc peněz a že někteří rodiče na to poukazují a ptají se, proč tak moc a za co je chceme utratit. Takže jsme se dohodly, že pokud nějaké peníze zbydou, rozdělíme je a vrátíme zpátky. Párty je zítra a nám pochopitelně zbývá hromada peněz, které se teď snažíme úplně zbytečně utratit za blbiny, protože "jak by to vypadalo, že vracíme peníze, to bychom u rodičů ztratily důvěru..." 

V rámci těch peněz máme zahrnutý i vstup do bazénu za 1000 jenů, ale už týden prší a má pršet i zítra, předpověď říká že bude 20 stupňů, takže jsem navrhla, abychom aspoň těch 1000 korun vrátily a nechaly na rodičích (a dětech) jestli chtějí za bazén platit nebo ne....neprošlo to, protože jsem jediná, kdo to považuje za dobrý nápad. A to jsou jen drobné střípky...

Offline Lenka22
2613 příspěvků moje polička 09. června 2026 12:51

Garfie lituju tě, svatá ženo. Na takový dohady musejí být pevné nervy.

Offline Blanka
příspěvků moje polička 09. června 2026 12:51

Garfie-   Obdivujem ako tie stresy zvládate !Nedajte sa rozhodiť, ani zničiť, aj je to etda tvrdý tréning nervov ! 

Online Karja
44368 příspěvků moje polička 09. června 2026 13:10

Mám jakoby trochu zatuhlý krk, bolí mě, na jedné straně a i trochu ta zadní hlava na té straně, prvně jsem zvolila postup povolí to samo, ale nevypadá to za dva dny nijak líp...nemáte nějak nápad? Teplo, ibáč nebo nějakou rozcvičku, kterou to neposeru? Na fyzio nejdu, to tu není nikde dostupné, že by vzali hned 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. června 2026 13:18

Karja suché teplo a ibáč, rozhýbávat opatrně 

Offline continuity
42561 příspěvků moje polička 09. června 2026 13:23

Karja

Místo ibace můžeš voltaren náplasti + mne teda dobře zabírá guajacuran, je bez předpisu, ale alespoň dvě tablety naráz. Celkem za den se jich může snad až osm, tak to tak během dne ještě průběžně dofutrovat. 

Online Karja
44368 příspěvků moje polička 09. června 2026 13:28

continuity Evaeva Ooo děkuji. no mě se právě do toho rozhýbávání ani moc nechtělo, říkala jsem si, že to tak jako povolí přirozeným pohybem nebo zvolna

Offline 1010
212 příspěvků moje polička 09. června 2026 13:32

Karja Mě to vždycky přejde postupně samo, ale chvíli to trvá. Z vlastní zkušenosti doporučuju nespat na břiše, to mi vždycky způsobí po nějaké době podobné bolesti. 

Online Karja
44368 příspěvků moje polička 09. června 2026 13:35

1010 Děkuji, já možná zkusím ten lék o kterém píše continuity to uplně přesně tan pocit mám, mně to začalo jen tím jedním místem do krku, to se sice zmírnilo, ale jde mi to ted směrem rameno, nahoře hlava, takže něco se tam děje a jsem teda zatím pro ty drogy no:D:D:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. června 2026 13:44

Karja na fyzio bych to řešila asi až, kdyby se to opakovalo. Teď můžeš ještě zkusit nějakého ověřeného maséra.

Online Torrah
3272 příspěvků moje polička 09. června 2026 14:08

Karja guajacuran by ti na to mohl pomoci, ale fakt aspoň dva. Já to teda řeším většinou tím nebo ibalginem (jsem přeborník na blbé pohyby, takže si vždycky někde něco zhmoždím nebo natáhnu), většinou to trvá tak tři čtyři dny a pak je to ok.

Offline continuity
42561 příspěvků moje polička 09. června 2026 14:16

Torrah

já jsem teď najela na systém s voltarenovymi náplastmi v kombinaci s guajacuranem. Moc se mi do toho nechtělo, ale mám teď takové podivné problémy se zady, že když se mi rozjede, je to už jen horší a horší. Lepší to rozehnat hned zkraje. Tohle kombo mi funguje i líp než mydocalm, co mi občas strčila máma. 

Ibalgin se snažím brát co nejmíň, ale pokud, tak bych stejně k tomu dala ten guajacuran. Ten mechanizmus účinků je jiný. 

Offline Lilly_Ku
4506 příspěvků moje polička 09. června 2026 15:10

continuity ten guajacuran neznam, ale mechanismus pusobeni zni dobre, vyzkousim!

Online notna
9337 příspěvků moje polička 09. června 2026 17:29

Pořád se zastávám Dětské nemocnice, fakt s nimi mám jen výbornou zkušenost. Ale asi mi vesmír chce dát lekci, abych taky nasedla na vlnu hejtování této instituce, nebo nevím, proč se mi to děje. Hlava XXII. Z ordinace v nemocnici nás propouští se slovy, ať se na kontrolu objednáme telefonicky. Systémy pro objednání se spouští jen v uričtý čas a po telefonu. Jinak to nejde. Volám tedy v určitý čas, kde mi sestra řekne, že nás neobjedná, protože nepatříme do žádné jejich ambulance, ale dcera je evidovaná jako akutní pacient. Trvám na objednání, sestra mi dá telefon, abych si zavolala do ordinace, kde mi to řekli. Volám do ordinace a tam mi řeknou, že oni objednávat nemůžou, protože to lze jen na tom určeném telefonu a v určený čas. Mám si zavolat tam. 

Tohle mám v rozmězí 14 dnů za sebou 2x. A čeká mě to ještě pravděpodobně nesčetněkrát, protože po kontrole si máme objednat další. Ani se neptejte, jak jsem toho objednání docílila Přemýšlela jsem, že napíšu nemocničnímu ombusmanovi. Ale jestli bude dítě hospitalozovaný, jakože možná ano, mám obavy, aby se nenašel duševní chudák, který jí to dá pak sežrat. 

A ještě jedna Hlava XXII. Dítě potřebuje magnetickou rezonanci, doktor naznal, že to nemůže napsat jako akutní, není ohrožena na životě. Ale otálet se taky nedá. Takže ač normálně dětská dělá MR, kvůli dlouhé čekačce nám dal žádanku na externí MR. Jenže když už seženu termín dřív než v dětské, při zjištění, že jde o dítě pod 18, posílají nás do dětské nemocnice, dítě dělat nechtějí. Hm, jako telefonuju dnes už několik hodin! 

Takže víte, o co mi jde, že? Touto stížností tady zkouším to místní kouzlo, jestli se nade mnou někdo neslituje :-)

Offline continuity
42561 příspěvků moje polička 09. června 2026 17:50

notnaJežíši tlapkam. To je hlava XXII. Ať je hlavně dceri líp a vyřeší se ten problém. Zní to dost hrozivě 

Jinak bych se ombudsmana a msty nebála. Když byl muž hospitalizovaný a jedna laskavá duše odsud jenom zavolala do té nemocnice, přístup se výrazně zlepšil. To prostředí je hrozně vztahový. 

Jinak muži udělali ve vojenské rezonanci akutně i při zlomenině nohy, ohrožen na životě fakt nebyl, dojel s tím po svých z Rakouska. Je to spíš na jejich ochotě. Bych se snažila domluvit na té kontrole, oni znají všelijaká kouzla. 

Offline Aranel
6536 příspěvků moje polička 09. června 2026 21:08

continuity muži už lhali ve vojenské...??! (Ale asi jsem to rozluštila)

Karja Potvrzuju předřečnice, suchý teplo, brufen, guajacuran, nespat na břiše. Náplasti jenom takový ty hřejivý jsou naprd, ale voltarenová může pomoct. Nerozhejbávat, ale ani nefixovat. Ještě mám doma takovou tu silikonovou masážní baňku, a když vnímám, kde je na rameni ten bolestivej "uzel", na chvíli si ji tam po sprše plácnu, to prokrvení myslím taky trochu pomáhá.

Online Karja
44368 příspěvků moje polička 09. června 2026 21:14

Aranel No dala jsem si to combo gurajacuran a teď na noc Brufen a jako je to lepší...jediný co jsem zapomněla, že ve čtvrtek řídim, to jsem k tomu měla přistoupit aktivněji už včera! Tak snad to trochu povoli