Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 11. srpna 2026 11:10

Zuzuli To zní dobře, nějaký pořádný léky tomu určitě pomůžou;).

Potrefenáhusa Tabea Taky doufám, že až po padesátce...mně včera fyzioterapeut pochválil parfém, ještě to není tak hrozný snad:D

Offline Lilly_Ku
4573 příspěvků moje polička 11. srpna 2026 11:19

Tabea funny, because it is true

Offline Lilly_Ku
4573 příspěvků moje polička 11. srpna 2026 11:21
Reakce na Evaeva:

Lilly_Ku já jsem si to zrovna teď na kole říkala, že na záda to asi není nic moc. Mně teda bolelo za krkem, musela jsem hodně myslet na to, ať mám záda "rovně". Ale říkala jsem si, že to aspoň kompenzuje to čumění do mobilu

​prej neni, no

musis zapojovat hodne core pri jizde na kole, to ulevi zadum i rukam :D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. srpna 2026 11:50

Lilly_Ku jojo, to jsem právě zjistila. Když jsem stáhla ramena trochu od uší a "vypla hruď", tak se to břicho samo zapojilo.

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 11. srpna 2026 11:52
Reakce na Karja:

Lilly_Ku Určitě.  Ono ani nepomůže to kompenzovat nějakým cvičením, nebo jako pomůže, ale takový to zrychlení z 0 na 100, jakože budu denně 10 hodin jen sedět a pak hodinu dělat aktivně sport je hrozně vošajstlich a taky se pak toho bojim. 

​Deset hodin sedět a pak jít do posilky je blbě, ale co pomáhá je pravidelně přerušit to sezení (alespoň změnit polohu) a rozhýbavat to průběžně. Je to těžký, já když se do něčeho zaberu, tak sedím, ale snažím se na to myslet. Plus večer sestavu na záda. Ty záda máme jen jedny a taky s tím valcim v podstatě od mala, ségra na vyhřezlé dvě plotýnky v hrudní páteři, to nemůžu potřebovat. 

Jinak ještě je super takový ten váleček pod bederní páteř, doporučila mi to kdysi fyzio a nedám na něj dopustit. Mají to na Alze a stojí to pár stovek..

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 11. srpna 2026 11:56

Zcela nečekaně není na páteř nějak extra prospěšné ani plavání, konkrétně prsa a to ani když se plavou technicky správně. (Nemluvě o tom, že většina populace je správně neplave a to ani když si myslí že jo, protože dává hlavu pod vodu ). Mnohem lepší je znak, ten odpustí i stylové nedokonalosti, ale ten zas nikdo neplave. 

Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 11. srpna 2026 11:59

Kedysi som si zavolala zachranku, keď som bola sama s malým, v noci sa zobudil, išla som mu do kuchyne spraviť UM s ním na rukách, to mal tak 1,5 roka a seklo ma. Niečo mi pichli, ponúkli odvoz do nemocnice, to som odmietla. Tá injekcia pomohla.

Offline Tabea
8231 příspěvků moje polička 11. srpna 2026 12:25

Potrefenáhusa Karja

Nejspíš to mělo být "Vztah po 30 letech" a ne po třicítce. Nechala jsem se svést mladistvou fotkou.

Mě muž natřel, ale vůni nechválil. Jen mě pozoroval, jak a jestli vůbec z tý postele nakonec vylezu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. srpna 2026 12:36

continuity já mám znak hrozně ráda, ale to chce volnou dráhu a prkna na stropě

Offline Aranel
6678 příspěvků moje polička 11. srpna 2026 21:33

Tabea Já myslím, že po třicítce. Ale taky bych to posunula

Zuzuli Auauauau! Houser!! Držím palce, ať dorazí nějaký pořádný drogy, ono to opravdu povolí, ale je to nepříjemný... Guajacuran je fajn, ale spíš na šíji.

Co jsem zjišťovala, tak tělo se tím brání nějakýmu velkýmu úrazu, že silně stáhne svaly kolem ohrožený oblasti. No ale pak čekat, než zase povolí...

Offline barbucha blogger
36068 příspěvků moje polička 11. srpna 2026 21:51

continuity 

To je fakt! Já si doteď myslela že asi plavu hodně blbě, nějak asi celá nakřivo, když mě potom v kříži bolí jak čert, vlastně už přitom - už víckrát jsem vylezla z bazénu předčasně, jak mi v zádech začlo loupat už ve vodě... ale zřejmě je tam nějakej pohyb kterej tomu prostě neprospívá.

Jinak Mydocalm mám v záloze furt, a už ani nespočítám kolikrát mě milostpán musel (za mého  setrvalého vzdychání a syčení) komplet oblíknout a dopravit na obstřik, ten mi teda vždycky pomohl. Záda jsou prevít.

Offline MP Marge
6894 příspěvků moje polička 12. srpna 2026 02:48
Reakce na continuity:

​Deset hodin sedět a pak jít do posilky je blbě, ale co pomáhá je pravidelně přerušit to sezení (alespoň změnit polohu) a rozhýbavat to průběžně. Je to těžký, já když se do něčeho zaberu, tak sedím, ale snažím se na to myslet. Plus večer sestavu na záda. Ty záda máme jen jedny a taky s tím valcim v podstatě od mala, ségra na vyhřezlé dvě plotýnky v hrudní páteři, to nemůžu potřebovat. 

Jinak ještě je super takový ten váleček pod bederní páteř, doporučila mi to kdysi fyzio a nedám na něj dopustit. Mají to na Alze a stojí to pár stovek..

​Prosim, jakou mas sestavu na zada?

A co to je za valecek?  

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 12. srpna 2026 08:23

MP Marge

Proste váleček. Existují i sofistikovanější tvary, ale ten váleček mám deset let a vyhovuje mi. 

https://m.alza.cz/rehabiq-bederni-operka-tvrda-cerna-d7362250.htm?gad_campaignid=22417652552&gad_source=1&gbraid=0AAAAAD2xsm7mMdQSzZ9Ge-xJvq8SclRAt&gclid=Cj0KCQjwkOvTBhDgARIsAKUNyRua7BnVXHEpac6F2RYDtjquVxfHZU66xAcp8kYdo3iwjzEIkNy5M14aAiwhEALw_wcB&kampan=adwsp_sport_pla_all_rh-top_rh-top_m_9254508__SPTreha027

Sestavu mám na miru vytvořenou během let, kdysi ji dostal muž vytištěnou na A4 a v průběhu let si ji různě upravuji, jak potrebuji. Hlavně dost měním ty cviky, co dělám během dne. Teď zrovna nove zkouším hluboký dřep. 

Já zas o tom tolik nerozjimam, podle mě je důležitější dělat cokoliv než hledat dokonalé cviky a pomůcky. Kolikrát se mi ty záda prokřupou už když si lehnu na tvrdou podlahu.

A když se mi nechce vzpomenu si na tuším Karja Samba, že zada jsou důležitější než drobky. 

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 12. srpna 2026 08:41

barbucha

Zkus víc zapojovat břicho, budeš v kříži moc prohla. Mne teď u moře zcela stačilo vzdy po 250 metrech otočit na záda a kousek přeplavat znakovyma nohama. 

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 12. srpna 2026 09:28

continuity Hele, ten váleček samozřejmě máme, my máme doma asi už všechno... Já ho teda používám pod nohy, když mě to nutí dát si nohu přes nohu, tak toto tomu docela zabrání, možná ho koupím ještě jednou...Jo záda, ty jsou duležitější i než práce:D

Offline Zuzuli
3845 příspěvků moje polička 12. srpna 2026 09:28

Tak mi ty zada povolily

Ted je to ve fazi, kterou jsem doted znala jako blokla zada. Je to zatuhle, nektery pohyb boli, boli to pri chuzi a vsede, ale funguju a hybu se. Ta paralizujici bolest je pryc, coz je velka uleva. Ted se jen bojim, at se zase nejak blbe nepohnu a nevrati se to.

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 12. srpna 2026 10:02

Zuzuli super, tak hlavně opatrně.

Offline barbucha blogger
36068 příspěvků moje polička 12. srpna 2026 11:01
Reakce na continuity:

barbucha

Zkus víc zapojovat břicho, budeš v kříži moc prohla. Mne teď u moře zcela stačilo vzdy po 250 metrech otočit na záda a kousek přeplavat znakovyma nohama. 

​Jo, na zádech se mi taky vždycky uleví. 

Ale jak jako mám plavat břichem? To mám akorát k tomu, aby mě nadnášelo

Offline barbucha blogger
36068 příspěvků moje polička 12. srpna 2026 11:10

Já s tím křížem mám už dlouho problémy a věkem se to věru nelepší už po delší chůzi mě to začne bolet (někdy pomůžou jiný boty, ne všechny jsou zřejmě ty pravý pro mě), když mám v tašce dvě knihy tak už to skoro nevydržím (a baťůžek nerada)... ve frontě stát nemůžu...

No ale nedivím se anžto mi kdysi při vyšetření sdělili, že mám ne snad přímo obratel ale nějakej ocásek navíc, tak leda bych se s ním naučila vrtět ať to má aspoň nějakej efekt

Online Sweet Potato
40608 příspěvků moje polička 12. srpna 2026 11:16

barbucha Haf!