Jako ja vím, ze se tady člověk nakazí vším možným, ale bolest beder nebyla na my bingo kartičce pro dnešní den...
Stěžovací vlákno
RoSa Ne, to mi neříkej, že existuje, já tím vinila jen to nenošení brýlí, že kdybych je měla, tak vidim! Ale je fakt, že k večeru docela nerada řídim, plus třeba noční dálnici tu si také ráda odpustim, tak možná na tom něco bude...Ne to jsem neměla vědět!
Karja Hele, zkus, ale ja treba brejle nebo cocky nosím furt a řízení v šeru nebo ve tmě nesnáším, moc toho nevidim a protijedoucí auta tomu nepomáhají.
Vari uvidíme, já brýle na sobě celý den nemám ráda, nějak si nemůžu zvyknout....čočky jsem ted na jaře poctivě měřila, zkoušela u optimetričky asi třikrát, abych si je donesla domů a nikdy nenasadila! Ale musim začít, musim!
Karja mně taky přijde, že bez brýlí je to za šera horší. Já nosím dost čočky, neboj se toho
Teď jsem dokonce zjistila, že mi sedí z dm
(mám akorát krátkozrakost), objednávat je byl totiž můj největší problém ![]()
Ráno som nenastartovala auto, úplne vybita batéria, týždeň stálo a batéria je nová od marca ![]()
Evaeva Jo, já jsem nosila čočky dřív běžně, normálně denně, ale ted to nějak neumím zapojit do té ranní rutiny a i mám nějaké hodně jako slabší než dřív a fakt blbě se to nandavá....
Karja to se naučíš! Já si je beru podle potřeby, takže většinou než jdu ven.
Evaeva No já bych je ráda nosila i k PC, takže prostě hned ráno...hele nosila jsem je roky denně, ale s těmito jemnými mi to fakt vubec nejde!
Karja a máš jednodenní? Ty jsou tenčí, tak jestli by ti víc nevyhovovaly nějaké vícedenní. Ty z dm mi taky přijdou silnější, i když jsou jednodenní.
Evaeva Mám vícedenní a zkoušela jsem je opravdu opravdu dlouho než jsem našla ty správné, takže jiná alternativa není moc možná:D
Karja hm, tak to je blbý. Budeš to muset zvládnout
Mně naštěstí sedí asi všechny.
Karja mně taky přijde, že bez brýlí je to za šera horší. Já nosím dost čočky, neboj se toho
Teď jsem dokonce zjistila, že mi sedí z dm
To mě dneska pobavil můj očař - byla jsem se přeměřit že asi potřebuju nový brejle na čtení... přeměřil, vyšetřil... a jo, chtělo by to přidat. "No a kde si je budete kupovat? Důchodci si je pořizujou u Vietnamců nebo v drogerii!"
Já teda zesinala, jako fakt brejle z drogerky? Bych se bála že si oči dočista zničím ![]()
No ja teda okuliare z drogérie mám, mám ich niekoľko a v pohode. Jediné „ robené “ mám na prácu ,ale mám šťastie, že mám iba niekoľko dioptrií,a žiadnu inú vadu očí . Na kontrolu k očnej chodím pravidelne .
barbucha nezničíš. Ale bude se ti hůř koukat.
No to je to samý teda.
Evaeva to tě docela obdivuji, ty čočky z DM drogerie jsou ještě z těch starších materiálu, které vynasel Wichterle, hlavně tolik nepropouštějí kyslík. Dnes už se dělají z hydrogel silikonovych gelů, dceri kupuju Precision a jednodenni jsou dokonce levnější než ty DMkove.
continuity já nevím, mně docela vyhovují. Ty předtím jsem měla nějaké acuvue moist nebo jaké. Ty jsou tenčí, to jo, ale v oku úplně rozdíl necítím. Dokonce jsem v nich teď i omylem spala a v pohodě. O cenu nejde, spíš, že je nemusím objednávat. Koupila jsem si je na dovolené, když jsem si čočky zapomněla doma, žádný plán to nebyl, ale už mám několikáté balení.
tak jsou věci, které se projeví až s odstupem. Oči máš jen jedny, ale dělej samozřejmě jak myslíš.
Já s tím křížem mám už dlouho problémy a věkem se to věru nelepší
už po delší chůzi mě to začne bolet (někdy pomůžou jiný boty, ne všechny jsou zřejmě ty pravý pro mě), když mám v tašce dvě knihy tak už to skoro nevydržím (a baťůžek nerada)... ve frontě stát nemůžu...
No ale nedivím se anžto mi kdysi při vyšetření sdělili, že mám ne snad přímo obratel ale nějakej ocásek navíc, tak leda bych se s ním naučila vrtět ať to má aspoň nějakej efekt
"Ocásek" mám taky, je to tzv. přechodový obratel- takové kostěné spojení posledního bederního obratle a kostrče. Poměrně vzácná záležitost
Jenže správně tam má být jen nějaká pružná chrupavka či co, ale tohle je nepružná pevná kost, což samozřejmě způsobuje různé bolesti a problémy s páteří.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY