JankaM Chápu, že vás to mrzí, ale na druhou stranu je fakt takové "bezpečné" ponaučení, přesně vyhodnocuj si věci sama a bud v té partě rebel, nedělej je.
Stěžovací vlákno
barbucha Brýle na čtení kupují lidi v drogérce úplně běžně.
mně řekla oční lékařka, když jsem byla jen tak na kontrole, že až začnu na blízko špatně vidět, ať si dojdu do drogerky. ![]()
JankaM
to je drsný teda. Přijde mi i blbý, že ji to může třeba nějak ovlivnit v budoucím roce, když je to soustředění a ne "jenom" tábor...
No drsný , ono asi taky záleží kolik jim je let. Mohl se stát vetší průser , než, že jenom jedou domu.
Tak Betty my jsme to delali běžně, že jsme po nocich chodili do jiných chatek.
Na lyzaku nás vyhmátl telocvikar, jak se někam kolem půlnoci přesouvame. Řekl, že se nejde na noc rozcilovat, protože to je nezdravé, ale ať mažeme každý do svého pokoje a že zítra nebudou žádné ulevy. Druhý den nám dal do těla a bylo to vyřízené. Bylo mu tak 50+ a předpokládám, ze to neřešil poprvé za kariéru.
Kdyby něco podobného provedla dcera, tak dostane ceres ne za to, že lezla do cizí chatky, ale že si nebyla schopna zařídit, aby ji nenačapali a ještě se bála potmě domů
(navíc, celý oddíl by domu asi neposlali). Tady fakt vidím větší riziko, pokud děvče dělá věci kvůli tomu, aby zapadla do kolektivu.
Tak samozřejmě základ je nenechat se chytit , ale tak to se bavíme třeba o 14-16 leté. A v tom věku se nebojíš v táboře jít sama do své chatky.
Tak Bettyv tomhle případě jich tam asi bylo docela dost. Jako bylo to proti jejich pravidlům, ale postih mi přijde poměrně drsný.
Já jsem na tyhle akce jezdila i jako dospělá a to pak člověk vidí že když ti dva chtějí, tak prostor si vždycky najdou a neuhlídáš nic. Jinak my měli ve zvyku dvojici dopřát soukromí třeba přes polední klid. Ne, že by zrovna museli provozovat sex
ale prostě, aby měli trochu času pro sebe. A to už zakázané nebývá. Ale jak je to večer...
No podle mě je rozdíl jestli tě tam načapají o půlnoci nebo až rano...
Karja Tak ráno sis jakože mohla odskočit z ranní hygieny. To by se dalo okecat .
Evaeva no asi tak, k otěhotnění tma potřeba nebývá. ![]()
Tak Betty No, jestli spíš někomu v pelechu, tak nevim:D.
Jakože já chápu tu motivaci devcat i že neřešila to přespání, ale chápu i ten postih, prostě mají nějaká pravidla a že si děti spí po chatkách, kde se jim zachce, je podle mě velké provinění. Navíc mám dojem že jsou to děti tak sedmá osmá třída, ne? Jakože ještě docela mlaďoši.
Karja já si myslím, že, pokud to bylo první provinění, tak to měli vyřešit na místě.
Karja já si myslím, že, pokud to bylo první provinění, tak to měli vyřešit na místě.
Myslím si to stejné. Jedno provinění-důrazna promluva a vyhazov při dalším prohřešku. Nevím, jak jsou ty děti staré, ale vypadá to na pubertaky? Pochybuju, že by v té chate "k něčemu došlo", když jich tam bylo tolik.
tvTaky si to myslím. Že vyhazov z tábora nebo ze soustředění by měl být krajní řešení.
co vy víte, třeba to nebyl první prohřešek ... ![]()
RoSa tak to by sem určitě nepsala...
To se rozvinula výživná debata stran noční návštěvy chlapecké chatky na sportovním soustředění.
Jo jako matka bych taky byla vytočená.
Ze byla, kde neměla být? že nestihla včas zahladit stopy? nebo že ji poslali domů?
Nedávno jsem četla článek o rozdílech v měření dioptrií mezi oftalmologem a optometristou,ve kterém autor doporučoval nedat na měření očním lékařem ale optometristou.Mně se stalo něco podobného ale opačně před 10 lety kdy jsem přišla do optiky s poukazem na brýle na čtení.Tam mi nabídli přeměření,o které jsem ani neměla zájem,však jsem šla od doktora,ne? Měření trvalo více než hodinu.Jaké bylo moje překvapení když optometristka místo 6,5 dioptrie na jednom oku naměřila přes 8.Nechtěla jsem tomu věřit.Samozřejmě měnila sklíčka v těch okulárech.Nejraději bych odtud zmizela a to jsem měla v plánu krom těch předepsaných koupit ještě další dvoje.Na dálku a na počítač.Dopadlo to tak,že jsem koupila brýle,které určil lékař a od té doby jsem se neodhodlala jít s očima nikam.Velmi bych potřebovala nové brýle na počítač protože obruby jsou hodně jeté.Dodnes nechápu jak mohlo dojít k takovému renoncu.Přes svoje brýle vidím dobře.Jak by to asi dopadlo kdybych měla najednou skla o 2 dioptrie vyšší? Nemyslím,že bych viděla jako bystrozraká
ale jak by se mi motala hlava.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY