Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 13. srpna 2026 21:51

continuity No to je ten důvod, proč jsem ted tak dlouho hledala ty nové čočky, mně bohužel seděly více ty staré hydrogelove, možná se mi změnilo teda i oko, ale optometricka říkala, že je to spíše důvod toho noveho materiálu. DM mi teda nedoporucovala, prostě řekla, že už nejsou:D

Offline continuity
43533 příspěvků moje polička 13. srpna 2026 22:01

Karja no právě, v DM čočkách je jeste nejaky Hema kopolymer, co bylo ještě před těmi hydrogelovymi. Prd tomu rozumím, ale co vím jistě, že u čoček je důležité, aby propouštěly kyslík a tyhle to nedělají. 

Já jsem teda dítěti řekla, že ji radši budu platit ty jednodenní, zánět rohovky je taky pěkný průser a ty děti jsou trochu čuňata. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. srpna 2026 22:04

continuity tyhle jsou hydrogeolovéjá to nejspíš budu různě kombinovat, ale jsem ráda, že mi sedí i tyhle, které kopím skoro všude a hned. Už před tím jsem kombinovala denní a 14 denní. Až budu půl dne koukat na počítat, bude to třeba zase jiné.

Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 03:16

Môj očný odišiel do dôchodku a prevzala nás taká firma, čo pri každej návšteve mám iného lekára. Kvôli zvýšenému ocnemu tlaku chodím každé 3 mesiace. Teraz naposledy po rozkvapkani mi našli nejakú ocnu vadu, neviem presne čo, ale budú mi to sledovať. A naviac by vraj bolo vhodné nosiť šošovky, keďže mám rozdiel 3 dioptrie. Ja som ich nosila, pred 20 rokmi po očnej chrípke som musela prestať, pretože ma hrozne onimali, a to som nosila najviac najlepšie. Ale teda verím, že 20 rokov prinieslo zmeny, a som  zvedavá, aké mi ponúknu a ako ich budem znášať. 

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 08:12

continuity Ano, já tomu také prd rozumím, jen mě překvapilo, že jsem si prostě po 8 letech došla pro čočky a vůbec mi nesedly, říkala jsem té očařce, že to musí být očima, ale ona mi říkala o této změně materiálu, který je tedy lepší, ale je prostě jiný a sedět mi nemusí. Byla jsem tam na třech návštěvách, ruzně zkoušela, objednávala, pak něco vyhrabala, ale pořád jsem z toho měla pocit spíše kompromisu než nějakého pohodlí...ale jak říkám, donesla jsem to domů a už jsem si to nedala, třeba si zvyknu;)

Offline continuity
43533 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 08:32

Karja

víš co, já čočky vůbec nepokouším, já mám zarudlé oči prakticky pořád, padne mi tam večer řasa, cítím to ještě ráno. 

Moje babička dělala v optice, brýle na celá rodina a ty staré čočky rozmlouvala všem, že právě je problém s tím kyslíkem, že ta rohovka degraduje či co. To se vědělo už tehdy, že to není dobré. 

Jedna dcera nosí brýle, druhá hrozně chtela čočky, tak je má a překvapilo mne, jaká je to věda. Ony mají obě ještě astigmatismus, takže jen tak přijít do drogerie a něco koupit z police bych si vůbec netroufala. Já teda nekupuji v drogerii ani léky, podle mne se v drogerii kupuje Savo a krém na ruce.

Offline Sweet Potato
40608 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 08:52

barbucha Brýle na čtení kupují lidi v drogérce úplně běžně.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. srpna 2026 08:55

continuity na astigmatismus čočky v drogerii ani nekoupíš Ale proč ne paralen?

Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 09:06

barbucha môj muž si kúpil jedny okuliare na čítanie v optike, kde mu aj dioptrie zmerali a zvyšných asi 5 ks v drogérii, on ich má kade-tade rozmiestnené. 

Offline stes
9406 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 10:07

letfenixa takhle to je u nás..mám troje z optiky, vecer na čtení, do práce a ještě rezerva, ale páč jsem trochu chaotik a věčně bych je při bežném používání ztrácela a odkládala a zabordelila, mám na všech možných místech a místnostech  a kabelách ty drogerkové, 5-8 ks určitě.  Takhle to mám i s pomádama nebo balzámy na rty - mnoho a všude. 

Offline continuity
43533 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 10:11

Sweet Potato

Malokdo má tu vadu úplně symetricku. No když s tím vidí a neboli je hlava. 

Offline viktorka_od splavu
49422 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 10:21
Offline JankaM
3126 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 10:26

Tak dcerka jede dnes předčasně domů ze soustredění, večer šly na chatku ke klukům, holky tam usnuly, ta naše se ale bála jít sama zpátky, tak tam taky zůstala. Porušení podmínek, tedy konec a dost peněz v ... Ach jo.      

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. srpna 2026 10:34

JankaM docela drsný, jestli to byl první prohřešek.

Offline stes
9406 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 10:35

JankaM ajaj...tlapkám. 

Offline JankaM
3126 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 10:38

Evaeva stes tak ta naše alespoň ráno byla připravená a normálně nastoupila na trénink, na rozdil od ostatních. Proč musí mít tak dominantní kamarádky. 

Offline continuity
43533 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 10:43

JankaM

Sice nemilá situace, ale kdyz už se to stalo, asi bych s ní probrala, že ne všechno co vymyslí kamarádi, je úplně dobrý nápad. Protože spaní na chatce u kluků je ještě sranda, ale jednou může někdo vymyslet průser. 

Offline JankaM
3126 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 10:47

continuity vím chystáme se to. 

Offline notna
9520 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 11:07

Drogerkové brýle moje okolí taky používá hodně. Já to vůbec nechápu. Nevidím přes ně tak dobře jako přes brýle z optiky, nesedí mi dobře na nose ani za ušima a ve finále mě z toho rozbolí hlava. Při placení brýlí v optice mě to štve hodně. Proč já musím být takový exot! 

JankaM Jejda, to je pech.

Online tv
4287 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 11:23

JankaMtlapkam. Taky mi to přijde jako docela drsný trest