Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Torrah
3460 příspěvků moje polička 24. srpna 2026 16:34

Já se teď vzpamatovávám z prázdnin, kdy jsem měla týden tady čtyři vnoučata a neteř (6,9,12,12,14 let), pak jsem s nimi (i s manželem, dvěma auty, neb už nás je moc) odjela ke kamarádům, kde nám přibyly další dvě děvčata 6 a 8 let, tam jsme byli teda čtyři dospělí a sedm dětí taky týden, pak jsem měla týden oddech a teď jsem byla na chalupě s třemi vnoučaty a neteří, protože ta nejstarší už měla volejbalové soustření. Prožili jsme spolu detektivku, co jsem jim připravila (tři dny pátrali po ukradeném artefaktu z muzea, my dospělí hráli podezřelé), pak "desetiboj" o pohár a dort, noční bojovky, koupání, bobovou dráhu, rakouský vodní svět v Schremsu, Obludiště, veterány auta a já nevím co ještě. Ještě teď mi jde z toho hlava kolem, ale bylo to úžasný. Ale! Na chalupě s námi byla ještě kamarádka jedné vnučky, pro kterou si pak přijela maminka. Ta maminka, co má pět! pět dětí mezi čtyřmi a 16 roky, vypadala, že je jí asi dvacet, vážila tak padesát kilo, měla úžasnou postavu a z fleku by mohla dělat modelku. Málem mi upadla brada, když tam za námi pro svou holčičku přišla. Nikdy by mě nenapadlo, že tahle na první pohled "slečna" je mámou pěti dětí. A prý to v rodině klape, všechno zvládá... to se tak někdo má. 

Online Potrefenáhusa
39101 příspěvků moje polička 24. srpna 2026 16:46

Nejkrásnější miminko na světě byla moje starší a fakt mě hodně štvala tchyně už v porodnici recma typu Pro kazdyho rodice je jeho dítě nejkrásnější! , ani jsem ji pak mimino nechtela nechat pochovat

Ale mne přišla jak obrázek, jeste mela dlouhy tmavy vlasy, byla dokonala. Mladsi mela taky vlasy, ale blonďatý, a ta zas ale uplne dokonale nejkrásnějc na světě voněla, to jsem u starší bohužel prospala. 

Offline stes
9477 příspěvků moje polička 24. srpna 2026 17:25

Torrah Ty jsi světice a nadčlověk

Offline Torrah
3460 příspěvků moje polička 24. srpna 2026 17:56

stes nejsem. Mám je daleko, prázdniny jsou jediný čas, kdy s nimi můžu být delší dobu, jinak je to max víkend. A chci, aby měli hezký vzpomínky. 

Offline Blanka
příspěvků moje polička 24. srpna 2026 18:00

Torrah - Ano !

Offline stes
9477 příspěvků moje polička 24. srpna 2026 18:10

Torrah jasně...uplne tě chápu, jen to množství dětí je velký, ja bych to nedala...ikdyz jeden nikdy neví.

Offline Torrah
3460 příspěvků moje polička 24. srpna 2026 18:14

stesčím víc dětí, tím víc času stráví spolu a nepotřebují dospělé :). Stačí je nakrmit (i když, no, však víte :D), občas si s nimi něco zahrát nebo jim na část dne udělat program. Pak jsou rádi, když mají čas sami na sebe a dospělý si oddychne. 

Offline Kokoska
35230 příspěvků moje polička 24. srpna 2026 18:16

Torrah vzpominky urcite mit budou! To mnozstvi deti je ale strasidelny, i kdyz sama jsi na ne asi nebyla? Ja jsem zjistila, ze zvladnu sama 3, kdyz ke dvema sourozencum je jedno dite z druhy rodiny, tolik se pak nehadaji a nervou se. 

Edit - myslela jsem tim ty 3 mensi, nejstarsi uz si spis pred malyma nekam zaleze nebo si s nima hraje normalne, bez incidentu. 

Offline Torrah
3460 příspěvků moje polička 24. srpna 2026 18:23

Kokoska buď jsme byli dva s manželem, nebo na těch sedm pak čtyři. A na těch pět na chalupě dvě, s dcerou.

Offline Kokoska
35230 příspěvků moje polička 24. srpna 2026 18:25

Torrah Tak to jde, taky jsou uz starsi  nez ta nase "havet", my to mame 5,6,8 a 11. Od manzela jeste 9, 12 a 14, ale v plnem poctu se nam to tu vlastne nikdy neseslo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. srpna 2026 18:26

Torrah taky myslím, že víc dětí se líp zabaví a tvoji už jsou větší, tak u části odpadá nutnost je honit na zuby atd. Ale stejně si dobrá!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. srpna 2026 18:37

Potrefenáhusa já zas naopak tyhle řeči o nejkrásnějších miminkách moc nechápu. Já mám asi jiný přístup, mi to nějak nezajímalo, hlavně, že byli moji To stačí

Starší vypadal jak opička, černý oči, černý vlasy, černý chlupy všude Zároveň mně dojímalo, jak je podobný muži (ten teda jako opice nevypadá), to bylo úplně neuvěřitelný. Vydrželo mu to. Ti další byli takový normální. Teď se pořád někdo rozplývá nad mimiňákem, blonďák s modrýma očima. No já nevím, já radši oči tmavý

Offline stes
9477 příspěvků moje polička 24. srpna 2026 19:34
Offline Sweet Potato
40682 příspěvků moje polička 24. srpna 2026 20:43

Torrah Chtěla bych být tvoje vnouče!

Offline letfenixa
10977 příspěvků moje polička 24. srpna 2026 20:49

Torrah to je krásne 

Offline barbucha blogger
36245 příspěvků moje polička 24. srpna 2026 21:30
Reakce na Potrefenáhusa:

Nejkrásnější miminko na světě byla moje starší a fakt mě hodně štvala tchyně už v porodnici recma typu Pro kazdyho rodice je jeho dítě nejkrásnější!

​No vono na tom zrnko pravdy bude ale tak pořád je lepší mít dítko pohledný, aby případnej zvědavec nahlédnuvší do kočárku ze sebe nemusel soukat takový rozpačitý "no tak voni z toho časem vyrostou, že jo" a místo toho mohl rovnou vykřiknout nelíčeným a upřímným úžasem, jak je mimino krásný!

Online Karja
45023 příspěvků moje polička 24. srpna 2026 21:34

Torrah jsi dobra! U našich se někdy sejdou v 5, někdy v 6, ale upřímně za dvě hodiny je už čas je vykopnout, hrozně zloběj, fakt se to nedá...Ale pokud mají nějaké větší prostranství tak docela ano:D.

Offline Myrtila
5514 příspěvků moje polička 24. srpna 2026 21:46

Potrefenáhusa Mně moje děti taky přišly úplně dokonalý, oba dva, oni si teda byli jako mimina podobní jako vejce vejci ale zvlášt při chování mladšího jsem si hodněkrát vzpomněla na takovou hodně realistickou panenku-mimino, co jsem měla jako dítě, on byl fakt jak panenka v obličeji i těmi proporcemi, byl takový akorát baculatý a k tomu spal, no prostě jak panenka starší byl oproti němu hubenější, ale hlavně nespal a řval, takže možná taky vypadal jako panenka, jen jsem neměla kdy si toho všimnout

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. srpna 2026 22:13

Karja našich pět si skvěle vyhraje. Ale na hřišti, doma je to fičák.

Offline Zuzuli
3895 příspěvků moje polička 24. srpna 2026 22:45

barbucha doufam, ze tohle pomerovani "krasy" novorozencu brzo uplne zmizi. Pro me je to uplne wtf. Je na to nejaky vzor, jak ma ten "krasny" novorozenec vypadat?

Jak se rika, krasa je v ocich toho, kdo se diva...