barbucha Moje babička měla hlášku ,,krásný čistý dítě,,. Mých se nedočkala, co by na ně rekla:D
Stěžovací vlákno
Torrah jsi dobra! U našich se někdy sejdou v 5, někdy v 6, ale upřímně za dvě hodiny je už čas je vykopnout, hrozně zloběj, fakt se to nedá...Ale pokud mají nějaké větší prostranství tak docela ano:D.
my jsme vypozorovali s našima (3,6,6,9,11), že nejvíc vyvádí ty první dvě, tři hodiny. Pak už se zklidní a jde to. Máma je tam ted měla takhle asi 3 dny.
Akorát autem uz v tom počtu teda nevyjedou.
Torrah Tchýně si taky vždycky brala nejraději všechna vnoučata najednou. Jednak se děcka jinak moc nepotkaly, jedno z Bratislavy, dvě z Prahy a jedno z Olomouce a jednak říkala, že je to pro ni jednodušší, je to jako tábor, děti se zabaví a ona má na starost jen přísun jídla a dědeček večerní táboráky. ![]()
Tabea auto je problém. U nás na chalupě ani není žádná dobrá doprava, aby člověk někam vyjel třeba vlakem. Takže děti půjčujeme i s autem. Akorát že vy byste potřebovali dodávku ![]()
Nejdelší akci na přesun vnučky dělala asi kamarádka mojí tchýně, která žije v Austrálii. Její syn, Australan, si vzal Češku s dítětem a žili spolu v Austrálii a tu holčičku vozili k prarodičům do Česka. Ona by si je nepamatovala, byla miminko při stěhování, ale všichni ty vazby chtěli udržet. Tak to se plánovalo vždycky snad rok dopředu. Kdo s ní poletí tam a kdo zpátky.
A pak mám ještě kamarádku, která zase vozila svoje neteře z Anglie nebo nazpátek domů, protože babička těch vnoučat se starala o dědečka na vozíku. Takže buď letěli všichni a to stejně musela kamarádka taky, protože dědeček na vozíku a dvě malé děti, jedno v kočárku by sama babička nezvládla. Nebo s nimi lítala sama. Vždycky jednu cestu rodiče holek, druhou zase ona.
To kamarádka, která nikdy nepije, když její dcera je někde na přespávačce, protože hrozí, že kdykoliv bude zavolána, ať si pro ni přijede, je uplný nic :-)
notna Tak to mi připomnělo, že jsme tu měli na přespavacce předškolní holčičku, rodičů, které jsme neznali, bydlí asi ob tři vesnice, nepamatuji si je ani z detstvi, nebo pres nekoho, nic. Takže předpokládám, že oni neznají ani nás, sambo se sem pristehoval, nepracuje v regionu, takže toho jakoby málokdo zná a jestli se ptali nekde na mně, když mám jiné příjmení, pochybuji. Takze fakt jen z satny, kde jsme si nikdy nepovidali, ja tu maminku si ani nevybavuji, potkavala jsem jen toho otce. Takže prakticky svěřili dítě cizím lidem a nějak večer jim sambo psal, ze vse bylo OK, ale nějak se to hroutí u uspavani (peklo!!!) a ten typek napsal, že už měli vino:D:D. To si třeba neumím představit, nesvěřila bych dítě někomu koho jako aspoň ramcove neznám a ještě s tím, že si pro něj nemůžu v noci dojet.
Tabea auto je problém. U nás na chalupě ani není žádná dobrá doprava, aby člověk někam vyjel třeba vlakem. Takže děti půjčujeme i s autem. Akorát že vy byste potřebovali dodávku
dodávku máme. Ale jen pětimístnou
. Ale dozadu se dají dát nesložený dětský postýlky a kočárky. Tak leda je vozit vzadu v nákladovým prostoru v postýlce. Nebo psí kleci. ![]()
říkala, že je to pro ni jednodušší, je to jako tábor, děti se zabaví a ona má na starost jen přísun jídla a dědeček večerní táboráky.
Proto jsem si vždycky v létě na chalupu brala i děti kamarádek - byly mi vděčný a já byla za světici, přičemž jsem ještě měla od harantů celej den pokoj ![]()
barbucha doufam, ze tohle pomerovani "krasy" novorozencu brzo uplne zmizi. Pro me je to uplne wtf. Je na to nejaky vzor, jak ma ten "krasny" novorozenec vypadat?
Jak se rika, krasa je v ocich toho, kdo se diva...
Hele mimina nebo dospělí - někdo je prostě hezkej až krásnej a někdo už ne tolik, to se snad dá bez urážky přiznat, ne? Nicméně je pravda, že každýmu se líbí něco jinýho (což ale taky neznamená že se ti musí líbit jeden každej).
Tabea my máme sedmimístné auto. Sice tam pak už nedáš prakticky nic, takže ségra musí stejně na místo pobytu jet autobusem. Ale na pojíždění na místě je to dobrý.
barbucha mně by spíš zajímalo, proč musí být mimino krásný. Vždyť je to úplně fuk.
Evaevakrásné mimino je evoluční výhoda. Pro něj. ![]()
Třeba moje starší se první rok projevovala tak, že ji zachraňovala hlavně ta krása.
continuity no vidíš. Já tohle u svých dětí vůbec nevnímám
continuity no vidíš. Já tohle u svých dětí vůbec nevnímám
já teda jo. Taky u nás jednoho ta roztomilost (oceňovaná i externě) evolučně chránila ![]()
Kdyz si zadáš do googlu zadáš "do good looking people", tak tam jako první naskočí "earn more money" a pak hned "get treated better" ![]()
barbucha mně by spíš zajímalo, proč musí být mimino krásný. Vždyť je to úplně fuk.
Já neříkám že musí, jen že je to lepší. Jako s dospělejma - chce snad tady někdo být za šeredu?
Je ti taky fuk jak vypadáš?
Nevím o co se tady dohadujeme, vždyť je to daná věc... vypadal by snad někdo radši jako tady oblíbená Toulová, než jako dejme tomu Pořízková (doplň si dle svého ideálu)? ![]()
Tabeaano, vím, že krásní lidé to mají snazší. Ale svoje děti takhle vůbec neposuzuju. Cizí jo
(jen pro sebe samozřejmě)
Tohle je hodně tenký led, ale kolikrát jsem uvažovala, že takový malý David Gilmour musel coby robě získat úplně jinou představu o světě a o sobě na základě toho, jak se lidi zatvářili, když ho uviděli, než malý Roger Waters. Celkem dost věcí mi to vysvětluje.
barbuchato je přesně ono, včetně toho, jak píše Garfie , že děcka - bratranec a sestřenice - se přes rok moc nevídají, tak ať mají nějaké společné zážitky. Ono se to fakt dá s nima docela dobře vydržet, a jak jsou už větší, tak se dají i líp nastavit hranice. Mívala jsem je tady od dob, kdy nejmladší byly tak 3-4 roky, to bylo mnohem horší a náročnější. Ale taky jsme to daly, i když to většinou bylo tak na jednu dvě noci a pak dorazila maminka a byla tu s námi zbytek týdne.
Tabea jo, výlety autem, když je víc dětí, jsou problém. My teda máme teď momentálně auta dvě, tak to jde, ale do budoucna nevím, živit dvě auta kvůli pár týdnům o prázdninách.. uvidíme. Ale rádi jezdíme vlakem, to je pak ta pravá zábava.
Evaevakrásné mimino je evoluční výhoda. Pro něj.
Třeba moje starší se první rok projevovala tak, že ji zachraňovala hlavně ta krása.
ostatně i jejich otci už to zachránilo život mnohokrát...
ale i mladší má štěstí, že je tuze roztomilá, protože ta je na zakroucení krkem několikrát denně
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY