No já bych řekla, že pediatr dítě neposlal prvotně na MR, protože je to pro ty haranty taky větší zátěž - psychická. Takže proč nejdřív nepoužít jednodušší vyšetření, který taky může leccos objasnit, a když ne, pak teprve hnát chudáka do toho tunelu...
Stěžovací vlákno
cela pusa olezlá, u doktora to mate alergii, snědla jste moc hrášku a jahod (bylo to touto dobou)
dostala jsem jakesi masticky a instrukce co nejist, no nepomohlo, vypadala jsem desne, krome kousku čela fakt cely oblicej, pak zmenila dr. Dostala vodicku "eryfluid"a bylo hotovo. A jako bonus, krasna plet, bez pupinku. Od te doby jsem ji mela jeste nekolikrat, vzdycky pomohla. Ale uz je do dýl.
Ještě k tomu ct a mr, není to tak vždycky, že nejdřív to a pak to druhý, některý dg specificky patří do mr a některý zas do ct, mr už je hodně specifická metoda a není nutný tím tunelem protáhnout každýho, kdo vkročí do nemocnice. Dtto ct. Jen tak naokraj, ct je obrovská radiační zátěž, která může mít důsledky, takže pohorsění se nad tím, že se neuděla ct každýmu...
jinak případ Silvie známý a jejího manžela je smutný, nevíme všechny info, ale jestli to tak bylo (vemte si Rennie a přiďte za půl roku) tak je něco špatně. Asi bych navštívila jinýho lékaře.
A na závěr pro viktorka_od splavu to s tím ostentativním psssssssst, nesmím to říkat, to je zbytečný a a trapný. Nikdo ti nezakazuje tu cokoli napsat, jen je dobrý mít zpětnou vazbu, abysis uvědomila, že ne všichni doktoří (sestry, učitelky, taxíkáři, politici, řezníci, prodavačky ..dosaď nenáviděnou profesi) jsou špatný, protože tvoje zkušenost je zrovna špatná, a když pak konstantně nadáváš víc než je zvykem, dostáváš se do stavu, kdy je jasný, že bys je sepsula i kdyby cokoli, tak tím vypovídáš hlavně sama o sobě. Já taky nepíšu, že všechny učitelky sou krávy, poněvač mě jedna v pátý třídě šikanovala..aby bylo jasno, nezlehčuju tvoje suspektní špatný zkušenosti, ale není třeba psát 'fuj ti špatní doktoři (jakýkoli jiný zaměstnání)' je to o jedincích
jestli to video bylo fakt dulezity, tak ipad nepouzivat a zkusit do servisu, na pc obnovit lze urcite, jak je to s tablety nevim ale zkusila bych to
dik vsem za postrehy. dnes du zase na kozni, tak uvidim, co mi reknou, zkusim s e zeptat na ten eryfluid, jestli by to mohlo pomoct.
jinak vtipny, jak tu byla pred par dny diskuse v cestovani o tom, jak chlapci projevujou pozornost nebo ne, a jestli uz nekdo neni moc starej a tak ... tak ted zarucene jedina pozornost, kterou vzbuzuju, je typu wtf ![]()
Ani nevíte jak ráda jsem si přečetla tu vaši reakci. Řeším teď nějaký vleklejší zdravotní problém a zkušenosti co jsem nasbírala ohledně lékařů a jejich přístupu jsou teda zatím spíš negativní, ale právě se mi to nechce vzdát a tak doufám, že najdu lékaře s jiným přístupem.
Reakce mého okolí jsou velmi často takové, že se nadává na lékaře jako na celek a ještě vám hodně "dobrých duší" nezapomene pichlavě zdůraznit, že tím, že se snažím najít jiného lékaře si vůbec nepomůžu, protože všichni jsou stejní.
![]()
vidis a treba tohle ja jsem nikdy nepsala. naopak dost casto pisu o nekolika lekarich kteri jsou uzasni. i zrovna ten nas pediatr je moc fajn a cenim si prave ze i to spatny na rovinu rekne. lekari stejne jako svadleny nebo architekti jsou proste ruzni. clovek by si akorat mel uvedomit ze kazda profese je proste zamestnani toho cloveka, chodit v usitych satech, bydlet v dome a zit v tele budu ja, tak je na mne at si to pohlidam.
No, patří to k dobrýmu mravu, nadávat..(ale na všechno, fakt)
jinak, nevzdávala bych to, mrzí mě negativní zkušenosti, ale určitě nejsou špatný všichni plošně. Na názory ostatních bych se vyprdla. Já mám dost bohatý osobní zážitky, ale vzhledem k tomu, že tu opruduju se svejma názorama, tak to zjevně dobře dopadlo
takže, hodně štěstí
![]()
Jinak teda, dermatitidu nezávidím, to je blbý..já se teď půl roku potýkala s periorální dermatitidou jako reakcí na kosmetiku a léčbu ekzemu, drželo se to jako klíště..
Jenom by mě zajímalo, jestli bys nadávala i v situaci, že by ten lékař hromadně lifroval na magnetickou rezonanci nebo CT, aniž by se snažil diagnostikovat zavedenými postupy, tj. i pozorováním, samozřejmě i z ekonomických důvodů, podle mě určitě jo![]()
Priznam se, že jsem nikde (ani ted ani v diskusi před pár týdny) v tvých příspěvcích, ani v příspěvcích Jiné Reality, nečetla to, co se ti tady podsouvá. Brala jsem je jako vyjádření vlastní negativní zkušenosti v rámci daného tématu.
A ono se jí tu teď něco podsouvá? Myslím, že ne.
Vždyť to sama shrnuje pomocnou rukou pouze na konci vlastního ramene, kolegyně je autorkou pro mě nejzajímavějšího - S rakovinou slinivky k lékaři nejlíp co nejpozději. Nevím jestli je něco nutný podsouvat.
jen je dobrý mít zpětnou vazbu, abysis uvědomila, že ne všichni doktoří (sestry, učitelky, taxíkáři, politici, řezníci, prodavačky ..dosaď nenáviděnou profesi) jsou špatný, protože tvoje zkušenost je zrovna špatná, a když pak konstantně nadáváš víc než je zvykem, dostáváš se do stavu, kdy je jasný, že bys je sepsula i kdyby cokoli, tak tím vypovídáš hlavně sama o sobě. Já taky nepíšu, že všechny učitelky sou krávy, poněvač mě jedna v pátý třídě šikanovala..aby bylo jasno, nezlehčuju tvoje suspektní špatný zkušenosti, ale není třeba psát 'fuj ti špatní doktoři (jakýkoli jiný zaměstnání)' je to o jedincích
Takový dojem mám z toho prispevku. Nikde jsem totiž nečetla, že by Viktorka psala o špatnosti celé profese.
Tak zrovna s tou slinivkou (a nevím, jestli to nebyla Jiná realita) tady zaznělo, že diagnostika v počáteční fazi je obtížná a progres nemoci většinou velmi rychlý, takže se na ni přijde až ve fázi, kdy už se nedá nic dělat. Nevědomost vs plné vědomí prognózy je volba každého, já bych vědět chtěla, ale respektuji, že někdo ne.
Pomoc je hlavně na konci vlastního ramene. Pro mě to třeba znamená, že jsem aktivním členem týmu, který se stará o mé zdraví, ne jen pasivním prijemcem informací a služeb a klidně si půjdu hledat nového doktora, pokud mi stávající nevyhovuje a mám pocit, že mi nevěnuje dostatečnou péči.
Byla, vyjádřila jsem se nepřesně, ale je to blud jí šířený jako ověřená pravda.
V tom případě bludu o obtížné diagnostice věřím také.
Pomoc je hlavně na konci vlastního ramene. Pro mě to třeba znamená, že jsem aktivním členem týmu, který se stará o mé zdraví, ne jen pasivním prijemcem informací a služeb a klidně si půjdu hledat nového doktora, pokud mi stávající nevyhovuje a mám pocit, že mi nevěnuje dostatečnou péči.
tos napsala naprosto skvěle.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí