Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Kokoska
35028 příspěvků moje polička 06. července 2017 11:21
Reakce na :

Jako dítě jsem neštovice neměla, moje děti to přinesly ze školky a dostala jsem neštovice já i příbuzná, která nás vezla autem. 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 06. července 2017 11:29
Reakce na :

nestovice som zatial este nemala, aj ked v mojom okoli ludia s nestovicami boli. nedavno som skoncila s podozrenim na nestovice na infekcnom, no nakoniec z toho bola alergia na mlieko. robili mi testy na protilatky a udajne som zatial kiahne (aj napriek vysokemu veku) nemala. mozu sa vraj pokojne objavit viackrat, nie len raz za zivot. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 06. července 2017 11:36
Reakce na Krehutka:

No proto dostaneš ještě něco lepšího než neštovice . Jinak u pásového oparu se taky uvádí výskyt jednou za zivot, a pak v diskusích pod článkem píšou lidi, co ho mají už potřetí. Jako není to příjemný, ale jsou i horší věci. Teď jsem někde vyhrabala, že v roce 2014 v ČR onemocnělo cca 50 tis. lidí, což je asi 0,5 % obyvatel, to není taková hrůza.

Pásový opar naopak se vrací velice často, po nákaze je v organismu v latentním stádiu už napořád, projeví se pak při snížené imunitě.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 06. července 2017 11:52
Reakce na :

ano, to sa dialo aj u nas - privolavanie nestovic hrou s nakazenymi detmi :-D v dospelosti je dost vazne a ludia koncia s vysokymi teplotami a kolapsovymi stavmi v nemocnici a obzvlast nebezpecne su nestovice v tehotenstve, preto sa vo vyssom veku odporuca proti nim ockovat.

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 06. července 2017 11:54
Reakce na palahniukowa:

Ja jsem si protilátky taky nechala nabrat a mela jsem je, jinak vam doporucuju se nechat očkovat. Pry jsou tak nakažlivé,ze je prodělá 95% populace,i kdyz část skryte (jako ja). V dospělosti maji pry o hodne těžší průběh, navíc jsou při případným tehotenstvi fatální pro dite.

Online viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 06. července 2017 11:54
Reakce na mirajo:

Když oni bohužel, ty lidi, kterým opravdu něco je, dost často sedí v koutě a neozvou se. Nebo ani neřeknou všechno, nebo neřeknou skoro nic. Čímž lékařský pochybení nijak neomlouvám. A pak je tu nemálo těch, kterým není nic nebo maj problém opravdu jen v hlavě a chodí a chodí a mluví a vynucujou si vyšetření opakovaně atd. 

Nemyslím, že mezi doktorama je víc flinků nebo neschopných než v jiných povoláních. Ale najdou se. Bohužel ty případný pochybení mnohem víc bolí. Ale každej doktor za sebou nějaký omyly má, i ten zodpovědnej. Já zažila jedno příšerný chování doktorky při umírání blízký osoby. To nebylo o odbornosti, to bylo neomluvitelný. A taky jsem nezanevřela

"Když oni bohužel, ty lidi, kterým opravdu něco je, dost často sedí v koutě a neozvou se. Nebo ani neřeknou všechno, nebo neřeknou skoro nic"

si vždycky vzpomenu na spisovatelku Betty MacDonaldovou jak v knížce z plicního sanatoria líčila svou anabázi vedoucí k diagnóze od kamaráda patologa:DDD (protože každému lékaři řekla jen info z jeho "oboru" a jen jemu všechny svoje potíže:-)

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 06. července 2017 11:54
Reakce na palahniukowa:

Jo,nez jsem to natukala z mobilu,byla jste rychlejší :-)

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 06. července 2017 11:57

K pasovymu oparu - babicka ho mela nekdy v 75 pres dlaň,byla s tim i v nemocnici a definitivně ji to tenkrát vyřadilo z pracovního provozu,dodnes nema tu ruku plne pohyblivou (nesevre ruku v pěst,napr.)

Offline mirajo
2674 příspěvků moje polička 06. července 2017 12:04
Reakce na Potrefenáhusa:

Nejhorsi je asi v obliceji, podel trojklannyho nervu. Kvuli rohovce. 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 06. července 2017 12:06
Reakce na Potrefenáhusa:

:-)

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 06. července 2017 12:12
Reakce na Krehutka:

O slinivke spm písala ja. A písala som o necitlivom prístupe lekárky, ktorá mamu ešte vyhrešila, čo si dovoluje chodit na pohotovost s vracaním trvajúcim už doosť dlho. A potom ju nechcela dat komplexne vyšetriť.

Až na našu prosbu ju vzali na chirurgiu, kde jej ešte ten den dali sondu a tu mala potom dlho, lebo to bolo jediné čo jej ulavilo pri vracaní. Čiže ju nezachránili, ale uľavili jej v ťažkých chvílach, čo spomínaná p. Dr. akosi nemala chuť urobiť, ešte sa chovala hnusno a povýšene. A písala som, že je to o ľudoch konkrétnych a ich postojoch. Chorého netreba vždy zachrániť za každú cenu, ale uľahčit a umožniť mu dôstojne prežit posledné dni je z mojho hľadiska to najdôležitejšie. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 06. července 2017 12:25

když vzpomínáte ten trojklanný nerv.

nemá někdo náhodou nějakou kladnou zkušenost s úlevou u jeho zánětu? podpořeno radioterapií, takže se to zhoršuje :/ známý s tím, jak jsem zjistila, nakonec musel na přerušení nervu, nepomohlo mu nic, ale je to už pár let, třeba se vyskytla nějaká novinka...

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 06. července 2017 12:28
Reakce na Janulik03:

Přesně tak, paliativní léčba je na vysoké úrovni, vyléčit se to zatím nedá, ale ulevit ano.

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 06. července 2017 13:28
Reakce na mirajo:

Traktát je skvělej 

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 06. července 2017 13:32
Reakce na Krehutka:

Pásovej opar může být vickrat, je to reaktivace. Ten vir 'je schovanej' v gangliích nervů a oslabení (obecně) ho může reaktivovat. Ale taky ho nemá každej, kdo prodělal neštovice..každej má jinou imunitu, reaguje jinak. Stejně jako herpes simplex, máme ho skoro všichni v sobě a opary mívá jen někdo a nekdo opakovaně..

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 06. července 2017 13:33
Reakce na palahniukowa:

Jestli si neštovice (planný) ještě neměla, doporučuju očkování. Mít je v dospělosti je peklo.