Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 05. července 2017 13:59
Reakce na RoSa:

Protože už mám alkoholickou sklerózu? 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 05. července 2017 15:10
Reakce na :

:-))) mas proste styl, osobitny pristup a robis veci po svojom - same klady!!!  

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 05. července 2017 20:26
Reakce na :

Jezis, to je hruza. Jak k takove nemoci clovek prijde?

Pokud jsi prodělala plané neštovice, tak ten vir máš pořád v sobě. Není mi úplně jasné, jakým způsobem se zaktivizuje, asi snížená imunita, stres, možná další příčiny, ale projeví se to pak jako pásový opar. Na začátku nemoci dojde k zánětu nervového vlákna, ve které se ta mrcha schovala, proto ta bolest. Možná to tu nějaký zdravotník dokáže popsat lépe, každopádně není o co stát.

Online viktorka_od splavu
49372 příspěvků moje polička 05. července 2017 20:42
Reakce na Krehutka:

nejsem zdravotník, takže přidám jen laický postřeh, že krom snížení imunity se ta aktivace taky často přihodí právě tím setkáním s infekčním člověkem co má ty neštovice. stejně jako se mi stává s oparem na rtu (což je příbuzný virus). mechanismus mi bohužel taky není znám. je to ale důvod, proč by třeba staří a nemocní lidé neměli přijít do styku s malými dětmi co mají neštovice. ale jestli plantám tak mě prosím někdo opravte.

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 05. července 2017 20:50
Reakce na RoSa:

Alkohol je metla lidstva 

... ale jednotlivci neuškodí!!!

(nedopsala´s to celý)

Já to znám s koncem "ale zametat se musí"

Offline Silvie
98 příspěvků moje polička 05. července 2017 21:11

Proti pásovému oparu existuje vakcína, pro lidi 65 let  a starší je očkování bezplatné a pro mladší je to  ( z mého pohledu ) dobře investovaná tisícovka.

Podávání vit. B6 je stará metoda  z doby, kdy se ještě o pásovém  oparu moc nevědělo ( a spousta lékařů dodnes moc neví).

Proškoleni by měli být lékaři z Center proti bolesti. Kromě antivirotik se u dospělých podává Neurontin, je dobré nasadit Imunoglukany, mazat postižená místa mastí Imunoglukan.

Pásový opar je běh na dlouhou trať, pokud se neobjeví  příznaky  6 měsíců a víc , lze očkovat i člověka, který jej již prodělal.

Při projevu je třeba pečlivě dodržovat hygienu, nesahat si na postižené místo a pak třeba na obličej, výskyt na čele je docela častý. A pokud by se dostal do oka ,to už je hodně zlé, člověk by mohl oslepnout.

Omlouvám se za vyrušení ale bylo to silnější než já, opět zálézám do nory.

Offline An.Fial
82 příspěvků moje polička 05. července 2017 21:29
Reakce na Silvie:

Nezalézejte :-) Jsou to velmi zajímavé informace, pro mnohé určitě užitečné.

Jak to vlastně vznikne? Jaké "předpoklady" musí tělo splnit, aby pásovým oparem onemocnělo?

Offline Kokoska
35019 příspěvků moje polička 05. července 2017 21:33

Mě opary zlobí právě od doby, kdy jsem jako dospělá chytla od dětí neštovice. Spouští to kde co - stres, nachlazení, většinou ani nemusím mít teplotu, spíš taková ta vnitřní pocitová horkost. Prudká změna teploty a slunce - takže lidi si z dovolené vezou suvenýry a opálení, já opar přes půl huby. Už jsem se trochu naučila to podchytit, ale běda, když nemám při prvním svědění po ruce Zovirax.

49372 příspěvků moje polička 05. července 2017 21:36
Reakce na Kokoska:

mám to stejně. když je to hodně zlý s bolestma za krkem a horečkou tak může být fajn taky pojíst tabletky, pak to dá načas pokoj uplně. bohužel napořád ani to nefunguje:-(

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 05. července 2017 21:37

U mna to bol velky stres a velmi znizena imunita. Mala som to vsak takmer bezbolestne aj ked v dospelosti. Pomohlo mi nahrievanie soluxom a zrejme aj to, ze som to mala v horucom lete. Nastastie som si mohla dovolit ten luxus nevyliezat medzi ludi a dodrziavat klud. Sice som sa skoro zhryzla nudou, ale nemam ziadne nasledky.

Offline Kokoska
35019 příspěvků moje polička 05. července 2017 21:37

Jaké tabletky? Tak daleko jsem se naštěstí zatím nedostala.

Offline Silvie
98 příspěvků moje polička 05. července 2017 21:42
Reakce na An.Fial:

tohle není můj obor, ale pokusím se. jak už bylo napsáno, po prodělání planých neštovic si virus neseme v sobě a spouštěčem bývá často nedostatečná imunita , když jdeme dál ,je za tím stres a pod. často pásový opar signalizuje ještě něco horšího, takže ti svědomití lékaři vás okamžitě pošlou na odběry.

Podávat antivirotika až po objevení puchýřů je pozdě, zpravidla na místě, kde byly puchýře, se nemoc objevuje znova,nejčastěji v předjaří a na podzim . Bolí to hodně, je to pocit jako by se člověk vyválel v kopřivách.

Promazávání postižených míst tu bolest trochu zmirňuje, trochu.

49372 příspěvků moje polička 05. července 2017 21:45
Reakce na Kokoska:

no totéž co máš v mastičce jen je to v tabletách - herpesin. jen na předpis, samozřejmě. je potřeba nasadit hned, mám pocit do 48 hodin od výsevu puchýřů (ne myslím že Silvie nemáš pravdu, není to pozdě, jen to "po" nesmí být za tejden, až někomu konečn dojde o co jde)

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 05. července 2017 21:46

ma nekdo nejake pozitivni zpravy na tema dermatitida, kdyz uz se tu probiraji ekzemy?

asi ji totiz mam a to celkem brutalni, v podstate skoro vsude, nejvic na krku. prvni navsteva kozniho nepomohla, jsem s prominutim olezlejsi a olezlejsi, zejtra tam nabehnu znova, uz se tesim na ty tri hodiny cekani.

49372 příspěvků moje polička 05. července 2017 21:48
Reakce na Lilly_Ku:

opar s ekzémem nemá nic:-) no a ty víš z čeho to máš?

Offline Silvie
98 příspěvků moje polička 05. července 2017 21:51

jj, co nejdřív, nejlepší je nasadit hned po projevu, nečekat na puchýře, což už jsem taky slyšela " přijďte paní Nováková až se vám ty puchýře hezky vyrazí ".

49372 příspěvků moje polička 05. července 2017 21:52
Reakce na Silvie:

ježiš prosimtě to ne, hlavně nemrmlat na nějakýho nedůvtipnýho doktůrka nebo seš mrtfá lady:D

Offline Kokoska
35019 příspěvků moje polička 05. července 2017 21:52

Aha, dík, to je dobře vědět.