Mimochodem četla jsem, že úroveň českého, v té době ještě československého lekařství byla zasažena nemožnosti studia z řad potomků antikomunistů, samozřejmě byly u nás nedocenitelné kapacity, ale tam by to Maruška medička, bolševická dcerka nikdy nedotáhla, takže pěkně na obvod nebo okres, chápu, že tohle muselo třeba 20 let doznívat, než přišla nová generace, ale věřím a vidím, že přišla. Obecně bych stav neřešila jako věřit vs. nevěřit, ale důvěřovat každopádně a pokud subjektivně cítím, že můj problém neřeší, chtít další vyšetření nebo konzultaci jiného lékaře, obecná skepse ničemu nepomůže.
Stěžovací vlákno
já jsem se asi s žádným vyloženě neschopným doktorem ještě nesetkala, s arogancí teda jo - přijde mi, že je u nás pořád ještě leckde problém s pacientem komunikovat jako se svéprávným člověkem, kterej má nárok na vysvětlení a komunikaci Příkladem byla i moje máma zubařka, už v důchodu, která se s těma pacientama prostě nebavila, proč by to dělala, když ty lidi tomu stejně nerozumí? Jsem se teda jednou zhluboka nadechla a přečetla jsem si recenze na známýlékař, nebo jak se to jmenuje a jako LOL, výkony teda chválili hodně, ale byla na ně zlá :-D
Ale třeba na svýho praktickýho doktora si v tomhle směru už naprosto nemůžu stěžovat, vysvětlí, popíše, fakt pohoda.
Ale teda věřím, že existence googlu je pro leckterý doktory jako červenej hadr :-D
S tou poslední větou se nedá než souhlasit...
jinak poznámka na okraj: ty lidi, co je jim tak děsně zle, že nikam nejdou a až když už je to hodně špatný, tak teda jdou (a pak sou třeba zklamaný, že jim nikdo nepomohl), doufám že sou tady v menšině, protože zanedbávání zdravotního stavu není správný a muže to dojít až tak daleko, že vám pomoci už nebude..
Chystáme firemnú akciu na chate v lese a hrmí. Dúfam, že nebudeme musieť byt po celý večer dnu, lebo sa tam udupeme. Ufff. Tak ako sa tešíme, až naprší, zrovna dnes to mohlo vydržať.
No, tahle komunikace je trochu problém, ty lidi to taky nekdy neusnadňujou "paní doktorko, já tomu nerozumim, neříkejte mi to, mě to nezajímá, prostě to nejak udělejte" - není úplně řídká reakce na: "máte nějaký dotazy, k tomu co sem vám teď řekla?"
A fakt je ten, že sem se za svůj život setkala s několika hodně šikovnejma lidma, který tenhle dar komunikace nemaj, takže člověk (některej) může mít dojem, že byl u špatnýho doktora i když to tak není..a naopak (bohužel)
no a google...
Mňo, tady nad ránem lilo jak z konve, bouřka jako blázen..tak třeba se to vypršelo u nás a u vás bude fajn :)
Tak ono by stačilo, keby ste to tam zadržali tak do polnoci. Potom može spustiť. :)
mám podřadnou a zenadbatelnou rozmazlanou stížnost: poslední dobou vůbec nevím, v čem jít ven. ráno děsná zima, večer děsná zima, dopoledne leje nebo fouká studený vítr, a odpoledne jsou pár hodin tropy. jakmile slunce zajde za mrak, zima, jak vyleze, tropy. ja mi pořád horko nebo zima
a už mě to nebaví. teď zase leje a je jak na sibiři, ale odpoledne mám na mapě až 28 stupňů...tak nevím.
a pak je druhá strana mince, kdy máte rakovinu a doktor před vás položí dvě možnosti dalšího postupu a řekne "rozhodněte se, je to na vás"...jako jak se má laik rozhodnout, vůbec netuším.
Všechny ordinace jsou soukromý,ne? Jako v tomhle byl fakt nedostatek těch doktoru ze stary školy,na druhou stranu si jsem celkem jista,ze by vam moje moje matka nechtěla vrtat pět zdravých zubu.ona teda vzdycky tvrdila,ze pro ni byl přechod do kapitalismu dost neprijemnej a bylo ji blby na tom vydělávat penize...ze jako se učila,ze ma léčit a pomáhat...ted treba jedna příbuzná kamarádky chtela na medicínu (po roce ji vyhodili),tak na stomatologii (zas ji vyhodili,takze pro nás asi happy end),ale tam ta motivace byla fakt ciste finanční s naprosto nerealnyma ocekavanima
Asi mysleno se smlouvou s pojistovnou a bez, to nemyslim, ze je u nas zarukou kvality
Zdarma neni nic ale,bud si výkon hradite (částečně) sama nebo ho za vas hradí pojistovna
Jj
mám podřadnou a zenadbatelnou rozmazlanou stížnost: poslední dobou vůbec nevím, v čem jít ven. ráno děsná zima, večer děsná zima, dopoledne leje nebo fouká studený vítr, a odpoledne jsou pár hodin tropy. jakmile slunce zajde za mrak, zima, jak vyleze, tropy. ja mi pořád horko nebo zima
a už mě to nebaví. teď zase leje a je jak na sibiři, ale odpoledne mám na mapě až 28 stupňů...tak nevím.
jako chápu že furt převlíkání je protivný... u nás za dva měsíce dnes pršelo snad potřetí, je furt strašný vedro, kalhoty jsem měla na sobě celkem třikrát. buď pere slunko nebo zataženo a dusno jako před deštěm jenže déšť nepřijde žádnej. dneska ráno jsem byla nadšená že prší a dokonce bylo i chladno... už zas tam praží. včera jsem zjistila, že mi uschla levandule![]()
já jsem samozřejmě ráda, že prší, ale mohlo by to být nějak stabilní, třeba by při tom dešti nemuselo i mrznout
nebo by mohlo pršet déle než půl hodiny.
vůbec by mi nevadilo, kdyby pršelo týden. bez tropů.
Taky jsem si jednou přečetla recenze na znamemlekari a mamka prošla. Největší výtka byla, že je přísná. ![]()
Klepu na dřevo, ale já s lékaři nějak zásadně negativní zkušenosti nemám, akorát nevím, jestli to není tím, že většinou chodím za známými rodičů. A už jsem to tu asi psala, v nemocnici jsem byla sice naštěstí jenom v porodnici, ale neopovažovala jsem se tam ani pípnout, aby to pak nebylo "primářova dcera si vyskakuje".
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí