Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 07. července 2017 20:59

asi prijde na konkretni situaci. ja naposledy volala policajty, ale to byla vetsi dohadujici se skupina lidi na ulici a byla rec o nozich, tak jsem sla dal a zavolala poldy, at to jedou proklepnout. byli tam celkem hned, ale mezitim se situace uklidnila. no co, lepsi zbytecne nez nikdy.

partner onehda uklidnil na ulici hadku cyklisty a ridice. byl fakt dobrej, borci uz se taky zacinali postuchovat. ale to bych treba sama neudelala, kazdej podle svych moznosti, ze.

v situaci sweet potato bych asi spis oslovila toho napadeneho a snazila se ho nejak zatahnout do reci, aby nemel pocit, ze je sam. je na to takova technika, ze proste navazes kontakt s tim slabsim, comz trochu zmenis pomer sil.

Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 07. července 2017 21:01
Reakce na Lilly_Ku:

to je dobrý, máš na to nějakou psychologickou průpravu nebo odkud to znáš?

49374 příspěvků moje polička 07. července 2017 21:04
Reakce na Unnamed:

jasně, to je hnus. na druhou stranu to volání policie při nějakém rychlém jednorázovém ataku je prostě nanic, když je v minutě po všem... je to těžký prostě. sama jsem byla svědkem když se muž na ulici zastal bité ženy, nakonec se do něj pustili oba (ta bitá a její partner). fakt bych uvítala nějaké praktické rady (nemyslím zrovna na parfumanii, myslím obecně osvětu), vyjma obligátního "volejte policii"

Online Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 07. července 2017 21:06

onehda jsem to cetla v jine souvislosti a prislo mi to hodne inspirativni.

ze proste treba kdyz vidis, ze se nekdo na verejnosti do nekoho navazi, tak dost lidi nema koule konfrontovat toho utocnika, ono to muze bejt aji nebezpecny, ze.

ale ze prej je v takove situaci dobry se obratit na toho sikanovanyho a zacit s nim rec, na neco uplne banalniho, nebo se ho na neco zeptat, proste ho zatahnout do rozhovoru. ze to je takova nenasilna metoda, jak agresorovi vzit vitr z plachet a zabranuje to dalsi eskalaci, protoze se do toho konfliktu pridas jakoze z boku. zapamatovala jsem si to, protoze mi to prislo prakticky a dokazu si predstavit, ze bych mela odvahu to udelat.

jeste jsem nemela prilezitost vyzkouset, tak jestli se nedejboze naskytne, tak dam vedet 

Offline Sweet Potato
40481 příspěvků moje polička 07. července 2017 21:07

Já myslím, že na to lepší univerzálni rada bohužel opravdu neexistuje.

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 07. července 2017 21:09
Reakce na Unnamed:

To je přesný, volat policii. Není správný jít nevšímavě okolo, to tady viktorce nikdo netvrdil, jen je velkej risk vrhat se do nějaký brutální šarvátky, pokud někdo šíli, tak má sílu nesmírnou a jedinej výsledek toho vmezeření se pravděpodobně budou dvě mrtvoly a ne jedna. Zní to cynicky, možná, ale mám li dát správnou radu, tak je to takhle. Samozřejmě záleží na situaci a na tom jedinci individuálně. Ale pomoc se dá i jinak, než tím, že sama sebe ohrozím na zdraví. Akorát že tam se to točilo okolo toho 'všichni policajti sou na prd..' 

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 07. července 2017 21:09

Jo, tu policii bych volala v pripade toho metra, tam to bylo naprosto jasny. Ale urcite bych nevolala policii v pripade Sweet Potato a asi ani Garfie, ale sla bych pomoct, az by byl pryc a zeptat se, jestli mam nekam volat. Ja bych proste nedokazala jen tak delat, ze nic. Proste podle situace.

49374 příspěvků moje polička 07. července 2017 21:10
Reakce na Sweet Potato:

nehledám univerzální radu, ale co píše Lilly je vážně dobrý, teda taky doufám že nebudu mít příležitost, ale kdyby, tak se pokusím si to zapamatovat:-)

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 07. července 2017 21:11
Reakce na Sweet Potato:

Já myslím, že na to lepší univerzálni rada bohužel opravdu neexistuje.

Přesně tak. Univerzální rady sou moc dobrá věc. Jen taková malá chybička - neexistujou..

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 07. července 2017 21:13
Reakce na Ounz:

Souhlas. 

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 07. července 2017 21:16

Jo, jsou docela dobry techniky, jak zakrocit z dalky - treba odvest pozornost, nebo nahlas rict, ze jede/jde policie. 

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 07. července 2017 21:24
Reakce na Unnamed:

Nahlas!  A slízneš to hned taky, ty práskači 

49374 příspěvků moje polička 07. července 2017 21:26
Reakce na Unnamed:

musím se zeptat dětí, jestli třeba měli něco takového ve škole, v rámci nějaké té občanské výchovy. tohle jsou fakt užitečný věci. s tím voláním že "policie už je na cestě" nebo něco podobného mám pocit že už jsem slyšela, díky za připomenutí

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 07. července 2017 21:28
Reakce na barbucha:

Ted si me dostala  no tam je prave dulezity ten odstup a jak rychle umi clovek pelasit.

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 07. července 2017 21:31
Reakce na Unnamed:

To hlavně 

Ale jinak souhlasím s Ounz , univerzální rada asi neexistuje, protože každá ta situace je jiná, je tam ve hře spousta okolností...

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 07. července 2017 21:33

Jo, to doufam, ze tohle s detmi probiraji, je to dulezity. 

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 07. července 2017 21:40
Reakce na Unnamed:

no kdyz se mi dite doma sverilo jak s nima druzinarka probrala modrou velrybu, tak se docela desim uz predem. v necelych osmi bylo ditko bez samostatneho pristupu na internet pouceno o detailech vcetne rezani zapesti. resili jsem to jeste v deset vecer. snazim se prilis nesnizovat autoritu ucitelu, ale tedy jsem dost razantne rekla, ze pani vychovatelka o tom vi holy prd a maminka se tim zivi (no taky lez) a tudiz az nastane ten spravny cas, tak ji o vsem poucim uplne stejne jako ji ucim bezpecne prochazet silnici. zatim at si s tim hlavu nedela.

a perla k neznamym lidem na internetu: ...a muzou ublizit nejenom vam, ale cele vasi rodine.  co mi prijde jako uplne nejlepsi navod, aby ditko nikomu nic nereklo a placalo se v internetove sikane samo.

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 07. července 2017 21:41
Reakce na barbucha:

Jo, to je jasny, jedna rada neni. Ono i to jit pomoct nemusi byt nutny, kdyz vidim, ze uz napadenyho oslovili tri jini. 

Online Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 07. července 2017 21:41
Reakce na Unnamed:

jo, dnesni vtipna prihoda, ale do co vas dnes rozesmalo se nehodi. dnes v lekarne: "to mi nemusite rikat, to ja vidim hned, na co to mate" (sla jsem si vyzvednout prasky na vyrazku, kterou ted uz mam nejen na celym trupu, ale i na krku a trochu na obliceji). a moje celej den pracne budovana vira, ze to prece jen neni moc videt, byla tatam 

doplneni:  nemela to bejt reakce na Unnamed, sorry! :)

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 07. července 2017 21:41
Reakce na barbucha:

Já prosím dopoledne v centru Olomouce :-/ (žádná zapadlá ulička)