Co, co? Jakej náklad? Snad jste neodvezli mamuta? ![]()
Stěžovací vlákno
Omlouvám se, překlep vyrobený tabletem. Mělo tam být "nakonec". Mamut by se nám bohužel nevlezl do auta, i když děti by ho určitě braly všemi deseti.
Jak říká jeden náš známý. Nejtěžší je dotáhnout děti do důchodu, jejich. Pak už to jde.
stret s realitou zazivate uz pri prijimackach na VS: predstavte si, ze sa na odbor zurnalistika hlasi clovek, ktory od skoly pozaduje ulavy pri hodnoteni prijimackovej eseje, pretoze je dysgrafik. tak ste chvilu zaskocena z jeho pristupu, ale vyzvete ho, aby vam predlozil nejake potvrdenie. on odmietne, pretoze podobne potvdrenie predsa obsahuje jeho osobne udaje a stale sa dozaduje ulav ![]()
To je teda argument. Na přihlášce na školu osobní údaje nejsou?
presne!
a hlavne potrebujete zistit, ci dany clovek trpi dysgrafiou alebo dysortografiou... no priznam sa, ze v tomto som dost necitliva; ak by mi chybala prava ruka - nepojdem studovat chirurgiu alebo bez lavej nohy nepojdem studovat telesnu vychovu a sport. dysgrafia je sice v porovnani s tymto malickost, ktora sa vo finale da osetrit, lebo vo väcsine medii maju dnes korektorov a editorov, ale ako hodnotit predmet zamerany na gramaticku spravnost pisaneho prejavu u vyhovarajuceho sa dysgrafika, ktory vam nechce ukazat oficialny papier, ale dozaduje sa svojich ulav? ved to potom moze povedat kazdy! co sa aj stalo ![]()
![]()
![]()
podle me se uz i nasi studenti chovaji jako ti americti. Nebo se jim aspon priblizuji.
na schodech do prace jsem si pristoupila dlouhe saty a rozplacla se pred sefem (spadla jsem na ostrou hranu schodu a zbytek nejak vybrala ale krev mi tece poradne)
On za to ani nemůže, za mých školních let bylo ve třídách řekněme 5 dětí, které se špatně učily, brali jsme je, že jsou prostě hloupí, ve zkratce. Dnes by v naší třídě bylo 5 dětí a byli by to dys(všehodruhu) a diagnóza ADHD, aspoň mám ten pocit, kdo se špatně učí, najde se mu diagnóza. Zákonitě pak rodiče a následně zletilý jedinec má dojem, že je bude výborný žurnalista, protože to, že mu dělá problém gramatika, větná skladba a slovosled není jeho chyba, ale zanedbatelná dysfunkce, na kterou má štempl. Z psychodiagnostiky, která měla odfiltrovat jedno z deseti dětí, které nejsou hloupé, jenom potřebuje individuální přístup se stalo univerzální řešení.
Jinak teda možná to bude znít, že si odporuju, ale absolutně nesouhlasím s tím, že se do života budou vrhat absolutně nepoužitelní absolventi VŠ, samozřejmě jsou výjimky, ale jsem přesvědčená, že naše generace nebude té současné sahat ani po kolena, názor "pana psychologa", který sám stále studuje, navíc ve Státech, které si bere na paškál, mi přijde legračnní, jako by se sám bál konkurence, tak se proti ní vymezuje a samozřejmě stylem "pozor bude ironie", aby byl prostor pro vysvětlování.
S prvni casti naprosto souhlasim.
Pracuju na VS a to, co tu chodi za material. Ja mela puvodne obavy, ze na to nebudu mit, ale tot, co sem nastupuje...
PGS student na VS technickeho smeru neumi trojclenku, nasobit zlomky, prevadet cleny rovnice na druhou stranu...
A kdyz na ne nekdo zatlaci, okamzite si jdou stezovat prorektorovi a podobne, ze toto na prednaskach nebylo a tak. ano, kdo by ucil doktorandy trojclenku. Skripta nepotrebuji, oni se uci jen z prednasek. V lepsim pripade ze svych zapisku, ve kterych jsou castokrat takove kraviny.
Na zkousku pozaduji jasne okruhy, max 3, nic mimo ne. Ja si pamatuji, ze na zkousku z fyzikalni chemie jsem mela skripta a doporucene knihy a z ktere oblasti se zepta jsem netusila.
Nejlepsi je, ze tito studenti se pak divi, kdyz resime nejaky problem, jak je mozne, ze toho tolik vim.
mate pravdu vlastne: nikdo jim nebude sahat po kolena v umeni si neco vybehat, vykricet a prehodit na jine.
Co to je za školu proboha? Veřejná nebo soukromá? V Praze? To je strašný to souhlasím.
No třeba i tak
, já ale fakt věřím, že s možnostmi co mají se musí najít procento těch, co ty zpovýkaný vykompenzujou.
Jj, už za mých mladých let při zkouškách houfné procento studentů říkalo, já nic, to učitel, nemám to kvůli němu. No jasný....Ráda bych řekla, že mi tihle lemplové nebudou překážet na mym pracovním trhu, ale není to tak, tak vychcanost je požene dopředu:-).
Bohuzel verejna a ne v Praze, ale mam podobne zkusenosti (ale NASTESTI ne tak hrozne) i z vyhlasene prazske VS.
K tomu druhemu: bohuzel to schopne procento to spis odrazuje, ti schopnejsi jsou frustrovani a casto odchazi. Vidim to i u asistentu. I ja uz tim zacinam byt znechucena a ozyvam se, nakladam jim praci, ukoly, bohuzel nepomaha a ja jsem za tu zlou, co jim nechce dovolit v klidu studovat a prudi... Abych pravdu rekla, i ja zvazuji odchod, je to hrozne ubijejici.
Nedavno si slecny jdouci prede mnou stezovaly, ze ten debil po nich chce neco mimo nekolika strankovou seminarku a jako vrchol vseho dal na dva ruzne zkouskove terminy dva ruzne testy a nektere chtel zkouset ustne. Pochopila jsem, ze nektery schopnejsi sel na ten prvni test a dal jim otazky a ony se je naucily a dostaly jine.
No vyridily si, ze uz muze davat jen jeden test na vsechny terminy a ustne zkouset nesmi.
To nastesti nebylo u nas, ale rikala jsem to nadrizenemu a on se ani moc nedivil.
Jako my jsme z fyziky taky meli verze pisemek (co nekdo ehm, ukradl), ale my se naucily vsechno a potom si je vyzkousely, protoze stejne nekdy nebyly ty same a byly asi tri a posunovaly se leta mezi studenty.
Ted si tak rikam, ze ja jsem vazne blba, protoze jsem se to vsechno ucila.... (dostudovala jsem asi pred 10 lety a PhD obhajila asi pred 4) a je to tak strasne jine
bohuzel oni ale znevazuji vase vzdelani a mate pravdu, jejich cilevedomost je dozene dal a po te ceste umi vyuzit vsechny okolo
Aspon ja mam ten pocit.
Faktem je, že jsem od známé, co externě učí na teda soukromé VŠ a píše oponentury k závěrečným pracem slyšela, že dnes se obhájí dříve absolutně neobhajitelné práce, kde není prostě NIC a u státnic se přivíraj obě oči a obě uši, a to to není obligátní tramvajovka UJAK, ale jedna ze soukromých, co mají relativně dobré renomé.
No, stále chci věřit, že se jedná jenom o úzký segment "studentů", co vyjdou školu, protože prostě můžou, byť před dvaceti lety by pro ně nebyla jiná možnost než učňák a ani je samotný by na vejšku jít nenapadlo.
Financovani za studenta, no ... na nasem ustavu se to jelo taky, na druhou stranu kdyz muzou studenti obhajit kdejakou kravinu a projde jim to, tak si holt dovolej.
stret s realitou zazivate uz pri prijimackach na VS: predstavte si, ze sa na odbor zurnalistika hlasi clovek, ktory od skoly pozaduje ulavy pri hodnoteni prijimackovej eseje, pretoze je dysgrafik. tak ste chvilu zaskocena z jeho pristupu, ale vyzvete ho, aby vam predlozil nejake potvrdenie. on odmietne, pretoze podobne potvdrenie predsa obsahuje jeho osobne udaje a stale sa dozaduje ulav ![]()
To je fakt hrůza.
V mém oboru je docela dost důležitá praxe. Když sháníme brigádníky, kolik se přihlásí studentů? Nula. No dobrá,občas se jeden najde. Ten jeden chudák neumí ani postavit nivelák, a to je ve čtvrtém ročníku. Co bude dělat, až bude zaměstnaný, netuším.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí